کاهش تورم یا غوغای رکود در بازار مسکن؟

افکار نیوز دوشنبه 23 بهمن 1402 - 13:13
خرید و فروش مسکن پس از نوسانات اخیر ارز دوباره در وضعیت رکود قرار گرفت.

مسکن را می توان از مهمترین هزینه های سبد خانوار دانست که نقس بسزایی در هزینه های معیشتی خانواده ها دارد.

 

خانه دار شدن مستاجران به ویژه در شهرهای بزرگ دیگر تبدیل به آرزو شده و هر روز با فزایش قیمت اجاره بها سفره معیشتی آنها کوچکتر می شود.

بر اساس آخرین آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده شاخص و متوسط قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در دی ماه  ٢,٢ درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (٢.٩- درصد)، ٥.١ واحد درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر تورم نقطه به نقطه نشان می دهد که  قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ٤٦,٥ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل (٥٧.٥ درصد) ١١ واحد درصد کاهش داشته است.

اما از سوی دیگر و بر اساس گفته کارشناسان مسکن و مشاوران املاک در اواسط بهمن ماه معاملات افزایش یافت و دلیل آن نوسانات قیمت ارز بود و خرید و فروش‌ بیشتر در واحدهای زیر قیمت انجام شد اما این معاملات سریعا فروکش کرد. به همین دلیل منجر به ایجاد اثر تورمی در بازار ملک نشد.

ازایش نرخ دلار از ۵۰ به ۶۰ باعث شد خریدهای سرمایه ای در مقطعی بالا رود اما همین که دلار فروکش کرد و به نرخ ۵۵ تثبیت شد رغبت خرید و فروش کم و دوباره بازار مسکن به رکود دچار شد.

کاهش تورم یا غوغای رکود در بازار مسکن؟

حسن محتشم  از کارشناسان بازار مسکن درباره علت رکود بازار مسکن معتقد است که علت اصلی رکود بازار مسکن به عقب‌نشینی تقاضای واقعی مربوط است. به دلیل بیش از اندازه بالا رفتن قیمت مسکن طی شش سال گذشته متقاضیان موثر قدرت خرید ندارند؛ وگرنه با توجه به تجارب قبلی صبر نمی‌کردند که مبادا دوباره قیمت‌ها دچار تغییر شود. این رکود به کاهش تولید مسکن در بخش خصوصی می‌انجامد.

وی افزود: به دلیل رکودی که در بازار مسکن ایجاد شده، سودهای آنچنانی گذشته در بخش ساخت و ساز دیده نمی‌شود و به همین دلیل تولید مسکن برای برخی سازندگان توجیه ندارد.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: نوسانات قیمت مسکن سینوسی است. در مقطعی قیمتها کمتر از نرخ تورم بالا می‌رود. در بعضی سالها تورم ۳۰ درصد بوده ولی مسکن ۵ درصد رشد کرده است. اما بعد از دو تا سه سال مسکن خیز برداشته و عقب ماندگی گذشته را نه تنها جبران کرده بلکه بالاتر از میزان کلی رشد تورم افزایش یافته است.

آنچه مشهود است اینکه هنوز برنامه جامع و کاملی برای ساخت مسکن و کنترل تورم و رکود این بازار در دست دولتمردان نیست و به نظرم می رسد اتفاق خاصی نیز در این حوزه در سال ۱۴۰۳ نیز رخ ندهد.

 

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.