همدان نیازمند واحد فرآوری شترمرغ؛ زنجیره سودآور بدون حلقه پایانی

خبرگزاری مهر شنبه 29 شهریور 1404 - 16:07
همدان- معاون بهبود تولیدات دامی گفت: صنعت شترمرغ استان با وجود ظرفیت بالا، به دلیل نبود واحد فرآوری و کشتارگاه تخصصی، حلقه پایانی زنجیره سودآوری را کم دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، میثم پورطلوعی بعدازظهر شنبه با اشاره به پرورش شترمرغ اظهار کرد: پرورش شترمرغ به‌عنوان یک رشته اقتصادی چندمنظوره و سودآور، در شهرستان‌های مستعد استان از جمله رزن، بهار و اسدآباد رونق قابل توجهی یافته است.

وی با بیان اینکه شترمرغ به دلیل تولید همزمان گوشت قرمز کم‌چرب و باکیفیت، چرم لوکس و مقاوم، روغن غنی و پرهای ارزشمند، به «یک کارخانه سودآور متحرک» تشبیه می‌شود، افزود: بزرگ‌ترین چالش پیش روی این صنعت در استان نبود کشتارگاه تخصصی است. به همین دلیل، کشتار شترمرغ‌های همدان در استان زنجان انجام می‌شود که هزینه و مشکلات لجستیکی قابل توجهی را به همراه دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی همدان راه‌اندازی واحدهای فرآوری گوشت، چرم و روغن شترمرغ در همدان را اقدامی حیاتی دانست و تأکید کرد: این کار ضمن تکمیل زنجیره ارزش، باعث ایجاد ارزش افزوده قابل توجه، افزایش درآمد تولیدکنندگان و اشتغال پایدار خواهد شد.

پورطلوعی با اشاره به تجربه موفق استفاده از سیستم‌های پرورش نیمه‌باز و نژادهای سازگار آفریقای جنوبی در واحدهای پرورشی استان همدان بیان کرد: در حال حاضر تمرکز اصلی بر تولید گوشت و عرضه جوجه یک‌روزه با توجه به بازار پررونق آن است.

وی موقعیت استراتژیک استان را برای صادرات محصولات شترمرغ بسیار ارزشمند دانست و گفت: همدان به دلیل همجواری با استان‌های غربی و نزدیکی به مرزهای تجاری مهم مانند خسروی، پتانسیل بالایی برای صادرات گوشت و دیگر فرآورده‌های شترمرغ به عراق دارد و این مزیت رقابتی، می‌تواند محرک اصلی رشد این صنعت باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.