به گزارش الف، 16 سال از زمان دومین شکست بزرگ ارتش پرمدعای رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت لبنان میگذرد و هنوز هم صهیونیستها با چالشها و پیامدهای ناشی از این شکست درگیر هستند.
رژیم صهیونیستی در تاریخ 13 جولای 2006 برای جبران شکستی که سال 2000 در جنوب لبنان متحمل شده بود بار دیگر با یک حمله هوایی وارد جنگی تازه با حزبالله شد و در همان ابتدا شماری از مراکز و پایگاههای مقاومت را در ضاحیه جنوبی بیروت مورد هدف قرار داد.
در آن زمان صهیونیستها تصور میکردند که با انجام یک حمله غافلگیرانه پیشاپیش پیروز هستند و این جنگ چند روز بیشتر طول نمیکشد؛ اما چند ساعت بعد ورق کاملا برگشت. حزبالله چند ساعت بعد از حمله هوایی رژیم صهیونیستی، عملیاتهای موشکی خود در عمق فلسطین اشغالی را آغاز کرد و همان روز حدود 200 موشک به سمت مواضع صهیونیستها در اراضی اشغالی شلیک شد که به کشته و زخمی شدن دهها شهرکنشین صهیونیست انجامید.
بعد از گذشت نزدیک به ده روز از این جنگ و تبادل موشک میان دوطرف، اسرائیل که متوجه شده بود در محاسباتش برای آغاز درگیری اشتباه کرده است اصرار داشت که به آن خاتمه دهد اما در عین حال نمیتوانست بدون هیچ دستاوردی از جنگ خارج گردد و البته آمریکاییها نیز اصرار داشتند که این جنگ باید با پیروزی اسرائیل به پایان برسد. در همان زمان بود که «کاندولیزا رایس» وزیرخارجه وقت ایالات متحده از پروژه «خاورمیانه جدید» صحبت کرده و این جنگ را درد زایمان تولد این خاورمیانه توصیف کرد.
اما برخلاف تصور آمریکاییها و صهیونیستها زمان به نفع حزبالله میگذشت و قابلیتهای نظامی مقاومت لبنان بیش از پیش آشکار میشد.
اولین شاخص شکست رژیم صهیونیستی در این جنگ که بزرگترین دستاورد حزبالله نیز محسوب میشد پایان دادن به افسانه برتری ارتش اسرائیل در میان اعراب بود. در این جنگ نه تنها کشورهای عربی بلکه همه جهان دیدند که حزبالله به عنوان یک گروه مقاومت مردمی چگونه ارتش اسرائیل که از حمایت آمریکا و غرب برخوردار است را تحقیر کرد.
یکی از بارزترین موارد در این زمینه انهدام نزدیک به 40 تانک مرکاوای رژیم صهیونیستی بود که اسرائیلیها پیشتر این تانکها را مایه افتخار ارتش خود میدانستند و مدعی بودند که غیرقابل انهدام هستند.
از آن گذشته ناوچه «ساعر» که از ادوات جنگی مورد اتکای رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه محسوب میشد، در سومین روز این نبرد نابرابر توسط حزب الله لبنان منهدم شد. سید حسن نصرالله ، دبیر کل حزبالله لحظاتی پیش از انهدام این ناوچه در تلویزیون مشغول سخنرانی زنده بود که گفت: «به این کشتی اسرائیلی روی دریا نگاه کنید که چگونه مورد هدف قرار میگیرد و در آتش خواهد سوخت.»
انهدام این ناوچه تاثیر زیادی بر روند نبرد سی و سه روزه داشت؛ چرا که از سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی به شکلی بی منازع در دریای مدیترانه گشت زنی و حرکت میکرد.
علاوه بر شکست مفتضحانه نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی، نیروی هوایی این رژیم نیز در جنگ 33 روزه جولای 2006 به شکل قابل توجهی به چالش کشیده شد و سرنگونی جنگندهها و بالگردهای اسرائیلی در آسمان لبنان اوج ناکامی نیروهای هوایی ارتش این رژیم را به نمایش گذاشت.
سید حسن نصرالله در جریان این جنگ توان بالای خود در مدیریت جنگ روانی علیه دشمن را به نمایش گذاشت و بخش رسانهای حزبالله نیز نقش عمدهای در به تصویر کشیدن صحنههای پیروزی رزمندگان مقاومت و تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی صهیونیستها داشت؛ به طوری که تبعات آن هنوز هم ادامه دارد.
گزارش رسانههای صهیونیستی نشان میدهد که بیش از 300 تن از نظامیان اسرائیلی در این جنگ با آسیبهای روانی مواجه شدند و هنوز هم هرازگاهی اخبار خودکشی سربازانی که در جنگ جولای حضور داشتند شنیده میشود.
اما این دستاوردهای حزبالله تنها محدود به همان زمان نبود؛ بلکه نتایج آن را از 16 سال گذشته تاکنون میتوان صراحتا مشاهده کرد، جایی که ارتش اسرائیل دیگر جرات ورود به درگیری با مقاومت لبنان را پیدا نکرد. موشکهای دقیق حزبالله که اسرائیلیها با عنوان پروژه دقت از آن یاد میکنند بزرگترین کابوس تلآویو از زمان جنگ 33 روزه تاکنون است و اخیرا نیز پهپادها و سامانههای پیشرفته حزبالله به این دغدغههای اسرائیل اضافه شده است.
به طور کلی معادلهای که حزبالله بعد از این جنگ ترسیم کرد موجب شد تا توازن قوا در منطقه به نفع محور مقاومت تغییر کند و با وجود همه تهدیدهای توخالی مقامات اسرائیل برای آغاز جنگ سوم با حزب الله اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
حتی در شرایطی که زمینه لازم برای وقوع جنگ جدید بین ارتش اسرائیل و حزبالله وجود دارد؛ به ویژه بعد از عملیات پهپادی مقاومت لبنان در منطقه دریایی مورد مناقشه با فلسطین اشغالی، اما صهیونیستها تاکید میکنند که بهتر است پرونده مناقشه مرزی با لبنان در آرامش و با مذاکره حل شود و کار به گزینه نظامی نکشد. مرکز تحقیقات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که عدم پاسخ اسرائیل به عملیات پهپادی حزبالله به معنای آن است که تلآویو از هرگونه جنگ با این حزب اجتناب میکند.