به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام محمدرضا خاص امیری با اشاره به سابقه فعالیتش به عنوان امام جمعه گیلانغرب اظهار کرد: سال ۹۶ به گیلانغرب وارد شدم که ۲۱ آبان همان سال زلزله در این منطقه رخ داد، زلزله بسیار وحشتناکی که تخریب زیادی را به همراه داشته و حدود پنج هزار خانه تخریب و حدود ۱۶ هزار خانه نیاز به تعمیر اساسی داشت.
وی با انتقاد از عدم بازتاب رسانهای مشکلات و مصائب مردم در زلزله گیلانغرب، افزود: هر چند مرکز زمین لرزه در سرپل ذهاب بوده و خسارات زیادی به مردم این منطقه وارد شد، با وجود اینکه گیلانغرب وضعیت بهتری از سرپلذهاب نداشت اما هیچ صحبتی از این شهرستان نبود، تا حدی که استاندار کرمانشاه و نماینده منطقه در مجلس شورای اسلامی در جریان خسارات وارده به مردم گیلانغرب نبوده و کمی بیمهری به مردم این منطقه شد.
امام جمعه شهرستان صحنه با اشاره به فاصله ۳۵ کیلومتری گیلانغرب و سرپلذهاب، تصریح کرد: در این حادثه بسیاری از مساجد و خانهها تخریب و روستای شنغال خالدی با خاک یکسان شده بود، البته با وجود خسارات مالی بسیار بالا در تخریب ساختمانها، تلفات جانی در شهرستان گیلانغرب مشاهده نشده و به این دلیل نیروهای گیلانغرب برای امدادرسانی به مردم سرپلذهاب اعزام شدند، اما این منطقه همچنان برای بازسازی نیاز به کمک رسانی داشت.
وی مشکل اصلی شهرستان گیلانغرب در زمان زلزله را نبود چادر برای سکونت مردم عنوان کرد و گفت: پیگیری چادر از سوی مردم و مراجعه به دفتر امام جمعه برای رسیدگی به وضعیت آنها در حد توان پاسخ داده شد، اما از سوی رسانهها این موضوع بسیار دقیق پیگیری نشده و پس از یک هفته از وقوع زلزله، استاندار و نماینده خبرگان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شهرستان گیلانغرب وارد شده و با ارسال چادرهایی برای مدت کمی این بحران برطرف شد.
خاص امیری با بیان اینکه ناتوانی در استحمام، نبود بهداشت و سرمای سخت زمستان دغدغههای مردم شهرستان گیلانغرب پس از وقوع زلزله بود، ادامه داد: با توجه به اینکه سازمانهایی مانند هلال احمر کمکهای خود را با صلاحدید خودشان پخش میکردند، دفتر امام جمعه تنها کمکهای رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقلیدی مانند آیتالله سیستانی را در اختیار داشت که آنها را به خاطر وضعیت بد روستاها بیشتر به سمت اشتغال سوق داد.
وی دغدغه پس از زلزله در شهرستان گیلانغرب را ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: پس از استقرار چادرها و کانکسها مشکل پخت و پز و آب آشامیدنی که یک ماه گل آلود بود حل شد و پس از آن با توجه به کمکهای دولتی و احتمال تورم آینده از مردم روستاها تقاضا شد به هر شکل ممکن نسبت به آغاز ساخت و ساز منازل اقدام کنند، اکثر مردم که عشایر و پرجمعیت بودند با ساخت خانههای هفتاد متری مخالفت میکردند.
خاص امیری به پرداخت سی میلیون تومان برای ساخت مسکن شهری و چهل میلیون تومان برای ساخت مسکن روستایی به عنوان کمک مالی به منطقه زلزله زده اشاره و تصریح کرد: در آن وضعیت این مبلغ میتوانست کمکی برای ساخت مسکن باشد و سفر رهبر معظم انقلاب به این منطقه بسیار گره گشا بوده و حضور رئیس جمهور و وزرا تأثیراتی به همراه داشت.
وی مشکل کنونی مردم شهرستان گیلانغرب را اقدام دیر هنگام مردم دانست و افزود: قیمت مصالح ساختمانی بسیار بالا رفته و آنها که دیر شروع کردند با توجه به ضعف مالی نتوانستند ساخت و ساز لازم را داشته باشند.
امام جمعه پیشین شهرستان گیلانغرب با بیان اینکه باید برای تأمین مصالح یارانه یا مصالح ارزان قیمت از سوی مسئولان تدبیر شود، تصریح کرد: امهال وامها مشکلی بود که با وجود دستور استاندار، بانکها قبول نکرده و مردم از این وضعیت رنج میبرند.
خاص امیری با اشاره به مشکلات آب منطقه در زمان زلزله بیان کرد: مردم یک ماه از آب معدنی و تانکر استفاده میکردند که کمکهای هلال احمر و خیرین بسیار مثمر ثمر بود، برای وجود تسکینی بر دردهای مردم محروم منطقه استاندار کرمانشاه با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری لازم را برای عدم اخذ بهای آب و برق کانکسها و چادرها انجام دادند اما موفقیت چندانی به دست نیامد.
وی با اشاره به سابقه مردم این منطقه در دوران دفاع مقدس و مقاومت گیلانغرب در برابر تجاوز دشمنان افزود: هرچند گیلانغرب تصرف نشد و یکی از امتیازات بزرگ جمهوری اسلامی به حساب میآید، اما این شهر باید جز شهرهای جنگزده محسوب شده و از امتیازات یک شهر جنگزده برخوردار شود.
زمینلرزه ایران-عراق به بزرگی ۷.۳ ریشتر شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه و در نزدیکی مرز ایران و عراق در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهر حلبچه عراق رخ داد که کانون زمینلرزه پنج کیلومتری شهر ازگله کرمانشاه و ۳۲ کیلومتری حومه شهر عراقی حلبچه اعلام شد.
گفتنی است، زمینلرزه سرپل ذهاب به قدرت ۶.۳ درجه در مقیاس ریشتر در عمق هفت کیلومتری زمین روز یکشنبه چهارم آذر ۱۳۹۷ استان کرمانشاه را به لرزه درآورد که این زمین لرزه در ۱۷ کیلومتری سرپل ذهاب، ۱۸ کیلومتری قصر شیرین و ۳۳ کیلومتری گیلانغرب به وقوع پیوست و نزدیکترین مراکز استان به کانون زلزله ایلام با یک صد و ۶ کیلومتر و کرمانشاه با یک صد و ۲۷ کیلومتر بود.