عناب (Jujube) میوهای است بیضی شکل و به رنگ قرمز که علاوه بر خواص تغذیهای، دارای خواص طبی متعددی بوده و در مکاتب طب سنتی جایگاه ویژهای برای کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد.
به گزارش رکنا ، گیاه عناب بوتهای با گل های زرد مایل به سبز است. میوه عناب کال بیضی شکل و سبز و عناب رسیده به رنگ قهوهای مایل به قرمز با پوست چروک همانند خرما است و طعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و عناب خشک مزه خرما میدهد. طبع عناب معتدل و مرطوب است.
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد.
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و کمی سرد است. در مورد خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عناب به علت داشتن ویتامین C. و انتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است.
عناب به دلیل محتوای فراوان کلسیم، مواد معدنی، فسفر و آهن از سلامت استخوان ها محافظت کرده و از بروز بیماری های استخوانی نظیر پوکی استخوان پیشگیری می کند.
عناب از میوه های سرشار از پتاسیم است که عروق خونی را آرام کرده، جریان خون را کنترل و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
عناب درمان طبیعی برای بیماری های تنفسی می باشد. مقادیر فراوان پتاسیم، ویتامین A و C موجود در عناب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مصرف چای عناب به همراه زنجبیل و شیرین بیان به درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه و تسکین گلو درد کمک می کند.
روغن دانه عناب باعث رفع استرس شده و پوست را صاف می کند. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و ماساژ آن روی پوست به پاکسازی گرد و غبار و آلودگی های پوست کمک می کند.
به جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین دردهای شکمی در دوران بارداری کمک میکند.
عناب با درمان عفونت و التهاب به بهبود بیماری های اگزما، پسوریازیس، عفونت قارچی، آکنه و جوش کمک کرده و دانه عناب به دلیل مقادیر فراوان ویتامین A و C برای درخشان شدن و شادابی پوست موثر است.
از دیگر خواص بی نظیر عناب می توان به درمان بی خوابی، عفونت های تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن، دیابت و لاغری اشاره کرد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.