به گزارش ایرنا، علی اکبر مویدی روز سه شنبه در نشست انتقال یافتههای بخش کشاورزی استان بوشهر که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد افزود: همچنین بیش از ۲ هزار هیات علمی در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سراسر کشور حضور دارند که انتقال یافتههای محققان به بخش اجرا میتواند نقشی مهم در جهش تولید در بخش کشاورزی داشته باشد.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: اگر چه نظام مدیریت ترویج در چند سال گذشته اجرایی شد اما با برنامه ریزی در بخش آموزش و ترویج کارهای مهم و موثری در سال گذشته انجام گرفت که همچنان در سال جاری ادامه دارد.
مویدی ادامه داد: از جمله این برنامهها طرح یاوران تولید با هدف انتقال دانش محققان به عرصههای کشاورزی بود که به این وسیله محققان یافتههای تحقیقاتی خود را دراختیار بخش اجرا میگذارند.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید براینکه دانش و یافتههای جدید باید به کمک اجرا و کشاورز بیایند و لازمه آن حضور محققان در عرصهها است، افزود: نوآوری، افزایش تولید، پایداری در محیط زیست و کاهش فقر در فعالیتهای دانش بنیان مدنظر است که سازمان تحقیقات کشاورزی باید در این زمینه ورود کند.
وی اضافه کرد: همچنین با راهاندازی رسمی شبکه آموزش کشاورزی روزانه ۱۰۰ کارگاه آموزشی به صورت زنده برگزار و محققان به این وسیله میتوانند همه داشتههای علمی خود را با کارشناسان، کشاورزان و بهرهبرداران در میان بگذارند.
مویدی یادآور شد: در سال گذشته که شبکه آموزش کشاورزان به صورت آزمایشی راهاندازی شده بود روزانه پنج هزار مخاطب داشت و انتظار داریم این شمار افزایش یابد.
وی راه اندازی استودیو و فضای رسانهای مخصوص کشاورزی با عنوان استودیو کشاورز را از جمله دیگر اقدامهای مهم در راستای تقویت بخش کشاورزی عنوان کرد.
مویدی ادامه داد: در زمان حاضر بیشتر استانها با جذب اعتبار مناسب از سازمان برنامه و بودجه به استودیو کشاورز مجهز شدهاند و انتظار میرود در سالجاری استانهایی که هنوز موفق نشدهاند نیز این استدیو را راهاندازی کنند.
وی یادآور شد: نبود هنرستان کشاورزی از جمله دیگر نقیصه ها برای تربیت کشاورزان باسواد به شمار میرفت که با تلاش و برنامه ریزی انجام شده سال گذشته ۱۴ هنرستان و امسال نیز ۱۶ هنرستان دیگر راهاندازی میشود و تلاش خواهد شد تا پایان سال جاری این شمار به ۴۰ واحد افزایش یابد.
مویدی گفت: اعتبارات ملی برای ترویج در گذشته قطع شده بود که با رایزنی انجام شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی این ردیف اعتباری بار دیگر احیا و از سال گذشته اعتباراتی برای انجام کارهای آموزشی و ترویجی اختصاص یافت.