به گزارش شمال نیوز، بهرام عیناللهی پنجشنبه شب (۲۳ تیر) با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: بارها اعلام کردهام، اینکه فکر کنیم کرونا تمام شده، بسیار اشتباه است. کرونا، ویروسی است که تا سالها باقی خواهد ماند. وی افزود: به عنوان مثال، سویه اُمیکرون از آفریقای جنوبی شروع شد. کشورهایی هستند که واکسیناسیون درستی نداشتهاند و ایمنی افراد در این کشورها پایین است؛ بنابراین وقتی ویروس وجود دارد، جهش پیدا کرده و همه کشورها را متاثر میکند. باتوجه به آمار، فکر میکنم کشور ما هم وارد موج هفتم کرونا شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح «دارویار» و همچنین اقدامات انجامشده در جهت بیمه همگانی سلامت، ضمن تاکید بر اینکه سه دهک اول جامعه مطمئن باشند که بیمه شدهاند، در عین حال از افراد فاقد پوشش بیمهای خواست جهت ثبتنام بیمه سلامت اقدام کنند. وی همچنین با اشاره به آمارهای کرونا، گفت که ایران وارد موج هفتم کرونا شده است.
بهرام عیناللهی با اشاره به بیمه رایگان حدود شش میلیون نفر در کشور گفت: آرزوی بیمه همگانی که سالهای سال در کشور مطرح بود، امسال محقق شده و با این زیرساخت بیمه است که میتوانیم طرح دارویار را اجرا کنیم. به این ترتیب میتوان یارانه سلامت و فرانشیز بیمهای را انجام داد؛ بهطوریکه افزایشی در پرداختی از جیب بیماران نداشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از شهروندان مشمول بیمه همگانی شدند؟ گفت: سه دهک اول جامعه مطمئن باشند که بیمه شدهاند؛ البته ممکن است تعدادی از هموطنان از بیمهشدن خود خبر نداشته باشند. در مجموع حدود ۴۶ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند و چیزی حدود همین مقدار هم تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی. بیمههای دیگر، درصد کمتری از جمعیت را تحت پوشش دارند.
بیمهنشدهها برای بیمه کردن خود اقدام کنند
وزیر بهداشت تاکید کرد: بیش از ۹۰ درصد بیمه همگانی در کشور اجرا شده است. البته تعدادی از افراد هم جزو سه دهک اول نیستند که میتوانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان ثبتنام کنند. به نظر میرسد این افراد از یک تا یک و نیم میلیون نفر بیشتر نباشند. ما از این افراد درخواست داریم که جهت بیمه کردن خود اقدام کنند. همچنین آمادگی داریم که در شش ماه آینده بدون انجام آزمون وسع، بیمه افراد بیمهنشده را انجام دهیم و به این ترتیب بتوانیم خدمات حوزه سلامت را به این عزیزان ارائه دهیم.
در ارائه خدمات، تفاوتی بین بیمهشدگان رایگان با سایر بیمهشدهها نیست
عیناللهی همچنین تاکید کرد که در ارائه خدمات به بیمهشدگان رایگان با سایر افراد بیمهشده تفاوتی وجود ندارد و این افراد میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی، خدمات لازم را دریافت کنند. طرح در حال اجرا است که ما در این جاده هنوز در ابتدای راه هستیم و باید به نهایت آن برسیم.
وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت حدود هزار بیمارستان و ۵۰۰ هزار پرسنل و تجهیزات پیشرفته بیمارستانی در کشور، گفت که با چنین آماری، زیرساختها برای ارائه خدمات فراهم است و مشکل اصلی، بهرهوری است.
وی همچنین گفت: در طرح دارویار و امکاناتی که میتواند اضافه شود، اتباع خارجی هم اگر به صورت اورژانسی به مراکز درمانی مراجعه کنند، بلافاصله باید بیمه شوند و خدمات لازم باید به آنها ارائه شود؛ چراکه جان این افراد نیز بهواسطه آن بیماری در خطر است.
اعتبار شش هزار میلیارد تومانی برای بیمه همگانی رایگان
عیناللهی درباره میزان هزینهکرد مجلس و دولت برای بیمه همگانی گفت: امسال حدود شش هزار میلیارد تومان مجلس مصوب مصوب کرده است تا بیمه همگانی رایگان برای سه دهک اول جامعه انجام شود. همچنین در بحث بیماریهای صعبالعلاج که از نظر پزشکی میگویند این بیماریها خانهبرانداز هستند و هزینههای هنگفتی ایجاد میکنند، در این زمینه نیز مجلس حدود پنج هزار میلیارد تومان امسال مصوب کرده تا بتوانیم بیماران خاص، سرطانی و هزینههای بالای این بیماران را پوشش دهیم. در این زمینه نیز گام بزرگی برای بیمه برداشته شده است.
جلوگیری از قاچاق دارو با طرح دارویار
وی در ادامه درباره قاچاق معکوس دارو از کشور به کشورهای اطراف، گفت: اگر هر چیزی حساب و کتاب و نظم یابد مانع از قاچاق خواهد شد. پیش از این ارز ۴۲۰۰ تومانی جهت تامین مواد اولیه دارویی پرداخت میشد و به این ترتیب یارانه را به ماده اولیه میدادیم، نه به مردم و بر همین اساس هم تولید انجام میشد؛ بنابراین وقتی بهراحتی و بدون بیمه بتوان مقدار فراوانی از این داروها را فراهم کرد، مشخص است که به راحتی هم قاچاق میشود؛ اما وقتی تامین مواد اولیه با نرخ نیمایی صورت میگیرد و یارانه سلامت به بیمار داده میشود قاعدتاً منابع مالی ما نیز هدایتشده خواهد بود. هدف ما این است که دارو به دست مصرفکننده برسد و این موضوع از قاچاق جلوگیری میکند.
عین اللهی درباره داروهای وارداتی کامل نیز گفت: داروهایی که به صورت کامل وارداتی هستند با پرونده الکترونیک صرفاً به بیمار داده میشود و به دست غیر بیمار نمیرسد. در این زمینه نیز دیدیم اگر چند برابر میزان مصرف بیماران دارو تولید یا وارد شود ولی از راههای مختلف قاچاق میشد، یکی از منافع طرح دارویار آن است که جلوی قاچاق دارو گرفته میشود. در این زمینه میگفتند که ما تنها به ۸۰ میلیون ایرانی خدمت نمیدهیم بلکه به ۴۰۰ میلیون نفر که شامل مردم کشورهای همجوار نیز بود، ارائه خدمت میکردیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین با طرح دارو دارویار کیفیت خدماتدهی را نیز بهتر خواهیم کرد. با اجرای این طرح از امسال جلوی اتلاف مالی گرفته میشود و یارانه سلامت از امسال فقط به مردم کشور خودمان تعلق میگیرد./ انتخاب