هشدار؛ این خوراکی‌ها را نخورید، به همه اعضای بدن آسیب می‌زنند

خبرآنلاین شنبه 01 آذر 1404 - 10:58
محققان به این مساله اشاره کردند که غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) با آسیب به هر عضو اصلی انسان مرتبط هستند. این یافته‌ها که بزرگترین بررسی جهان در مورد غذاهای فوق فراوری شده است، در مورد عواقب فاجعه‌بار سلامتی آن‌ها هشدار می‌دهد.

به گزارش خبرآنلاین، فکر می‌کنید خوردن چند سیب‌زمینی سرخ‌کرده، چیپس یا یک نوشیدنی شیرین در فروشگاه یا رستوران فست فودی ضرری نداشته باشد؟ به نظر می‌رسد دوباره باید درباره آن فکر کنید. آن یک گاز می‌تواند منجر به آسیب بی‌نهایت به هر عضو اصلی بدن شما شود.

همشهری آنلاین نوشت: در یک مجموعه بزرگ از سه مقاله که در نشریه «لنست» منتشر شد، محققان به این مساله اشاره کردند که غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) با آسیب به هر عضو اصلی انسان مرتبط هستند. این یافته‌ها که بزرگترین بررسی جهان در مورد غذاهای فوق فراوری شده است، در مورد عواقب فاجعه‌بار سلامتی آن‌ها هشدار می‌دهد.

فهرست طولانی غذاهای فوق فراوری شده

غذاهای فوق فراوری شده شامل نوشابه‌های گازدار، تنقلات بسته‌بندی شده، شکلات، آب‌نبات، بستنی، نان‌های بسته‌بندی شده، مارگارین، بیسکویت، شیرینی، کیک، پودر کیک، غلات صبحانه، پای‌ها و پاستا و پیتزاهای از پیش آماده شده، ناگت و استیک مرغ و ماهی، سوسیس، برگر، هات داگ و سایر محصولات گوشتی، سوپ‌های فوری، رشته فرنگی و دسرها می‌شوند. این لیست سر دازی دارد و همچنان می‌توان آن را ادامه داد. چهل و سه متخصص برجسته از سراسر جهان تجزیه و تحلیل جامعی انجام دادند که در آن ۱۰۴ مطالعه طولانی مدت در مورد غذاهای فوق فراوری شده را بررسی کردند. از این تعداد، ۹۲ مورد گزارش دادند که مصرف چنین غذاهایی خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد. غذاهای فوق فراوری شده همچنین با مرگ زودرس مرتبط بودند. این مطالعات به یک یا دو مشکل سلامتی اشاره نمی‌کنند. این آسیب در کل بدن، از بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲ گرفته تا افسردگی و چاقی، گسترش می‌یابد.

آسیب به همه اندام‌های بدن

کارلوس مونتیرو، استاد تغذیه سلامت عمومی در دانشگاه سائوپائولو و نویسنده مجموعه مقالات لنست، گفت: اولین مقاله از این مجموعه مقالات لنست نشان می‌دهد که غذاهای فوق فرآوری شده به هر سیستم اصلی اندام‌های بدن انسان آسیب می‌رسانند. شواهد قویا نشان می‌دهد که انسان‌ها از نظر بیولوژیکی برای مصرف آن‌ها سازگار نیستند.

در طول این مطالعه، محققان سیستم طبقه‌بندی نوا را ارائه دادند که غذاها را بر اساس سطح فرآوری دسته‌بندی می‌کند. این سیستم از رده یک که شامل غذاهای فرآوری نشده یا با حداقل فرآوری، مانند میوه‌ها و سبزیجات کامل می‌شوند تا رده چهار که غذاهای فوق فرآوری هستند رادر بر می‌گیرد. دسته فوق فرآوری شده شامل محصولات غذایی است که به صورت صنعتی تولید شده‌اند و اغلب از طعم‌دهنده‌ها، امولسیفایرها و رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند. از آب‌نبات‌ها گرفته تا سس کچاپ، همه چیز در این دسته قرار می‌گیرد.

درج مواد غذاهای فوق فراوری شده روی برچسب‌ها

محققان اکنون خواستار آن هستند که در سراسر دنیا مواد تشکیل دهنده غذاهای فوق فراوری شده به وضوح روی برچسب‌های جلوی بسته‌بندی، در کنار هشدارهایی در مورد قند، نمک و چربی اشباع بیش از حد، مشخص شوند. این امر بسیار مهم است، زیرا غذاهای فوق فراوری شده اکنون به بخش مهمی از غذاهای مصرفی در زندگی روزمره مردم دنیا تبدیل شده‌اند. از غلات صبحانه گرفته تا آبمیوه‌های فروشگاهی که ادعا می‌شود ارگانیک هستند.

پروفسور ماریون نستله از دانشگاه نیویورک گفت: بهبود رژیم‌های غذایی در سراسر جهان نیازمند سیاست‌هایی متناسب با وضعیت منحصر به فرد هر کشور و چگونگی تثبیت غذاهای فوق فراوری شده در عادات غذایی روزانه مردم است. در حالی که اولویت‌ها ممکن است متفاوت باشند، در همه دنیا اقدامات فوری برای تنظیم غذاهای فوق فرآوری شده در کنار تلاش‌های موجود برای کاهش محتوای چربی، نمک و قند بالا مورد نیاز است.

آن‌ها همچنین خواستار اقدام فوری هستند. کارلوس مونتیرو هشدار داد: مصرف فزاینده غذاهای فوق فرآوری‌شده، رژیم‌های غذایی را در سراسر جهان تغییر می‌دهد و جایگزین غذاها و وعده‌های غذایی تازه و با حداقل فرآوری می‌شود. این تغییر در آنچه مردم می‌خورند توسط شرکت‌های قدرتمند جهانی دامن زده می‌شود که با اولویت دادن به محصولات فوق فرآوری‌شده، سودهای کلانی به دست می‌آورند و از طریق بازاریابی گسترده و لابی‌گری سیاسی، سیاست‌های مؤثر بهداشت عمومی برای حمایت از تغذیه سالم را متوقف می‌کنند.

۴۷۲۳۶

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.