به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقشم، سالهای سال مردم از نحوه ارائه نان در قشم گلایه داشته و این گلایهها همچنان پا برجاست، و نان با کیفیت عالی معمولاً در این جزیره یافت نمیشود.
معمولاً هر نانوایی که فعالیت خودش را در قشم آغاز میکند برای جذب مشتری چند صباحی نان نسبتاً خوبی به دست مشتری میدهد و پس از چندی به جرگه فروشندگان بیکیفیت نان اضافه میشود.
بارها در دوران فرمانداران مختلف در قشم شاهد برگزاری دورههای پخت با کیفیت نان برای نانوایان بودیم اما این دورهها هم کاری از پیش نبرد و علیرغم بازدیدهای مستمر مسئولان از نانواییها در نقاط مختلف جزیره، حکایت نانهای بیکیفیت در قشم همچنان باقی است.
نبودن گندم و آرد نامناسب دلیل نامرغوبی نان در جزیره
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت قشم از انجام 140 مورد بازدید از سطح نانواییهای این جزیره از ابتدای سال 1400 تاکنون خبر داد و نتیجه حاصل از این بازدیدها را داشتن کیفیت نان به ترتیب در روستاها، بخشها و شهر قشم برشمرد.
امینالله رونما اظهار داشت: علیرغم تلاش نانوایان، بعضی مواقع نان طبخ شده در این جزیره با کیفیت پایین ارائه میشود که این مشکل ربطی به نوع پخت ندارد و به مرغوب نبودن گندم و آرد بستگی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از نبود اتحادیه صنف نانوایان به عنوان مهمترین مشکل در زمینه ایجاد جانمایی برای درخواستهای جدید در حوزه نان و نانوایی یاد کرد.
نان بربری و نان محلی کرمان هم که در شهر قشم ارائه میشود نسبت به سنگک و لواش بهتر است اما باز هم نمیشود از آن به عنوان نان با کیفیت نام برد.
افزایش هزینه عامل تعطیلی نانواییها در قشم
رئیس اداره غله شهرستان قشم هم در این جلسه به صراحت اعلام کرد که قیمت نان از سال 1398 تاکنون در این شهرستان تغییری نکرده است و سال 98 نیز پس از پنج سال فقط 50 درصد شاهد افزایش قیمت نان بودهایم.
عیسی نحوی همچنین با تاکید براینکه تمام مخارج صنف نانوایی از دستمزد کارگر تا قیمت ماشین آلات چندین برابر شده است، افزود: شرایط آب و هوایی قشم و در کنار آن ثابت بودن قیمت نان بخشی از نارضایتیهای صنف نانوایان است که منجر به تعطیلی شماری از این فعالان شده است.
به گفته وی، نانواییهایهای سنتی و حجیم مانند سنگکی، تافتونی و بربری به دلیل استفاده نیروی کار زیاد دچار خسارت شدهاند و هم اینک نانوایی سنگکی سنتی در قشم نداریم.
رئیس اداره غله شهرستان قشم همچنین از کرایه بالای اجاره بها نانواییها هم به عنوان یکی دیگر از دلایل اصلی تعطیل شدن شماری از نانواییها در این جزیره یاد کرد.
درست است که قیمت نان در قشم ثابت مانده است اما آن طور که گفته میشود، وزن نانها به دلیل فراهم نشدن افزایش قیمت کاهش یافته و فروشندگان با این روش تا حدی مشکل خودشان را جبران میکنند.
خبرنگار تسنیم در قشم سال گذشته با مشاهده کوچک شدن اندازه نان بربری در یکی از بهترین نانواییهای سطح شهر قشم، موضوع را پیگیری کرد و فروشنده نان به صراحت اعلام کرد که به دلیل ثابت ماندن قیمت نان، وزن آن را کم کردهایم.
به هر روی متاسفانه به دور از قیمت واقعی نان، کیفیت پایین این نیاز روزانه مردم یکی از مشکلات اساسی است که باید به آن پرداخته شود.
انتهای /پیام/7558/ ت