به گزارش بهداشت نیوز، فرشاد رشیدی با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت مصرف صبحانه در دانشآموزان، اظهار کرد: مصرف صبحانه برای دانشآموزان ضروری است، زیرا هم به تقویت تمرکز دانشآموزان و هم به تقویت حافظه کوتاهمدت آنها برای یادگیری دروس کمک میکند.
وی ادامه داد: مطالعات نشان داده دانشآموزانی که صبحانه میخورند، هم تمرکز بیشتری برای یادگیری در طی روز دارند و هم مطالب را بهتر به حافظه کوتاه مدت خود میسپارند.
این متخصصص تغذیه با تاکید بر لزوم گنجاندن مواد مغذی در صبحانه دانشآموزان، یادآور شد: صبحانه باید متنوع و متشکل از همه گروههایی غذایی باشد. نان باید حتما در وعده صبحانه وجود داشته باشد و مصرف لبنیات نیز توصیه میشود.
رشیدی نان، پنیر به همراه گردو و یا گوجه و خیار را یکی از بهترین انواع صبحانه برشمرد و افزود: مصرف نان و تخممرغ نیز مفید است. به علاوه اگر شرایط اقتصادی به خانوادهها اجازه بدهد استفاده از مغزها در وعده صبحانه نیز کمک بسزایی به تامین اسیدآمینه مورد نیاز بدن دانشآموزان میکند.
وی خاطرنشان کرد: انواع آش و حلیم نیز برای صبحانه مفید است و حتی اگر غذای کم چرب هم در وعده صبحانه استفاده شود، مناسب است.
وی مصرف انواع کیک، کلوچه، شکلات صبحانه و حتی مربای خالی که حاوی مواد قندی ساده هستند را برای صبحانه نامناسب دانست و اظهار کرد: موادی که حاوی قند ساده هستند، قند خون را برای کوتاه مدت بالا میبرند و کودک چند ساعت بعد دوباره با افت قند خون و به تبع آن افت عملکرد مغز مواجه خواهد شد.
رشیدی با اشاره به اینکه برخی دانشآموزان به جهت اینکه صبح زود از خواب بیدار میشوند شاید تمایل کمتری به خوردن صبحانه داشته باشند، افزود: در چنین شرایطی باید تغذیه و میان وعده مناسبی برای دانشآموز در نظر گرفته شود تا در مدرسه بخورد. البته این بدان معنا نیست که دانشآموزانی که صبحانه کافی خوردهاند به میان وعده نیاز ندارند.
وی همراه داشتن دو میان وعده را برای دانشآموزان مناسب دانست و اضافه کرد: میان وعده مدرسه کودکان باید ترجیحا لقمههای خانگی مانند نان و پنیر و گردو، نان با تخم مرغ و یا نان با غذای خانگی مانند کوکو باشد.
رشیدی با بیان اینکه همراه داشتن میوه مانند سیب و موز نیز برای دانشآموزان تغذیه مناسبی است، عنوان کرد: پسته، بادام، نخود و کشمش، گردو و سایر انواع مغزها نیز برای میان وعده دانشآموزان مفید است.
رشیدی گفت: در برخی مدارس ساندویچهای سالم و یا آش عرضه میشود که میتواند تغذیه مناسبی برای دانشآموز باشد، اما مصرف فست فود، چیس و پفک، کیک و... به عنوان میان وعده برای دانشآموزان توصیه نمیشود.
منبع: ایسنا