آثار حکیم ابوالقاسم فردوسی در کتب درسی

خبرگزاری مهر چهارشنبه 26 اردیبهشت 1403 - 09:46
آموزش و پرورش با اشاره به سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی توضیحی درباره نوشته‌های ادبیات کهن فارسی در کتب درسی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از آموزش و پرورش، حکیم ابوالقاسم فردوسی بزرگترین شاعر حماسی ایران زمین و سراینده نامدارترین نوشته‌های ادبیات کهن فارسی یعنی شاهنامه است. آثار منسوب به حکیم ابوالقاسم فردوسی در تعداد زیادی از کتب درسی در رشته‌ها و پایه‌های متفاوت گنجانده شده است. از جمله این کتب می‌توان به کتب فارسی پایه‌های مختلف، همه کتب علوم و فنون ادبی، کلیه کتب فارسی و نگارش و تعدادی از کتب مطالعات اجتماعی و تاریخی اشاره کرد.

از شاخص‌ترین آثار فردوسی که در کتب درسی جانمایی شده است می‌توان به درس «فردوسی فرزند ایران» در کتاب فارسی پنجم ابتدایی که به روایت داستان «زال و سیمرغ» می‌پردازد، فارسی ششم درس «هفت خوان رستم»، فارسی نهم شعر «خداوند جان و خرد» و فارسی یازدهم درس «کاوه داد خواه» اشاره کرد.

آثار حکیم ابوالقاسم فردوسی در کتب درسی

ابیات زیر بخشی از اشعار درس «کاوه دادخواه» در کتاب فارسی یازدهم است؛

چو ضحاک بر تخت شد شهریار

برو سالیان انجمن شد هزار

نهان گشت کردار فرزانگان

پراگنده شد کام دیوانگان

هنر خوار شد جادویی ارجمند

نهان راستی آشکارا گزند…

آثار حکیم ابوالقاسم فردوسی در کتب درسی

آثار حکیم ابوالقاسم فردوسی در کتب درسی

آثار حکیم ابوالقاسم فردوسی در کتب درسی

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.