اطلاعات دارویی| دوفاستون؛ موارد تجویز و عوارض جانبی

بهداشت نیوز چهارشنبه 08 آذر 1402 - 16:52

به گزارش بهداشت نیوز، این دارو با شباهت خود به هورمون پروژسترون که یکی از هورمون‌های جنسی زنانه است، به گیرنده‌های پروژسترون داخل بدن متصل شده و اعمال اثر می‌کند. هورمون پروژسترون به طور طبیعی در بدن زنان وجود دارد و عملکرد‌های مختلفی را ایفا می‌کند. این هورمون به طور عمده در نیمه‌ دوم چرخه قاعدگی ترشح شده، محیط رحم را برای لانه‌گزینی آماده کرده و از رحم حمایت می‌کند. این هورمون باروری را تثبیت می‌کند و برای ادامه روند باروری موفق لازم است. با نگاهی به عملکرد طبیعی هورمون پروژسترون، می‌توان حدس زد داروی دوفاستون در چه زمینه‌هایی می‌تواند کمک‌کننده باشد. فراموش نکنید که قرص دوفاستون تنها با دستور پزشک قابل تهیه و مصرف است و مصرف خودسرانه این دارو توصیه نمی‌شود.

اختلالات قاعدگی
اختلالات قاعدگی از جمله مشکلات رایج زنان جوان است. عوامل مختلفی می‌تواند به اختلالات قاعدگی منجر شود. برای مشخص کردن علت این مشکل، پزشک ابتدا تمامی علل محتمل را بررسی می‌کند. احتمالا نام قرص دوفاستون و پریود نامنظم به گوشتان خورده است. یکی از مهم‌ترین موارد تجویز این دارو مدیریت و برطرف کردن مشکلات مرتبط با قاعدگی است. قرص دوفاستون اغلب برای مدیریت سیکل‌های قاعدگی نامنظم و خونریزی غیرطبیعی رحم تجویز می‌شود. توانایی ویژه این دارو در تنظیم چرخه قاعدگی آن را به یک گزینه درمانی ارزشمند تبدیل کرده است. پزشک پس از گذاشتن تشخیص و تجویز دارو، طریقه مصرف قرص دوفاستون برای تنظیم قاعدگی را به شما آموزش می‌دهد.

ناباروری
امروزه روش‌های نوین و جدیدی برای کمک به باروری زوج‌ها ایجاد شده است. قرص دوفاستون از آن دسته‌ داروهایی است که نامش در فرایند باروری‌های کمکی ممکن است به گوش بخورد. در فناوری‌های تسهیل باروری، دوفاستون در حمایت از مرحله لانه‌گزینی در چرخه‌های لقاح آزمایشگاهی (IVF) نقش دارد. این دارو به ایجاد یک محیط مساعد در رحم مادر، برای لانه‌گزینی جنین کمک می‌کند. پزشک پس از تجویز این دارو نحوه مصرف قرص دوفاستون برای باردار شدن و موفقیت IVF را به شما آموزش می‌دهد.

آندومتریوز
آندومتریوز یکی از بیماری‌های زنان بوده که با رشد غیرطبیعی‌ بافت اندومتر در نواحی خارج از رحم مشخص می‌شود. این بیماری به مداخله تخصصی پزشک متخصص زنان و روش‌های درمانی مختلف نیاز دارد. دوفاستون ممکن است به عنوان بخشی از رژیم درمانی اندومتریوز، به کنترل رشد غیر طبیعی بافت اندومتر در خارج از رحم کمک کند. این دارو همچنین به کاهش علائم و تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.