بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، فاز نخست طرح هوشمندسازی یارانه نان با تجهیز تدریجی نانواییهای کشور به دستگاههای کارتخوان مخصوص اجرا شد و حال خبرها حاکی از آن است که دستورالعملهای مرحله دوم هوشمندسازی یارانه نان تهیه شده و پس از نهایی شدن و ابلاغ این دستورالعمل به نانواییها، اجرای فاز دوم طرح هم درمردادماه آغاز میشود.
در آستانه اجرای مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه نان، هنوز دامنه نفوذ کارتخوانهای جدید در شبکه نانواییهای کشور به 100 درصد نرسیده است اما خبرها حاکی از این است که تا پیش از اجرای مرحله دوم در مردادماه، مابقی نانواییها هم به این دستگاههای کارتخوان تجهیز میشوند به طوری که مشاور وزیر اقتصاد از اتصال تمام نانواییها به کارتخوان هوشمند، در همین هفته خبر داده و گفته تا 5 روز آینده، تمام نانواییهای کشور به کارتخوانهای هوشمند متصل میشوند.
حسن میرزاخانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به طرح نصب کارتخوان هوشمند در نانواییها تصریح کرد: در بحث نصب کارتخوانها، استان مرکزی جزو 15 استانی است که اقدام به نصب کارتخوان کرده ولی درحال حاضر خوشبختانه جزو سه استان برتر کشور در نصب کارتخوان هوشمند نانوایی هستیم.
وی عنوان کرد: 97 درصد نانواییهای استان کارتخوان هوشمند نصب کردهاند و این 3 درصد باقی مانده مربوط به مشکلات کمبود دستگاه کارتخوان یاغیره نیست و مشکل عدم نصب کارتخوان، مربوط به خود نانواییها است.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: تعداد هزار و 538 نانوایی همسانسازی شده که از این تعداد در هزار و 426 نانوایی کارتخوان جدید نصب شده است و تنها 112 نانوایی به شبکه کارتخوان هوشمند ملحق نشدهاند.
میرزاخانی بیان کرد: 6 واحد از نانواییهایی که به شبکه سراسری هوشمند متصل نشدهاند مربوط به دانشگاهها، بیمارستانها، زندانها، مراکز آموزشی یا مراکز تولیدی است که به جهت تامین غذای مخاطبین خود به نان هم نیاز دارند ولی این 6 واحد به عنوان صنف نانواها تلقی نمیشوند بنابراین به جهت اینکه به صورت نانوایی با آنها برخورد شود و تحت نظارت کامل قرار گیرند برای آنها تشکیل پرونده شده است.
وی ادامه داد: 15 واحد دیگر از نانواییهایی که به شبکه متصل نشدهاند مربوط به نانواییهایی است که صاحبان و مالکان آنها فوت کردهاند و چون تحت تکلف وراث هستند متصل شدن به شبکه هوشمند ممکن است برای آنها زمانبر باشد ولی موافقت شده که وراث تعهد دهند نانوایی توسط یک نفر از آنها اداره شود بنابراین اگر وراث 15 واحد تعهد دهند کارتخوان نانوایی آنها نصب میشود.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی اضافه کرد: 30 واحد مباشر وجود دارد که نانوایی را از مالک اجاره کردهاند و از آنجایی که آنها مالک نیستند باید مالکان شرایط را تعیین تکلیف کنند و 47 فقره شاطهپز در شهرستانهای مختلف از جمله خمین وجود دارد که جزو نانواییهای مرسوم نبوده و نانهای شاطه پخته و عرضه میکنند و درحال حاضر این دسته کارتخوان ندارند که برای آنها در خمین جلساتی برگزار شد چناچه میخواهند جزو صنف نانوایی محسوب شوند و سهمیه دریافت کنند باید مشمول قیمتگذاری جدید شوند که این انتخاب برعهده خود آنهاست و هیچ اجباری از سمت دولت برای آنها نیست.
میرزاخانی بیان کرد: 15 نانوایی باقیمانده دیگر که به شبکه کارتخوان متصل نشدهاند به جهت این است که جزو هیچ یک از موارد نیستند سهمیه آنها قطع شده و از سوی اداره غله، صمت و جهاد کشاورزی برای پیگیری وضعیت و تعیین تکلیف این دسته اقدام شده است.
وی عنوان کرد: اگر 112 نانوایی که قبلا سهمیه آرد دریافت میکردند تعیین تکلیف شوند ما به 100 درصد نصب میرسیم چراکه هم اکنون بانک سپه آمادگی نصب دستگاه را دارد ولی منتظر برطرف شدن این ایرادهاست، علیرغم اینکه 14 استان از ما زودتر اقدام به نصب کارتخوان هوشمند داشتند ولی ما جزو استانهای برتر در نصب کارتخوان هوشمند هستیم.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به صحبتهای مشاور وزیر در خصوص اینکه باید تمام نانواییهای کشور ظرف مدت 5 روز به شبکه کارتخوان هوشمند متصل شوند گفت: طبق محدودیت زمانی مشخص شده برای تعیین تکلیف نانواییها، پیگیریهای لازم انجام و نانواییهایی که در حال حاضر کارتخوان نصب نکردهاند از جمله وراث، مباشرین، شاطهپزان و افرادی که سهمیه آنها قطع شده باید تکلیف خود را مشخص کنند در غیر این صورت سهیه آرد آنها قطع میشود و از گردونه نانواییها حذف میشوند.
میرزاخانی بیان کرد: اگر مهلت مقرر شده از سوی دولت پایان پیدا کند و نانواها هیچ اقدامی برای دریافت کارتخوان هوشمند نداشته باشند از چرخه نانواها حذف و سهیمهای به آنها تعلق نمیگیرد بنابراین با فرض حذف این 112 نانوایی از گردونه نانواها، 100 درصد نانواییها به طور کامل اقدام به نصب کارتخوان داشتهاند.
رشد 12 درصدی خرید گندم در استان مرکزی
وی با اشاره به افزایش خرید گندم در سال جدید هم گفت: با توجه به نرخ جدید اعلام شده از سوی دولت که هزار تومان تحت عنوان پاداش اعلام کرد، خوشبختانه امسال خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل علیرغم کمبود بارندگی بهتر و هم قیمت و هم مراکز خرید گندم افزایش پیدا کرده است.
معاون اقتصادی استاندار مرکزی افزود: تا به حال 118 هزار تن خرید گندم وجود داشته که 12 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بخش عمدهای از مطالبات گندمکاران تا 26 تیرماه پرداخت شده است، بسیاری از استانها در این زمینه از استان مرکزی عقبتر هستند از آنجایی که هر روز گندم تحویل میگیریم مطالبات ما بیشتر میشود و قبل از سفر هیئت دولت توانستیم بخشی از مطالبات گندمکاران را تسویه کنیم.
انتهای پیام/712/ی