به گزارش خبرنگار مهر، امروز شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ نشست خبری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به مناسبت روز جهانی زنان روستایی و عشایری و روز جهانی غذا در محل این سازمان برگزار شد.
غلامرضا گلمحمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در این نشست با شعار این دو روز جهانی، گفت: زنان روستا و عشایر پیشگامانان تکمیل زنحیره کسب و کار شعار روز جهانی زنان روستا و عشایر و شعار روز جهانی غذا هم «دست در دست هم برای غذای بهتر و آینده بهتر» برای هوشمندسازی بخش کشاورزی اقدامات کردهایم.
وی افزود: ابتدا سال فراخوان داده شد که طرحهایی به سازمان رسید و امروز ۱۰ طرح نهایی شده و در حال پروپوزال نویسی هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اقدامات سازمان تات در کاهش ضایعات کشاورزی از مزرعه تا سفره مردم، از طرح کلان این حوزه خبر داد و گفت: یکی از اقدامات ما برای کاهش پسماندها، استفاده در بخش کشاورزی است.
وی به چند پایلوت اشاره کرد و ادامه داد: در آذربایجان غربی کارخانه خوراک دام وجود دارد که در حال حاضر ۶۰ درصد خوراک دام با کمک پژوهشهای موسسه تحقیقات علوم دامی، روزی ۱۵ تن خوراک از ضایعات کشاورزی مانند آفتابگردان، ملاس و… تولید میشود.
گلمحمدی به برنامه استفاده از ضایعات نیشکر برای خوراک دام پرداخت و افزود: در حوزه مکانیزاسیون هم با تغییراتی که در کمباین ها داده شده است۵ درصد ریزش غلات کاهش یافته است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد: سایر بخشها هم در این طرح کلان دیده شده که با استفاده از ضایعات و کاهش هدررفت ۲۰ تا ۳۰ درصد به ۱۰ درصد، تولید حداقل به ۱۴۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور میرسد که با توجه به چالشهای موجود در امنیت غذایی در ارتقا این بخش بسیار کمککننده است.
وی درباره زمانبندی این طرح کلان هم گفت: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت این طرح کلان باید در مدت زمان ۵ ساله محقق شود.
در حال تکمیل…