راه‌ها و پل‌ها پایِ ثابت آسیب در بارش‌ها و سیلاب در هرمزگان

یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 - 10:36
بارش باران یکی از نعمت‌های الهی است که هر سال عده زیادی برای آن دست به دعا می‌شوند، اما ترک فعل و عدم انجام به موقع مسئولیت‌ها در ساخت پروژه‌ها و همچنین نامناسب بودن زیرساخت راه‌ها باعث شده‌ راه‌ها و پل‌ها پای ثابت آسیب در بارش‌ها و سیلاب در هرمزگان باشد.

 آب یکی از نعمت‌های بزرگ الهی است، که باتوجه به کاهش منابع آبی اهمیت آن هر سال بیشتر می‌شود و همه مردم برای نزول رحمت الهی دست به دعا برمی‌دارند و چشم به آسمان دارند.

چند سالی است که بارش شدید باران برای مردم استان هرمزگان با رنج و سختی همراه شده، بارش‌های سیل آسا در زمستان و بهار بویژه در مناطق شرقی و کوهستانی استان به نارضایتی مردم منجر شده است.

البته نارضایتی مردم از اصل بارش‌ها و رحمت الهی نیست، اگر خوب و دقیق نگاه کنیم، عامل اصلی مسئولانی هستند که برای اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام پل‌های آب نما دست روی دست می‌گذارند.

ضرورت برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی برای اجرای پروژه‌ها

شرایط اقتصادی و وضعیت بودجه‌ای برکسی پوشیده نیست و انتظاری بالاتر از توان نداریم اما با مدیریت، برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی می‌توان پروژه‌هایی که با جان انسان‌ها سر و کار دارد را در مدت زمان کوتاه‌تری به سرانجام رساند.

باید اهل روستاها و مناطق شرقی و کوهستانی استان بود تا مشکلات ناشی از بارش شدید باران را درک کرد، مردمی صبور و همیشه همراه که کمبود امکانات حوزه راه باعث شده، وقتی که باران شروع به بارش می‌کند، استرس این را داشته باشند که اگر در وضعیت اضطراری و بیماری قرار گرفتند چطور از رودخانه‌های سیل‌آسا عبور کنند و بتوانند سلامت خود و عزیزانشان را تضمین کنند.

نیاز است مسئولان راهداری در سطح استان و مسئولان ارشد در سطح وزارتخانه این مطالبه به حق مردم را جدی بگیرند، راه یکی از حداقلی‌ترین حقوق مردم است که باید به آن دسترسی داشته باشند و پروژه‌های نیمه کاره پل‌های آب نما باید مورد توجه جدی باشد.

دبیر مجمع مطالبه‌گران استان هرمزگان در این خصوص اظهار کرد: واحد عملیات مجمع مطالبه‌گران استان هرمزگان در راستای احقاق حقوق مردم، لیستی از پروژه‌های نیمه کاره آب‌نما در سطح استان تهیه کرده و با توجه به درخواست‌های مردمی در این خصوص، این موضوع در دستگاه‌های متولی و نظارتی تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

راه‌ها و پل‌ها پای ثابت آسیب در بارش‌ها و سیلاب

علاوه بر پروژه‌های ناتمام و آسیب‌های آن، خسارت به راه‌های روستایی هم ماجرایی است که در فصل بارش‌ها شاهد آن هستیم.

در بارش‌های اخیر، هم راه‌های جاسک و هم راه‌های بخش سندرک میناب مسدود شدند و آسیب‌ها در روستای شیبکوه، بخش گافر و پارامونت بشاگرد و روستای گنایی بخش مهران بندرلنگه با شدت بیشتری همراه بود.

زیرساخت‌های راه نه تنها در بخش روستایی، بلکه در برخی محورهای شهری و ترانزیتی هم آنچنان قدرتی ندارند که بتوانند از پس سیلاب‌ها برآمده و بارش‌ها بدون نگرانی به پایان برسد و بررسی وضعیت محورهای جاسک و بندر لنگه به بندر خمیر در دو هفته گذشته این موضوع را تایید می‌کنند.

حسن باقری رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان اظهار کرد: بارندگی آبنمای دهندر شهبابک و همچنین آبنمای گوهران ارتباط این شهرستان را با شهرستان‌های مجاور قطع کرده و نیاز به احداث پل دارد.

وی افزود: پل شریفی نیمه‌کاره است و هنگام بارندگی ارتباط شهرستان بشاگرد با بندرجاسک را قطع می‌کند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان بشاگرد ادامه داد: همچنین آبنماهای مسیر مواصلاتی بشاگرد به شهرستان میناب نیازمند احداث پل هستند.

باقری بیان کرد: بسیاری از راه‌های روستایی با توجه به اینکه بیشتر جمعیت بشاگرد را روستاییان تشکیل داده‌اند، به‌واسطه نداشتن پل ارتباطشان با مرکز شهرستان از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: راهداری بشاگرد یک گریدر و دو لودر فرسوده دارد که پاسخگوی این حجم از پراکندگی روستاها در این شهرستان نیست لذا زمان بازگشایی مسیرها پس از بارندگی بسیار افزایش می‌یابد.

حسین روشنی دبیر مجمع مطالبه‌گران شهرستان جاسک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان اظهار کرد: طی بارندگی ‌ای اخیر پل‌های کوچک در جاده مواصلاتی جاسک به کنارک حدفاصل سدیج  و در مسیر مواصلاتی جاسک به میناب پل‌های کوییگ، باغان و نگر بر اثر سیل تخریب شدند و نیاز به بازسازی دارند.

وی افزود: احداث دایک‌های حفاظتی که پس از سیل سال ۹۸ در حوزه گابریگ شهرستان جاسک مصوب شد به سرانجام نرسیده است.

دبیر مجمع مطالبه‌گران شهرستان جاسک بیان کرد: راهدارخانه جاسک تجهیزات کمی دارد، راه‌های کوهستانی در این شهرستان همیشه آسیب‌پذیر است و نیاز به بازگشایی دارند.

روشنی در پایان گفت: در بارندگی‌های اخیر راه‌های روستای شمشی، گابریگ، سورگلم، آغوشک آسیب جدی دیده‌اند. 

سهرابی از شهروندان شهر هشتبندی میناب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان اظهار کرد: عدم احداث پل هشتبندی ارتباط این شهر با مرکز شهرستان را به هنگام بارندگی قطع کرد.

وی افزود: ماشین اورژانس که حامل بیمار بود راهی برای رفتن به مرکز شهرستان نداشت و پشت سیلاب متوقف شده بود.

این شهروند از مسئولان مربوطه درخواست کرد نسبت به تسریع روند احداث پل هشتبندی اهتمام داشته باشند.

از طرح‌های نیمه‌تمام انتظاری برای سالم ماندن از گزند سیلاب نیست، اما برخی پروژه‌های تازه احداث هم آسیب دیده‌اند که باید به سرعت ترمیم شوند، پل آبنمای روستای شیبکوه میناب یا برخی مناطق روستایی حاجی آباد و بشاگرد، نمونه‌هایی از طرح‌های هستند که بعد از بهره‌برداری آسیب دیدند.

با توجه به اینکه ساخت هر پروژه عمرانی مستلزم هزینه و اعتبار بیت‌المال است، نظارت بر اجرای آن‌ها اهمیت جدی دارد؛ البته فقط مسئله مالی مطرح نیست و بار روانی و نتایج اجتماعی ماجرا هم باید در نظر گرفته شود و باتوجه به همه این‌ها لازم است متولیان امر و ناظران نسبت به اجرای درست و کامل پروژه‌ها اهتمام جدی داشته باشند.

امید است مسئولان مربوطه نسبت به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و یا احداث پل‌های ضروری اقدامات لازم را انجام دهند و این روند را تسریع کنند تا در سال‌های پیش رو شاهد رنج و مشقت مردمان استان هرمزگان نباشیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.