نیمه شرقی کشور از یک محرومیت تاریخی رنج می‌برد

خبرگزاری ایسنا شنبه 14 فروردین 1400 - 12:19
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: نیمه شرقی کشور سالهاست از یک محرومیت تاریخی رنج می‌برد. از سیستان و بلوچستان تا کرمان و یزد وخراسان، سالهاست با مشکلاتی مواجه‌اند.
نیمه شرقی کشور از یک محرومیت تاریخی رنج می‌برد

احسان ارکانی امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: من معتقدم باید در کنار انتقادات، از نقاط قوت نیز تعریف شود. آقای معتمدیان از نقاط قوت قوه مجریه در استان ماست. ایشان با سفر به نقاط مختلف استان، تمرکززدایی کردند و به تمام‌ نقاط استان توجه کردند.

وی افزود: نیمه شرقی کشور سالهاست از یک محرومیت تاریخی رنج می‌برد. از سیستان و بلوچستان تا کرمان و یزد وخراسان، سالهاست با مشکلاتی مواجه‌اند و نیمه شرقی با نیمه غربی تفاوت قابل ملاحظه‌ای دارد. شرق در بحث آب، راه‌های مواصلاتی، استفاده از ظرفیت مرزها، نسبت به غرب کشور مشکلات بسیاری دارد. آن قدری که باید از مناطق شرقی کشور در اقتصاد استفاده نمی‌شود. در این مناطق ما با مشکلات امنیتی نیز مواجهیم که این هم از مشکلات معیشتی مردم این منطقه نشات می‌گیرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به منظور حل این مشکات اخیرا در مجلس فراکسیونی به نام پیشرفت شرق و مکران تشکیل شده است و تمام‌ نمایندگان استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان یزد و خراسان‌های جنوبی، رضوی و شمالی عضو این فراکسیون هستند. استان ما قطب صنایع کشاورزی است، ما در سالهای اخیر به ویژه در خصوص زعفرانکاران به مشکل برخوردیم که عمده دلایل این مشکلات به بحث بازاریابی، فروش و خرید تضمینی از زعفرانکاران برمی‌گردد. همین مشکلات برای آلوکاران و صاحبان سایر صنایع کشاورزی نیز وجود دارد.

ارکانی بیان کرد: اخیرا نیز بحث انتقال آب از خلیج فارس مطرح شده و یکی از اهداف این طرح انتقال آب خلیج فارس به مشهد تعریف شده است. یکی از مطالبات مردم استان این است که برای تسریع در اجرای این طرح، همان طور که مسیر از جنوب به مشهد در حال اجرا است، مسیر معکوس یعنی از مشهد به جنوب نیز اجرا شود.

همچنین جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس نیز در این جلسه گفت: پرونده منطقه آزاد دوغارون در مجلس و دولت تصویب شده است. شورای نگهبان ایراد به حقی گرفت که چرا مازندران و سرخس و دوغارون در یک لایحه آمده است‌. هر چه ما به افغانستان صادر کنیم در بازار این کشور خریدار دارد. اگر ما می‌خواهیم ارزآوری و ایجاد اشتغال کنیم باید از این بازار استفاده کنیم. در پرونده دوغارون، اگر مازندران از دوغارون و سرخس جدا شود، این طرح تصویب خواهد شد. من به سهم خودم علی‌رغم همه تنگناهای دولت، از شما ممنونم.

وی اضافه کرد: همچنین نزدیک به هفت سال است که به راه‌آهن دوغارون-مشهد اعتبارات تعلق گرفته است. من خواهش دارم این راه‌آهن در اولویت قرار گیرد. فاز دو منطقه ویژه اقتصادی آماده کلنگ‌زنی است. این منطقه ۴۳ هزار اشتغال‌زایی می‌کند. من خواستار این هستم که هر چه زودتر کلنگ‌زنی این پروژه نیز انجام شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.