شرط تامین مواد اولیه تولید لوازم خانگی

صدا و سیما پنج شنبه 12 تیر 1399 - 19:27
مدیر پروژه سامانه جامع تجارت گفت: ستاد تنظیم بازار در مصوبه جدید خود، تامین نیاز مواد اولیه تولید تولیدکنندگان لوازم خانگی را به ثبت اطلاعات شان در سامانه جامع تجارت منوط کرده است.

شرط تامین مواد اولیه تولید لوازم خانگیبه گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد شیرازیان در ارتباط با رسانه ملی افزود: زیر ساخت این ثبت اطلاعات از اردیبهشت ماه سال ۹۸ در کشور فراهم شده و تا به امروز ۴۰ تولید کننده داخلی وارد سامانه جامع تجارت شده اند.

وی اضافه کرد: زیر ساخت اخذ شناسه کالا، شناسه رهیگیری، اظهار تولید و عرضه در زنجیره تامین برای تولیدکنندگان فراهم شده است.

مدیر پروژه سامانه جامع تجارت گفت: سه اتفاق به تازگی برای تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور افتاده که فعلاً این تولید کنندگان شامل تولید کنندگان لوازم خانگی حجیم مثل یخچال، یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، تلویزیون، پکیج، مایکروفر، کولر، مانتیتور و جارو برقی می‌شود.

وی افزود: بطورکلی در این مرحله ۱۴ گروه کالایی مشمول طرح مزبورشده اند و سه گلوگاه هم برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

شیرازیان تصریح کرد: گلوگاه اول و دوم به تامین مواد اولیه برمی گردد.

وی ادامه داد: تامین مواد اولیه برخی از زنجیره ارزش فولاد کشور است که در همین مصوبه ستاد تنظیم بازار تصریح شده که آن عرضه در بورس کالا صورت می‌گیرد.

مدیر پروژه سامانه جامع تجارت گفت: سهمیه شرکت‌های تولید کننده هم از طریق سامانه بهین یاب وزارت صمت است که به میزان اظهار تولید و عرضه در زنجیره مشخص شده وزارت صنعت به آنان تخصیص پیدا می‌کند.

وی افزود: بخشی از مواد اولیه شان از طریق واردات تامین می‌شود که با توجه به محدودیت‌های ارزی کشور و میزان ارز تخصیصی به واحد‌ها به میزان نیاز و فعالیت شان در داخل سامانه جامع تجارت در نظر گرفته خواهد شد.

شیرازیان ادامه داد: شرکتی که فعالیتی در سامانه جامع تجارت نداشته باشد و اظهار تولیدی انجام نداده باشد به همان میزان اجازه واردات مواد اولیه نخواهد داشت.

وی گفت: گام نهایی که به حلقه مصرف کننده برمی گردد مربوط به ضمانت نامه (گارانتی) است.

مدیر پروژه سامانه جامع تجارت افزود: گارانتی محصولاتی که داخل سامانه تجارت اظهار نشده و در لایه‌های عمده فروشی و خرده فروشی ثبت معامله انجام نگرفته باشد از نظر ما و سامانه گارانتی سازمان حمایت به رسمیت شناخته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: بخش سامانه مربوط به گارانتی یک تا دو ماه زمان بر خواهد بود تا به مصرف کننده برسد.

شیرازیان گفت: اظهار تولید را از ۱۵ تیر ماه سال جاری منوط می‌کنیم و تولید کنندگان مکلف می‌شود از ۱۵ تیر همه تولیدات خود را اظهار کنند و آنجا به عمده فروش و لایه‌های بعدی ثبت معامله انجام دهند.

وی اضافه کرد: ثبت معامله تا به سطح عرضه برسد مدتی زمان بر خواهد بود.

مدیر پروژه سامانه جامع تجارت گفت: بعد از ۱۵ تیر، به مدت دو هفته تا دو ماه زمان می‌برد تا مردم در سطح عرصه نتیجه ملموش را ببینند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.