خبرگزاری میزان- سید صادق سعادتیان معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اشاره به تصویب قانون حدنگار و کاداستر در سال ۹۳ توسط مجلس شورای اسلامی گفت: در ماده ۹ این قانون که کل عرصه کشور را شامل میشود، دستگاههای اجرایی مکلف شدند تا اطلاعات مربوط به نقشه و اسناد مالکیتی خود را به سازمان ثبت ارائه دهند تا این سازمان بتواند ثبت مالکیت و کاداستر را اجرا کند، اما بعد از ابلاغ برنامههای تحولی قوه قضائیه، سازمان ثبت تصمیم گرفت تا خود پیشگام اجرای این بخش از قانون شود.
وی با اشاره به اینکه هر ملکی وضعیت خاص خود را دارد بنابراین وضعیت تثبیت مالکیت در منطقه آزاد جلفا و قشم یکسان نیست، ادامه داد: بر این اساس با دستگاهها تفاهم نامههایی را منعقد کردیم تا آنها اطلاعات مورد نظر را در اختیار ما قرار دهند.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه اگر میخواستیم منتظر اقدام دستگاهها بمانیم معلوم نبود که این قانون چه زمانی به سرانجام میرسید اظهار داشت: با غالب
دستگاهها ازجمله سازمان اوقاف و سازمان جنگلها تفاهم نامه امضا شده و با سازمان مسکن و شهرسازی نیز در مرحله امضای تفاهم نامه هستیم.
۵۳۰ میلیون هکتار از اراضی جنگلی را تثبیت کردیم
وی اضافه کرد: تا پایان سال ۹۸، ۳۳ میلیون از اراضی ملی را کاداستر کرده بودیم، اما در ظرف یک سال گذشته به لحاظ برگزاری جلسات مشترک و هماهنگیهای ایجاد شده توانستیم ۵۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی را تثبیت کنیم.
سعادتیان با اعلام اینکه کوههای دماوند، سبلان، سهند و دنا نیز در سال ۹۹ دارای مختصات جهانی نقشه کاداستر و سند مالکیت کاداستری شدند گفت: در سال جاری، حساسیت بر مناطق آزاد بسیار زیاد است تا سرمایه گذاریها در املاکی صورت گیرد که کاداستر آن اجرا شده و هیچ منعی برای اجرای سرمایه گذاری و مالکیت ندارد.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه با این تفاهم نامه و اجرای طرح کاداستر ضمن ایجاد شفافیت، مالکیت دولت بر اراضی ملی ثبیت و امکان مدیریت زمین و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فراهم خواهد شد گفت: در مناطق آزاد که ارزش زمین بالاست احتمال زمین خواری و سواستفاده بیشتر است که با اجرای این تفاهم نامه و اجرای کاداستر جلوی آن گرفته خواهد شد.
تکمیل میشود..