به گزارش رکنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، غذاهای دریایی مانند ماهی، منابعی غنی از پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 به شمار میروند که برای سلامت مادر و رشد و تکامل سیستم ایمنی، مغز و چشم جنین بسیار حیاتی هستند. به همین دلیل، مصرف دو نوبت در هفته ماهی در دوران بارداری تاثیر فراوانی بر سلامت مادر و جنین خواهد داشت.
با این که برخی نگرانیها درباره مقادیر بالای جیوه در ماهیهای بزرگ شکارچی همچون کوسه، شمشیرماهی و تُن آلباکور مطرح است، این امر نباید منجر به حذف کامل ماهی از رژیم غذایی زنان باردار شود. پیشنهاد میشود مادران باردار به جای استفاده از این ماهیها، ماهیهای پرورشی و کمجیوه نظیر ساردین، سالمون، قزلآلا، ماهی سفید و شاهماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
خانمهایی که به دلیل حساسیت یا شرایط پزشکی خاص قادر به مصرف ماهی نیستند، میتوانند با مشورت پزشک و متخصص تغذیه، از مکملهای امگا 3 برای تامین این نیاز مهم بهره بگیرند.
در نهایت، مصرف متعادل و آگاهانه ماهی در طول دوران بارداری ، نه تنها به مادر و جنین آسیب نمیرساند، بلکه برای رشد سالم جنین و تامین نیازهای بدن مادر بسیار مهم است. شایان ذکر است که ممنوعیت کامل مصرف ماهی در این دوران هیچگونه پایه علمی ندارد.