گزارش ویدیویی: هر آنچه باید درباره واکسن کرونا بدانید

دیجیاتو شنبه 22 آذر 1399 - 11:31
واکسن کرونا بالاخره آماده شده و اکنون که این مطلب را می‌خوانید، برخی از مردم انگلیس در حال دریافت آن هستند. اما آیا می‌دانید مراحل تولید واکسن چگونه است؟ یا اصلا واکسن‌ها چند نوع دارند؟ از همه مهم‌تر، آیا تاثیرات ... The post گزارش ویدیویی: هر آنچه باید درباره واکسن کرونا بدانید appeared first on دیجیاتو.

واکسن کرونا بالاخره آماده شده و اکنون که این مطلب را می‌خوانید، برخی از مردم انگلیس در حال دریافت آن هستند. اما آیا می‌دانید مراحل تولید واکسن چگونه است؟ یا اصلا واکسن‌ها چند نوع دارند؟ از همه مهم‌تر، آیا تاثیرات واکسن‌ها دائمی است؟ در ویدیویی که در ادامه مشاهده خواهید کرد به این سوالات و ۵ سوال دیگر در رابطه با واکسن کرونا پاسخ داده‌ایم. با دیجیاتو همراه باشید.

تماشا در آپارات دیجیاتو:

تماشا در یوتوب دیجیاتو:

واکسن کرونا شاید زودتر از آن چه که تصورش را می‌کردیم آماده شد. روند تولید واکسن به خودی خود ۶ مرحله دارد که تنها مرحله بالینی آن باید ۳ فاز را پشت سر بگذارد تا بتواند تاییدیه اورژانسی بگیرد. کشورهای مختلفی در جهان مشغول تولید واکسن هستند. از خود چین گرفته تا روسیه، انگلستان، آمریکا، آلمان و حتی کشور خودمان. با این حال تنها ۳ واکسن کرونا توانسته‌اند ۳ فاز مورد نیاز برای دریافت تاییدیه اورژانسی سازمان غذا و داروی آمریکا را طی کرده‌اند.

این سه واکسن با نام‌های مدرنا، آکسفورد و فایزر که توسط کشور آمریکا، بریتانیا با همکاری شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد و آمریکا به کمک کمپانی فایزر و بیو ان تک ساخته شده‌اند، همگی ۳ فاز نهایی را طی کرده و از میان آن‌ها، واکسن فایزر در دو کشور آمریکا و بریتانیا مجوز تزریق به مردم را کسب کرده‌ است. اولین شخصی هم که این واکسن را دریافت کرد، یک شهروند ۹۱ ساله بریتانیایی بود. البته ناگفته نماند که این واکسن‌ها برای رسیدن به حد اثربخشی خود، باید در دو دوز به بیماران تزریق شوند.

اثربخشی واکسن آکسفورد از ۶۰ تا ۹۵ درصد اعلام شده و اثربخشی دو واکسن مدرنا و فایزر هم هر کدام ۹۵ درصد اعلام شده‌اند. البته این بدین معنا نیست که واکسن آکسفورد تاثیری ندارد. میزان اثربخشی یعنی از ۱۰۰ نفر، ۶۰ الی ۹۵ نفر پس از دریافت دوز واکسن به هیچ عنوان به کرونا مبتلا نمی‌شوند و آن ۴۰ یا ۵ درصد باقی‌مانده هم تنها علائمی خفیف از خود بروز می‌دهند. مهم آمار مرگ و میر است که به چیزی نزدیک به صفر خواهد رسید. از تعداد دوز‌ها گفتیم، کمی هم از قیمت بگوییم. گران‌ترین واکسن موجود، مدرناست که هر دوز آن ۲۵ دلار هزینه در پی دارد. دو واکسن دیگر به ازای هر دوز ۱۹.۵ دلار هزینه روی دست دولت‌ها می‌گذارند.

مهمترین سوال اما این است که این واکسن‌ها، حالا هر کدام که می‌خواهد باشد مهم نیست، کی به دست ما می‌رسد؟ این به دولت و وزارت بهداشت بستگی دارد. روند توزیع واکسن اینگونه است که شرکت‌های فوق، لیسانس تولید واکسن را به دولت‌های مختلف واگذار می‌کنند تا هر دولت برای مردم خودش تولید کند. در نتیجه باید دید دولت ما کی مجوزهای لازم برای تولید واکسن را به دست می‌آورد.

به نظر می‌رسد این همه‌گیری سیاه رو به پایان است و بالاخره سال ۲۰۲۰ هم با خبری خوش به پایان می‌رسد.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.