سرانه مصرف نان در ایران ۸۰ درصد بیشتر از سرانه جهانی

عصر ایران چهارشنبه 02 مهر 1404 - 00:01
نان به عنوان غذای اصلی در سفره ایرانیان به واسطه دارا بودن طیف وسعی از ریزمغذی هایی همچون آهن، کلسیم، روی، فسفر، ویتامین های گروه‌های «ب»، فیبر فراوان موجود در سبوس، محتوای پروتئینی قابل توجه (گلوتن) و نیز میزان زیاد کربوهیدرات می تواند نقش مهمی در تامین بخشی از نیازهای بدن ایفا کند.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی گفت: آرد با سبوس‌گیری ۲۱ و ۱۸ درصد در استان تولید می شد که در ماه‌های اخیر میزان سبوس‌گیری از آرد به ۱۲ درصد کاهش یافته است.
 
به گزارش ایرنا، علی میری روز سه‌شنبه در کمیته پیاده سازی شیوه‌نامه آرد و نان کامل کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی افزود: طبق مصوبات کارگروه آرد و نان استان، مقرر شده میزان سبوس‌گیری از آرد سالی ۲ درصد کاهش یابد که بایستی زیرساخت‌های لازم نیز فراهم شود.
 
وی اضافه کرد: طبق هدف گذاری انجام شده برای سال ۱۴۰۴ در حوزه مصرف آرد و نان کامل، در هر استان باید پنج درصد نانوایی ها نان کامل پخت کنند که در خراسان رضوی هم اینک ۵۰ نانوایی در حال تولید نان کامل هستند و این حدود ۴۰ درصد از هدفی است که باید محقق شود.
 
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی ادامه داد: از ۳۳ کارخانه تولید آرد در استان تاکنون ۱۱ کارخانه، پروانه تولید آرد کامل را از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اخذ کرده‌اند.
 

سرانه مصرف نان در ایران ۸۰ درصد بیشتر از سرانه جهانی

 
میری گفت: سرانه مصرف نان در کشور معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال و این سرانه در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم است.
 
وی افزود: نان به عنوان غذای اصلی در سفره ایرانیان به واسطه دارا بودن طیف وسعی از ریزمغذی هایی همچون آهن، کلسیم، روی، فسفر، ویتامین های گروه‌های «ب»، فیبر فراوان موجود در سبوس، محتوای پروتئینی قابل توجه (گلوتن) و نیز میزان زیاد کربوهیدرات می تواند نقش مهمی در تامین بخشی از نیازهای بدن ایفا کند.
 
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی اضافه کرد: با توجه به این که خانوارهای کشور به طور متوسط روزانه حدود ۳۳۳ گرم نان مصرف می‌کنند که حدود ۲۵ درصد انرژی و پروتئین روزانه و نیز حدود ۳۳ درصد از ریزمغذی‌های مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند، بهبود کیفیت و سلامت نان در دستور کار است.
 
میری ادامه داد: در این راستا شیوه‌نامه آرد و نان کامل و نظارت بر آن تدوین و کمیته پیاده‌سازی آن نیز در استان خراسان رضوی ایجاد شده است.
 
وی گفت: این شیوه‌نامه برای تولید آرد و نان کامل و عرضه آن برای مصرف کننده و نیز دستگاه‌های نظارتی ذیربط کاربرد دارد.
 
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی افزود: در راستای اجرای این شیوه‌نامه و نیز فرهنگسازی مصرف نان کامل، اقداماتی همچون تهیه پوستر آموزشی به منظور نصب در محل نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل، برگزاری میز بررسی چالش‌های عرضه نان کامل، برگزاری نخستین رویداد ملی مساله محور نان با مشارکت مراکز تحقیقاتی استان، برگزاری جشنواره نان کامل و روز ملی گندم و آرد و نیز برگزاری نشست هم اندیشی کمیته اجرای شیوه نامه نان کامل استان و دانشگاه های علوم پزشکی و شبکه های بهداشت، توسط دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی صورت گرفته است.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.