به گزارش شمال نیوز از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر سیدمهدی سلیمانی ضیابری با بیان اینکه بارشهای اخیر در استان منجر به رشد گسترده قارچهای خود رو و وحشی در مراتع، جنگلها و مزارع شدهاست اظهار کرد: به دنبال مصرف قارچها توسط برخی شهروندان و مسافران در هفته و روزهای گذشته، موارد متعددی از مسمومیت غذایی در چند شهرستان استان گزارش شده که بیشتر آنها به صورت خانوادگی و در قالب طغیان (ابتلای ۲ نفر یا بیشتر در یک خانواده) رخ دادهاست که در نهایت منجر به بستری در بیمارستانهای استان شدهاند.
وی بیان کرد: تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی فقط بر اساس ظاهر، رنگ یا شکل امکانپذیر نیست و حتی افراد محلی باتجربه نیز نمیتوانند با اطمینان، قارچهای بیخطر را از گونههای بسیار سمی تشخیص دهند و برخی از این قارچهای سمی، با وجود طعم و ظاهر مشابه قارچهای خوراکی، میتوانند منجر به مسمومیت شدید، آسیب جدی به کبد، کلیه و حتی مرگ شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مردم توصیه کرد تا از مصرف هرگونه قارچ خود رو و وحشی در طبیعت به صورت جدی خودداری کنند؛ تنها قارچهای خوراکی بستهبندی و دارای مجوز بهداشتی را از مراکز معتبر تهیه و مصرف نمایند و در صورت مصرف قارچ خود رو و بروز علائمی مانند تهوع، استفراغ، درد شکمی، اسهال، سرگیجه و تعریق شدید بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: مراجعه سریع به پزشک در ساعات نخست، نقش حیاتی در پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر مسمومیت دارد./ل