به گزارش خبرآنلاین، رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره یمن گفت: ما بارها درخواست کردهایم که گزارش ماهانه دبیرکل که مطابق با قطعنامه ۲۷۲۲ که حاوی اطلاعاتی در مورد انواع سلاحهای مورد استفاده در هر حادثه و در صورت لزوم، منشأ احتمالی این سلاحها باشد، به شورای امنیت ارائه شود.
این دیپلمات آمریکایی به رغم تکذیب ادعاهای واشنگتن از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران باز هم ادعا کرد: ما قبلاً به شواهد گسترده ای از ارائه تسلیحات پیشرفته از جمله موشک های بالستیک و کروز توسط ایران به حوثی ها اشاره کرده ایم که نقض تحریم های سازمان ملل است که بی ثباتی منطقه را بیشتر می کند.
به گزارش ایرنا، او مدعی شد: «اگر شورا خواهان بازگشت به چشم انداز امیدوارتر برای یمن است، ما باید دست به اقدام جمعی بزنیم. ما باید به طور جمعی ایران را به خاطر نقش بیثباتکنندهاش مورد بازخواست قرار دهیم و اصرار کنیم که نمیتواند پشت حوثیها پنهان شود. ما مجدداً درخواست خود را از ایران برای توقف انتقال سلاح های غیرقانونی و ممکن سازی حملات غیرقانونی و بی پروا حوثی ها تکرار می کنیم.»
معاون سفیر آمریکا ادامه داد: برای تأکید بر نگرانی شورا در مورد نقض مداوم تحریم تسلیحاتی، ما باید اقدامات بیشتری برای تقویت اجرای تحریم ها و مقابله با ناقضان آنها انجام دهیم.
او مدعی شد: مقیاس و تنوع موادی که در حال حاضر برخلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به حوثی ها منتقل می شود، بی سابقه است.
رابرت وود همچنین ادعا کرد: حملات حوثی ها باعث افزایش قیمت ها و ایجاد تاخیر در تحویل و خرید کالا، غذا و اقلام ضروری در بازارها برای یمین ها می شوند.
این مقام دولت بایدن اضافه کرد: ساکنان تعز اساساً در شهر خود گروگان هستند و همچنان قربانیان تیراندازان حوثی و گلوله باران شهر هستند که باعث کشته و زخمی شدن زنان و کودکان شده است.
او مدعی شد: نیازهای بشردوستانه گسترده ای در سراسر یمن وجود دارد و ۱۸.۲ میلیون نفر - بیش از نیمی از جمعیت یمن- به کمک های بشردوستانه نیاز دارند. میلیونها نفر با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد و سوءتغذیه مواجه هستند، بسیاری از آنها در جنوب یمن آواره شدهاند و به خدمات حفاظتی و سلامتی، آب آشامیدنی تمیز و امکانات بهداشتی دسترسی ندارند. در نتیجه، شیوع وبا در شمال و جنوب یمن در حال گسترش است.
این دیپلمات آمریکایی در ادامه ادعاهایش افزود: آمریکا از جامعه بین المللی می خواهد که حمایت مالی بیشتری برای کاهش بحران انسانی یمن ارائه دهد. برای کمک به مردم یمن و اجازه ورود غذا و آذوقههای مورد نیاز به یمن، حوثی ها باید حملات خود را به کشتیهای بینالمللی، مطابق با قطعنامه ۲۷۲۲ متوقف کنند.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
310310