همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: فراوانی میوهها و سبزیجات پاییزی در فصل پاییز، طیف گستردهای از طعمها، بافتها و مواد مغذی ضروری را ارائه میدهد. در میان بسیاری از میوهها و سبزیجات پاییزی همه چیز را از سیبهای ترد و انارهای آبدار گرفته تا اسفناج سرشار از مواد مغذی و سیبزمینیهای دلچسب پیدا خواهید کرد. این خوراکیهای فصلی نه تنها طعم وعدههای غذایی شما را بهبود میبخشند، بلکه فواید ضروری برای سلامتی نیز دارند یکی از این میوهها خرمالو است که کمتر به صورت جداگانه به آن پرداخته شده. در این مطلب به طور ویژه به خرمالو در کنار سایر میوههای مفید فصل پائیز خواهیم پرداخت.
خرمالو

این میوه در اواخر پاییز چیده میشود و گاهی اوقات تا زمستان روی درخت میماند. بسته به گونه، رنگ آن از زرد تا قرمز و نارنجی تیره متغیر است. در حالی که برخی از خرمالوها کروی هستند، برخی دیگر به شکل بلوط یا کدو تنبل هستند. از نظر اندازه، میتوانند از اندازه یک سکه نیم دلاری تا یک گریپ فروت کوچک باشند. خرمالو سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که هر کدام فواید مهمی برای سلامتی دارند. به عنوان مثال، ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک میکند. خرمالو همچنین سرشار از فیبر غذایی محلول است که هضم کربوهیدراتها را کند کرده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند.
پرتقال
پرتقال یکی از میوههای اصلی در فهرست میوههای پاییزی است. پرتقال سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. مهمتر از همه، طراوتبخش، آبرسان و کمککننده به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی است.
لیموترش
لیمو ترش میوهای از خانواده مرکبات است که سرشار از ویتامین C، آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدها است. این میوه میتواند ایمنی بدن را تقویت کرده و سلامت پوست را بهبود بخشد. علاوه بر این، به هضم غذا کمک میکند، اسیدیته را کاهش میدهد و به سمزدایی بدن کمک میکند. نوشیدن کمی لیموترش در آب گرم در صبح، راهی عالی برای شروع روز است.
سیب

سیب یکی از محبوبترین میوههای پاییزی در هند است. سیب سرشار از فیبر است که از سلامت روده پشتیبانی میکند. همچنین حاوی پلیفنولهایی است که به تنظیم قند خون کمک میکنند. اگر میخواهید سلامت قلب خود را بهبود بخشیده و ایمنی بدن را تقویت کنید، باید روزانه یک سیب بخورید.
انجیر
انجیر به طور طبیعی شیرین و فیبر غذایی زیادی دارد. از این رو، انتخابی عالی برای سلامت گوارش است. همچنین سرشار از پتاسیم، کلسیم و آهن است. این مواد سلامت استخوانها را تقویت کرده و سطح انرژی را بهبود میبخشند.
انگور
انگور حاوی آنتیاکسیدانهای قوی از جمله رسوراترول است که از سلامت قلب پشتیبانی میکند و التهاب را کاهش میدهد. انگورها میوههایی هستند که میتوان آنها را در اشکال مختلف مصرف کرد. میتوان آنها را تازه، خشک ( به صورت کشمش) یا در آبمیوهها و اسموتیها استفاده کرد.
موز

موز سرشار از پتاسیم است که به عملکرد عضلات و اعصاب کمک میکند. قندهای طبیعی این میوه انرژی سریعی را فراهم میکنند. از این رو، آنها یک گزینه عالی برای میان وعده هستند.
آلو
آلوها هضم را بهبود میبخشند، از یبوست جلوگیری میکنند و دوز مناسبی از ویتامینهای C و K را فراهم میکنند. شیرینی ترش مزه، آنها را برای مربا، دسر و تازه خوری عالی میکند.
شاهتوت
این توتهای پررنگ سرشار از آنتیاکسیدان هستند. آنها مسئول کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد مغز هستند. آنها همچنین منبع عالی ویتامین C و فیبر هستند.
گلابی
گلابیها آبرسان و سرشار از فیبر هستند. این امر آنها را برای هضم روان و بهبود سلامت روده عالی میکند. آنها همچنین حاوی آنتیاکسیدانهایی هستند که از سلامت قلب پشتیبانی میکنند.
بیشتر بخوانید:












