به گزارش خبرنگار ایرنا، «ابراهیم دارایی» روز چهارشنبه در جلسه شورای کشاورزی شهرستان کرمانشاه در سرسرای فرمانداری، افزود: در سال زراعی امسال تاکنون ۳۰۵ میلیمتر بارش پراکنده و بیشتر در زمان بی موقع برای محصولات کشاورزی داشتهایم.
او اضافه کرد: خشکسالی تاکنون به محصولات کشاورزی ماهیدشت و سرفیروزآباد آسیب زده و اگر در مناطق سردسیرتر همچنان با کاهش باران مواجهه باشیم این مناطق نیز آسیب گسترده می بینند.
دارایی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان کرمانشاه غلات دیم و آبی است، گفت: ۳۲ هزار هکتار از این اراضی گندم آبی است و با توجه به استراتژیک بودن آن یکی از اولویت های جهاد کشاورزی تمرکز بر صیانت از این اراضی است.
وی با بیان اینکه تاکنون با ۱۳۴ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی شهرستان مبارزه با علف هرز شده است، اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی ها، آسیب محصولات دیم از این موضوع مبارزه با علف هرز متوقف شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه همچنین از بیمه ۴۷ هزار هکتار از محصولات کشاورزی شهرستان خبر داد و گفت: تنها ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار از این میزان توسط خود مردم بیمه شده و مابقی را ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) متقبل شده است.
دارایی درآمد پایین دیم کاران و نبود فرهنگ بیمه در جامعه را علت اصلی کم توجهی کشاورزان به مقوله بیمه محصولات عنوان کرد.
تخریب ۶۵۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه در بخش دیگر از سخنان خود از تخریب ۶۵۰ خانه باغ و ساخت و ساز غیر مجاز و آزاد سازی ۱۳۶ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کرمانشاه در سال گذشته خبر داد و یکی از مشکلات عمده شهرستان را تغییر کاربری در اراضی کشاورزی اعلام کرد.
دارایی اضافه کرد: در سال گذشته جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه پرونده ۲۵۰ تغییر کاربری را به دادگستری ارجاع داده که تاکنون چهار پرونده حکم قطعی خورده است.
او همچنین افزود: در سال ۹۹ این اداره از تغییر کاربری ۱۲۰ هکتار اراضی کشاورزی پیشگیری کرده است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه یکی از دلایل عمده تغییر کاربری را ارایه آب، برق و گاز از سوی دستگاه های خدمت رسان دانست و گفت: این ادارات بدون استعلام و مجوز جهاد کشاورزی نباید به مالکان خدمت رسانی کنند.
دارایی همچنین یکی از دلایل ایجاد باغات در اراضی دیم برای احداث خانه باغ را آب فروشی اعلام کرد و خواستار هم افزایی اداره امور آب برای جلوگیری از برداشت بیش از حد آب از چاههای آب و رودخانه ها و رصد آب فروشان شد.
او در ادامه با اشاره به خشکسالی سال زراعی جاری خواستار تشکیل گشت مشترک مستمر برای نظارت بر برداشت بیش از حد از چاه های آب مجاز و حفاری چاه های غیر مجاز شد.
دارایی در پایان همچنین از توزیع ۱۸۳ دستگاه ادوات کشاورزی شامل تراکتور، کمباین و دنباله رو با ۴۵ میلیارد تومان در سال گذشته خبر داد و گفت: سه هزار و ۶۲۰ تن کود نیز بین کشاورزان توزیع شده و برای امسال نیز چهار هزار و ۲۰۰ تن کود سهمیه شهرستان در نظر گرفته شده است.
کرمانشاه بزرگترین شهرستان کشور از نظر پهنه کشاورزی است و بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را با پنج بخشداری کوزران، ماهیدشت، بیلوار، سرفیروزآباد و بخش مرکزی در خود جای داده است.
این شهرستان ۳۱۱ هزار هکتار اراضی زراعی دارد که ۶۶ هزار و ۴۵۲ هکتار آن آبی است.