«آسم» از معضلات اصلی نظام سلامت در کشورها

دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 - 16:14
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله ایران محسوب می‌شود که از آبان ۱۳۹۸ برنامه تشخیص، درمان و مراقبت آسم به صورت آزمایشی در دانشگاه‌های پزشکی اصفهان، ارومیه، اهواز، قزوین، کاشان، کرمان و مراغه اجرا می‌شود.

مهدی دلاوری، امروز(دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت) در آیین روز جهانی آسم در کاشان، اظهار کرد: بیش از۲۶۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش‌بینی می‌شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به این بیماری تا بیش از ۱۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.

وی افزود: بیشترین مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می‌دهد و بنا به آمار، روزانه بیش از یک هزار نفر در جهان به علت آسم جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایسنا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: بنا بر گزارش‌ها، یک هزار و ۵۳۷ بیمار مبتلا به آسم در مراکز خدمات جامع سلامت شناسایی و تحت مراقبت‌های تخصصی قرار دارند که یک هزار و ۱۴۸ نفر آنها خانم و ۷۰۳ نفر نیز آقایان هستند.

دلاوری با اشاره به شعار روز جهانی «ارتقاء درمان آسم با آموزش» تأکید کرد: با توجه به ضرورت دسترسی عادلانه به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم، و با هدف حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذینفعان و برنامه‌ریزی جهت پیشگیری و کنترل آسم برنامه‌هایی با همکاری مراکز تحقیقاتی و انجمن‌های علمی در سراسر جهان برگزار می‌شود.

وی گفت: عدم تغذیه با شیر مادر، دود مواد دخانی مثل سیگار، پیپ و قلیان، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذاهای آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی، گازهای مضر موجود در محیط کار، سوسک و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر، مو یا مدفوع حیوانات خانگی، هیره موجود در گرد و غبار منزل، مهم‌ترین علت بروز یا تشدید علائم آسم است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، افزود: یکی از مهم‌ترین علت‌های عدم کنترل آسم و بروز عوارض شدید آن، کاهش یا قطع خودسرانه داروهای کنترل کننده آسم است و افرادی که دارای علائم این بیماری شامل سرفه‌های طولانی بیش از ۴ هفته، خس‌خس سینه مکرر، تنگی نفس و احساس سنگینی در قفسه سینه ‌دارند جهت تشخیص و مراقبت آسم به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت و یا خانه بهداشت خود مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، نظر به اهمیت و ضرورت پیشگیری و کنترل بیماری آسم،(GINA) ائتلاف جهانی برای کنترل آسم اولین سه‌شنبه ماه می را به‌عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده و به کشورها توصیه کرده است که با بزرگداشت این روز در جهت افزایش آگاهی افراد جامعه و حساس سازی سیاستگذاران و مدیران حوزه سلامت اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.