این رژیم غذایی برای کاهش مصرف نمک توصیه می‌شود | راهکار ساده کم کردن نمک غذا

همشهری آنلاین دوشنبه 19 آبان 1404 - 20:48
میانگین مصرف نمک در کشور ۳ برابر میانگین جهانی است. این آمار نگران کننده نشانگر روی آوردن مردم در سال‌های اخیر به غذاهای فراوری شده پر سدیم است.

همشهری آنلاین آرش نهاوندی: متوسط مصرف روزانه نمک در کشور حدود ۱۰ تا ۱۸ گرم است، در حالی که مقدار توصیه‌شده تنها ۵ گرم در روز (معادل یک قاشق چای‌خوری) است. مصرف نمک زیاد یکی از عوامل اصلی فشار خون و گرفتگی عروق و افزایش خطر بروز انواع سکته‌های مغزی و قلبی است. بنابراین نیاز به پیروی از راهکارهای کاهش مصرف نمک و تغییر سبک زندگی بیش از گذشته ضروری می‌نماید. دکتر رضا همایونفر، دانشیار تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره راهکارهای کاهش سرانه مصرف نمک به چند نکته اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید.

اهمیت آموزش

به گفته همایونفر یکی از راهکارهای اصلی برای کاهش سرانه مصرف نمک در کشور آموزش است و در توضیح بیشتر بیان می‌کند:‌ رژیم غذایی در این باره بسیار مفید است. رژیم «دش» که بهترین گزینه برای کاهش فشار خون محسوب می‌شود دقیقا مناسب کم کردن مصرف سدیم است. در این رژیم کاهش مصرف سدیم و افزایش مصرف کلسیم و پتاسیم توصیه شده. این رژیم غذایی کمک می‌کند رگ‌ها یک مقدار شل‌تر شوند و حالت ریلکس تری پیدا کنند تا فشار خون کم شود. رژیم دش در حد دارو درمانی توانایی کاهش فشار خون را دارد. تا زمانی که مردم آموزش نبینند و ندانند که چه انتخاب‌های کم نمک غذایی وجود دارد و چگونه می‌توانند مصرف نمک خود را کاهش دهند، نمی‌توان به کاهش سرانه مصرف نمک در کشور امیدوار بود.

چرا نمک پتاسیم؟

این رژیم غذایی برای کاهش مصرف نمک توصیه می‌شود | راهکار ساده کم کردن نمک غذا

او در ادامه با بیان اینکه یک سری نمک‌های کم سدیم را می‌توان جایگزین نمک کرد، عنوان می‌کند: این‌ها یک سری نمک هستند که همان شوری را دارند ولی عملا سدیم ندارند یا کم سدیم هستند. نمک رژیمی کم سدیم یا نمک دارای پتاسیم خوراکی در واقع نمکی است که تا حد امکان سدیم آن کاهش یافته و پتاسیم آن نسبت به سایر نمک ها افزایش داشته در واقع مقدار پایین سدیم در نمک کم سدیم باعث کنترل و کاهش فشارخون می‌شود.

به گفته همایونفر در این نمک به جای فرمول شیمیایی NaCl «ان آ سی ال» از فرمول KCl (کاسی ال) استفاده شده. این نمک را معمولا با نمک عادی ومعمولی قاطی می‌کنند. این ترکیب در اغلب موارد از ۳۰ درصد نمک معمولی و ۷۰ درصد نمک پتاسیم تشکیل شده است. این کمک می‌کند زمانی که مردم نمک در غذا استفاده می‌کنند، سدیم کمتری نسبت به معمول دریافت کنند.

این متخصص تغذیه درباره راهکارهای ساده دیگر برای کاهش مصرف بیان می‌کند: کاهش مصرف غذای فراوری شده در این میان بسیار تاثیر دارد چرا که غذاهای فراوری شده سدیم بالایی دارند بنابراین توصیه می‌شود بیشتر غذاهای تازه و کم فرآوری شده بخورید. ظرف نمکدان را از روی میز بردارید. به جای نمک، از گیاهان و ادویه‌ها برای طعم دادن به غذا استفاده کنید. هنگام پخت و پز، مقدار نمک مصرفی خود را کاهش دهید یا جایگزین کنید. جایگزین‌ها می‌توانند سیر، آب مرکبات، چاشنی‌های بدون نمک یا ادویه‌ها باشند. در صورت امکان، برنج، ماکارونی، لوبیا و گوشت را از ساده‌ترین شکل آن‌ها (خشک و تازه) تهیه کنید. میوه و سبزیجات بیشتری بخورید. مصرف سس‌ها، مخلوط‌ها و محصولات فوری، از جمله ماکارونی آماده را محدود کنید.

بیشتر بخوانید:

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.