مسعود میرزایی امروز دهم اردیبهشت در نشست هماندیشی مسئولین دانشگاهها با فرمانده سپاه امام رضا(ع) که در مجتمع هویزه برگزار شد، اظهار کرد: در شرایطی که پلیس آمریکا در حال انجام وحشیانهترین برخوردها با جامعه دانشگاهی این کشور است، سپاه جمهوری اسلامی خانواده علم و فناوری را دعوت کرده تا در یک محفل صمیمانه کنار هم باشیم.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ایران در حوزه تولید علم کارنامه درخشانی دارند، افزود: کشور ما یک درصد جمعیت جهان را دارد، اما بیش از ۲.۵ درصد تولید علم در ایران انجام میشود و ۵.۶ مقالات داغ دنیا نیز توسط دانشگاهیان کشور ما تالیف میگردد. قول میدهیم کاری بکنیم که در آیندهای نزدیک شاهد همین شرایط درخشان در حوزههای فناوری نیز باشیم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه بر اساس سند دانشگاه اسلامی، باید تا سال ۱۴۰۴ دانشگاهها در کنار تولید علم و فناوری تبدیل به یک بستر فرهنگی هم شوند، گفت: اما تا کنون نتوانستیم مطابق چشمانداز در نظر گرفته شده به اهداف این سند دست یابیم. یکی از اقداماتی که ما اکنون در دانشگاههای استان در دست اجرا داریم، ایجاد تحول در حوزه علوم انسانی است و ستادی را تحت عنوان ستاد تحول در علوم انسانی تاسیس کردیم. در همین راستا پژوهشکده علم و دین نیز به زودی در دانشگاه فردوسی تاسیس میشود.
میرزایی همچنین با بیان اینکه عملیات وعده صادق نمود همنشینی علم با آرمانهای انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: ما شاهد سنگاندازیهای استکبار جهانی در مسیر دستیابی ایران به علم و فناوری هستیم، اما جامعه ما در همین شرایط معجزهآفرین ظاهر شده است. باید عملیات وعده صادق الگوی رفتاری ما در دانشگاهها شود. انقلاب اسلامی برای رسیدن به اهداف خود به کارامدی کامل در نظام آموزش عالی نیازمند است و این تنها با روحیه دلیرمردان بسیج دانشجویان، بسیج اساتید و سپاه محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: تجربه نشان میدهد هر گاه هر بحرانی در حوزه آموزش عالی پیش آمده، این بسیج است که مخلصانه و بههنگام وارد میدان میشود؛ مانند ناآرامیهای سال گذشته در دانشگاهها که با تدبیر بسیج دانشجویی حل شد. امیدوارم در بدنه دانشگاهی بتوانیم ویژگیهایی را که رهبری برای پاسداران سپاه ذکر کردهاند را را گسترش دهیم و افرادی با چنین روحیاتی سکاندار مدیریتهای دانشگاه شوند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در مجموعه سپاه علم و عمل در هم تنیده است، اضافه کرد: این مجموعه در عین دارا بودن موشک و پهپاد به عنوان مولفههای قدرت سخت، با حضور در بین مردم و کمک به آنان قدرت نرم بالایی را هم به دست آورده است. امروز دنیا به سمتی در حال حرکت است که تمام مردم بتوانند ظالمان و مستکبران را بشناسند و به خصوص پس از عملیات وعده صادق، افکار عمومی دنیا با ماهیت ضدتروریستی و ضداستکباری سپاه ایران آشنا شدند و به چشم دیدند همان طور که رهبری فرمودند، سپاه پاسداران بزرگترین سازمان ضدتروریستی در دنیاست که میتواند کارهایی انجام دهد که از توان بسیاری از ارتشهای بزرگ دنیا خارج است و عملیات وعده صادق یکی از این کارها بود.
میرزایی با بیان اینکه دانشگاه میتواند یکی از حوزههای همکاری فراسازمانی سپاه باشد، افزود: باید برای حل مشکلات کشور و حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان، همکاریهای دانشگاه و سپاه افزایش یابد، تحقیقات دانشگاهها کاربردی شود، به استقلال و خودکفایی در تولید محصولات دانشبنیان برسیم و نیروهای متخصص و متعهدی تربیت کنیم که بتوانند در حل مشکلات کشور موثر واقع شوند.
وی با بیان اینکه "جهش تولید با مشارکت مردم" راهکار حل مشکلات اقتصادی است، اظهار کرد: این همان الگوی بسیج در مسائل اقتصادی است. ما در دانشگاه نیز بستر لازم برای مشارکت مردم در حوزههای اقتصادی را فراهم خواهیم کرد و از بسیج دانشجویی توقع داریم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
ترکیب جمعیتی اساتید دانشگاهها تا حدی با معیارهای انقلابی فاصله دارد
همچنین محمدعلی رضایی، نماینده بسیج اساتید خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه رهبر انقلاب ۲۸ سال قبل بحث اسلامیسازی دانشگاهها را مطرح کردند، گفت: ۱۱ سال پیش سند دانشگاه اسلامی تصویب و به دانشگاهها ابلاغ شد. در کنار آن اسناد بالادستی دیگری نیز در حوزه آموزشی و پژوهشی داریم. روسا و اساتید دانشگاههای ما چه قدر تا کنون به اجرای این اسناد توجه کردهاند؟
وی افزود: تا کنون در دانشگاهها برای اجرای این اسناد کارگروهها و کمیتههایی تشکیل شده، اما خروجی مطلوبی نداشته است. با نگاهی به آمار، میبینیم در ناآرامیهای پاییز ۱۴۰۱ دانشگاههایی که دارای اساتید ارزشی و انقلابی بیشتری بودند، کمترین آسیب را به همراه داشتند.
نماینده بسیج اساتید خراسان رضوی ابراز عقیده کرد: متاسفانه اکنون ترکیب جمعیتی اساتید دانشگاهها تا حدی با معیارهای انقلابی فاصله دارد. باید در جذب اعضای هیات علمی، علاوه بر علمی، به معیارهای اخلاقی و سیاسی هم توجه کرد. نباید فکر کنیم اگر به حوزههای فرهنگی بپردازیم، یعنی از حوزههای علمی غافل شدهایم. میتوان اساتیدی را جذب کرد که در هر دو حوزه قوی و کارامد اند.
انتهای پیام