آفتابی برای دختران از لابلای صفحات کتاب

ایرنا پنج شنبه 12 تیر 1399 - 19:25
تهران- ایرنا- باز هم کتاب، چرا در روز دختر هم باید هدیه‌ای از جنس کتاب از پدر یا مادر بگیرند؛ در حالی که این همه هدایای رنگارنگ و جورواجور وجود دارد؟
 آفتابی برای دختران از لابلای صفحات کتاب

اول ذیقعده (سوم تیر) که به یمن سالروز میلاد کریمه اهل بیت (س) روز دختر نام گرفته، بهانه ای شد با معرفی دوباره این کتاب، دختران این مرز و بوم با نگاهی دقیق تر و موشکافانه تر، مسائل مربوط به زنان و دختران را بررسی کنند و در این ایام کرونایی فرصت مطالعه به ویژه این کتاب را از دست ندهند.

امروز ضمن زادروز تولد حضرت فاطمه معصومه (س) و اولین روز از دهه کرامت (تا ۱۱ ذیقعده، تولد امام رضا (ع) روز دختر نیز هست. بسیاری خانواده ها این روز را با هدیه یا تبریکی به دختران خود گرامی می دارند. دختران آفتاب کتابی مناسبت برای این مناسبت است. داستان از یک صحنه فیلمبرداری شروع می شود و خواننده را به دل ماجرا می کشاند و به شکلی ماهرانه مسائلی از جنس دختران و زنان را بیان می کند. وضعیت دختران در میان دعواهای زن و شوهری، زن سالاری یا مردسالاری، تساوی حقوق زن و مرد، نگاه اسلام به زن، تعدد زوجات، اشتغال زنان و نقش زن در خانواده فقط گوشه ای از مطالبی است که خواننده در قالب «مقاله داستان» مرور می کند و یاد می گیرد.

اگر چه این کتاب داستان چند دختر را بیان می کند، مطالب آن برای هر پدر و مادری که دغدغه تربیت فرزندان خود را دارند نیز مفید است و می تواند راهگشای خوبی برای بسیاری از جوانانی باشد که  دنبال حقیقت هستند.

کتاب دختران آفتاب تالیف امیرحسین بانکی، بهزاد دانشگر و محمدرضا رضایتمند از سال ۸۷ تاکنون ۳۱ بار منتشر شده است. این کتاب ۴۸۰ صفحه ای موجب  توصیه رهبر معظم انقلاب به ترویج چنین کتاب هایی شده است؛ هر چند این سفارش رهبر انقلاب در سال ۸۷ بوده که پس از سه سال از انتشار اولین نسخه کتاب صورت گرفته  هنرمندی نویسندگان، تحسین ایشان را برانگیخته تا بگویند این کتاب در میان کتاب های داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، بهترین کتاب از نویسنده ایرانی است. حضرت آیت الله خامنه ای طرح کلی داستان و درونمایه های داستانی این کتاب را شیرین و خوب دانستند که حرف های قوی و منطقی هم دارد.

داستان کتاب از یک اردوی دخترانه‌ دانشجویی شروع می شود که به ‌قصد زیارت امام رضا (ع) به مشهد می روند و مسائل و موضوع های مختلف به مناسبت‌های گوناگون مطرح می شود. این کتاب شبهات مربوط به حوزه زن و خانواده را بررسی و نقد می‌کند.

بهزاد دانشگر درباره هدف تالیف کتاب می گوید: ایده اولیه، برنامه ریزی و مطالعات برای نوشتن این کتاب از سال ۷۷ آغاز شد، در آن دوران سوالات و بحث های زیادی پیرامون مسائل زنان و در جامعه وجود داشت و ما نیز دنبال این بودیم که جواب این سوالات را پیدا کنیم. به نظرمان رسید جای یک اثری که بتواند به زبان مناسب جواب سوالات مردم را بدهد خالی است.

بعد از رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب این کتاب با استقبال چشمگیری مواجه شد مردم علاقه زیادی به آن نشان دادند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.