معاون سابق سازمان انرژی اتمی گفت: پرتو دهی محصولات کشاورزی علاوه بر کاهش ضایعات و از بین بردن آفات، به ماندگاری محصولات بدون استفاده از مواد شیمیایی کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پژمان شیرمردی، معاون سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات در بخش کشاورزی، هدر رفتن بخشی از محصول به دلیل آفات و یا شرایط نگهداری است، اظهار داشت: با پرتو دهی این محصولات مدت زمان ماندگاری و انبار مانی آنها افزایش مییابد و ضایعات در این بخش تا حد چشمگیری کمتر میشود.
وی افزود: پرتودهی محصولات کشاورزی بار میکروبی آنها را نابود میکند و به این ترتیب زمینه فساد محصول نیز از بین میرود.
محمد سلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز با بیان اینکه بکارگیری سامانههای پرتودهی به محصولات کشاورزی در ۱۲ نقطه کشور برنامه ریزی شده است، افزود: در یکی از اقدامات مربوط به بخش کشاورزی، دفع آفات با پرتودهی و عقیم سازی آفات انجام شد که موفقیت بیش از ۹۳ درصدی به همراه داشت.
سیدرضا رفیعی، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه پرتودهی محصولات کشاورزی درباره فواید استفاده از این فناوری پیشرفته اظهار داشت: برخی از محصولات صادراتی کشور ما از جمله خشکبار و خرما که ممکن بود به دلیل استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی برگشت خورده و یا مشتری خارجی خود را از دست بدهند، در صورت پرتودهی، با کیفیت بالاتر و سالم تری ایمن سازی میشوند و مشکلات مربوط به استانداردهای استفاده از مواد شیمایی نیز از بین میرود.
منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.