ته‌چین مرغ و انار ؛ قرمزِ اصیل شب چله

همشهری آنلاین یکشنبه 02 آذر 1404 - 09:31
امروز روز دوم مسیرمون تا شب یلداست و دیگه کم‌کم هوا بوی انار و کرسی و دورهمی می‌گیره. گفتم برای امروزی که حال و هواش پاییزیه، بریم سراغ یکی از خوش‌رنگ‌ترین غذاهایی که حسابی بساط سفره‌ شب چله رو گرم می‌کنه؛ ته‌چین مرغ و انار.

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: ته‌چین مرغ و انار. از قدیم‌ترها تو بعضی شهرهای ایران خصوصاً قزوین و یه سری مناطق گیلان و زنجان برای مهمونی‌های زمستونی درست می‌شده و ترکیبش با انار رو خیلی‌ها «نذر سلامتی» هم می‌دونستن. این غذای خوشگل هم مهمون‌پسنده، هم خوش‌رنگه، هم برای دورهمی‌های ۱۰ تا ۱۵ نفره‌ شب یلدا کاملاً مناسبه. بیاین ریز و دقیق براتون بگم چطوری یه ته‌چین قرمز اصیل درست کنید؛ همون‌جوری که قدیمی‌ترها می‌پختن.

بیشتر بخوانید:

سوپ انار؛ ترش ِگرم ِخوش رنگ ِشب‌چله

ته‌چین مرغ و انار ؛ قرمزِ اصیل شب چله

مواد لازم برای ۱۵ نفر

برنج ۷ پیمانه
سینه یا ران مرغ ۱.۵ کیلوگرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
زعفران دم‌کرده ۵ قاشق غذاخوری
ماست چکیده ۲.۵ پیمانه
تخم‌مرغ ۵ عدد
رب انار ۶ قاشق غذاخوری
انار دونه‌شده ۴ تا ۵ عدد(نیاز به یک لیوان آب انار داریم و البته برای تزیین)
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
کره ۱۰۰ گرم
روغن ۱ پیمانه
خلال پسته یا بادام برای تزیین

طرز تهیه

۱) پخت مرغ با طعم اناری

اول تو قابلمه کمی روغن گرم کنین، پیازهای خلالی رو سبک کنین.

بعد مرغ رو با نمک، زردچوبه و فلفل بریزین توش و یکم تفت بدین تا رنگ بگیره.

سه لیوان آب، دو قاشق رب انار و یه لیوان آب انار هم اضافه کنین.

حدود ۴۵ دقیقه بذارین آروم بپزه تا مرغ حسابی مزه بگیره و سسش غلیظ بشه.

آخر سر مرغ رو ریش‌ریش یا مکعبی خرد کنین.

۲) نیم‌پز کردن برنج

برنج رو از قبل با نمک خیس کنین.

بریزینش تو آب جوش و وقتی مغزش نرم شد ولی هنوز دونه سفتی داشت، آبکش کنین.

ته‌چین مرغ و انار ؛ قرمزِ اصیل شب چله

۳) آماده کردن مایه ته‌چین

ماست، تخم‌مرغ، زعفران، چهار قاشق غذاخوری رب انار، نمک و فلفل رو مخلوط کنین.

برنج آبکش رو آروم بریزین داخل این مواد و مخلوط کنین.

نصف دونه‌های انار رو هم اضافه کنین.

۴) دم‌گذاری حرفه‌ای

ته قابلمه یه کم روغن بریزین و چند قاشق برنج زعفرونی کفش پخش کنین.

یه لایه مایه ته‌چین بریزین.

بعد یه لایه مرغ.

باز مایه ته‌چین.

همین‌جوری لایه‌چینی کنین تا تموم بشه.

چند تا تیکه کره هم روی لایه آخر بذارین.

۴۵ تا ۶۰ دقیقه با شعله کم بذارین دم بکشه.

۵) سرو کردن

وقتی آماده شد، روش رو با دونه‌های انار و خلال پسته یا بادام تزیین کنین.

ده دقیقه‌ای بذارین خنک بشه تا برش‌ها تمیز دربیاد.

فوت‌وفن سرآشپز

هرچی رب انار بهتر باشه، رنگ ته‌چین یاقوتی‌تر درمیاد.

اگر می‌خواین رنگش خیلی خوشرنگ بشه، آخر کار کمی سس انار روی لایه‌ها پخش کنین.

ران برای این غذا خوشمزه‌تر از سینه‌ست.

دم‌کشی طولانی راز وا نرفتن ته‌چینه.

این غذا از کجاست و چرا یلداییه؟

تو قزوین و بخش‌هایی از گیلان و زنجان، غذاهای اناری همیشه پای ثابت شب‌های بلند زمستون بودن.

ترکیب انار و مرغ و برنج یه خوراک قدیمی خوش‌یمن بوده که برای مهمونی‌ها و جمع‌های بزرگ درست می‌شده.

این ته‌چین هم این روزها تو تیک‌تاک و پینترست خیلی ترند شده چون هم ظاهرش مجلسیه، هم با حال‌وهوای یلدا خیلی همخوانی داره.

ته‌چین مرغ و انار ؛ قرمزِ اصیل شب چله

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.