جدول حقایق تغذیه ای روی بسته بندی مواد غذایی را این گونه بخوانید+ عکس

بهداشت نیوز یکشنبه 27 مهر 1404 - 22:59

به گزارش بهداشت نیوز، در اینجا یک راهنمای مرحله‌به‌مرحله برای درک آسان تر جدول حقایق تغذیه ای محصولات غذایی ارائه شده است:

1- سروینگ سایز یا اندازه وعده غذایی آن محصول:

به شما نشان می دهد که اعداد نوشته شده مواد مغذی و کالری بر اساس چه میزان از آن محصول می باشد.

اگر بیشتر یا کمتر از مقدار سروینگ سایز آن محصول بخورید، باید مقادیر اعداد مواد مغذی و کالری نوشته شده روی بسته بندی را متناسب با آن تنظیم کنید.

نکته: خیلی از بسته‌های مواد غذایی بیش از یک وعده یا سروینگ دارند، پس خیلی مهم است که اندازه وعده را بررسی کنید تا به اشتباه بیش از حد کالری دریافت نکنید.

2- کالری ماده غذایی:

به میزان کالری در هر وعده یا سروینگ سایز آن محصول توجه کنید.

کالری میزان انرژی غذا را نشان می‌دهد. دانستن آن به کنترل وزن و تعادل انرژی کمک می‌کند.

3- این مواد مغذی را محدود و کمتر مصرف کنید:

چربی اشباع‌شده

چربی ترانس

سدیم (نمک)

قند افزوده

 مصرف زیاد این موارد می‌تواند سبب بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و مشکلات دیگر شود.

4- این مواد مغذی را بیشتر دریافت کنید:

فیبر غذایی

پروتئین

ویتامین‌ها و مواد معدنی (مثل ویتامینD، کلسیم، آهن، پتاسیم)

 این مواد به حفظ سلامت کلی کمک کرده و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارند.

5- درصد ارزش روزانه (%DV) را بشناسید:

این عدد نشان می‌دهد یک وعده از آن ماده غذایی چه مقدار از نیاز روزانه شما به مواد مغذی مختلف (بر اساس ۲۰۰۰ کالری) را تأمین می‌کند. از %DV برای مقایسه محصولات یا تشخیص اینکه یک غذا منبع خوب یا ضعیفی از یک ماده مغذی است، استفاده کنید.

راهنمای سریعDV% :

۵٪ یا کمتر = مقدار کم

۲۰٪ یا بیشتر = مقدار خوب

فهرست مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنید (اختیاری اما مفید):

مواد تشکیل‌دهنده به ترتیب وزن نوشته می‌شوند. از محصولاتی با فهرست بلند از ترکیبات ناشناخته، مخصوصاً قندهای افزوده (با نام‌هایی مثل "شربت" یا "ـوز") پرهیز کنید.

نکات تکمیلی

لازم نیست به دنبال مواد غذایی کامل از همه نظر باشید. بر الگوهای غذایی در طول زمان تمرکز کنید، نه فقط یک محصول.

برچسب‌های مواد غذایی مشابه را با هم مقایسه کنید تا انتخاب سالم‌تری از بین آن ها (مثلاً نمک و چربی کمتر، قند کمتر، پروتئین بالاتر، ویتامین D بیشتر و ...) داشته باشید.

نوشته شدن کلمات "طبیعی" یا "رژیمی" همیشه به معنای سالم بودن آن محصول نیست. اعداد واقعی را بررسی کنید.

«مهسا رضائی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز


منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.