به گزارش بهداشت نیوز، نتایج یک مطالعه نشان میدهد مردانی که در مشاغل استرس زا کار می کردند که احساس میکردند به تلاش زیاد نیاز داشتند اما پاداش کم داشتند دو برابر بیشتر از مردانی که عاری از چنین عوامل استرس زا بودند در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند.
بر اساس این مطالعه که روز سه شنبه در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، اثر ترکیبی فشار شغلی و عدم تعادل تلاش پاداش مشابه میزان تأثیر چاقی بر خطر بیماری عروق کرونر قلب بود.
نتایج در مورد تأثیر استرس شغلی بر سلامت قلب زنان در این مطالعه که دادههای نزدیک به ۶۵۰۰ کارگر یقه سفید در کانادا را بررسی کرد، بینتیجه بود.
Mathilde Lavigne-Robichaud، سرپرست تیم تحقیق، در بیانیهای گفت: «مطالعه ما نیاز مبرم به پرداختن به شرایط کاری استرسزا، برای ایجاد محیطهای کاری سالمتر که به نفع کارمندان و کارفرمایان باشد، برجسته میکند.» او یک دانشجوی دکترا در واحد تحقیقات سلامت جمعیت و اقدامات بهداشتی مطلوب در مرکز تحقیقات لاوال دانشگاه کبک در کبک، کانادا است.
تحقیقات نشان داده است که هم فشار شغلی و هم عدم تعادل تلاش و پاداش در محل کار ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد، اما مطالعات کمی اثر ترکیبی را بررسی کردهاند.
او گفت: "عدم تعادل تلاش و پاداش زمانی رخ میدهد که کارمندان تلاش زیادی را برای کار خود صرف میکنند، اما آنها پاداش هایی را که در ازای آن دریافت میکنند مانند حقوق، شناسایی یا امنیت شغلی ناکافی یا نابرابر با تلاش میدانند."
این مطالعه نشان داد که مردانی که میگویند فشار شغلی یا عدم تعادل تلاش-پاداش را تجربه کردهاند، در مقایسه با مردانی که هیچکدام را گزارش نکردهاند، ۴۹ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.
مردانی که هم فشار شغلی و هم عدم تعادل تلاش-پاداش را گزارش میکردند، در مقایسه با مردانی که این را نمیگفتند، دو برابر بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی بودند. برای چنین مردانی، اثر ترکیبی فشار شغلی و عدم تعادل تلاش-پاداش مشابه تأثیر چاقی بر خطر بیماری عروق کرونر قلب بود.
ترجمه: حسن صیامیان؛ عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران