به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر پیرحسین کولیوند با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه اجرای این طرح به عنوان محله محور و هر خانواده یک پایگاه سلامت، در سراسر کشور آغاز شده است، افزود:در این طرح، تشدید نظارت بر دستورالعملهای بهداشتی، تست گسترده هوشمند و هدفمند از هموطنان انجام میشود.
وی ادامه داد: بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هدفمند و هوشمند مبتلایان، آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و حفاظت از گروههای آسیب پذیر از دیگر اهداف این طرح است.
آقای کولیوند با اشاره به اینکه این طرح با همکاری بسیج و هلال احمر در حال انجام است، افزود: تیمهای ۱۵ نفرهای هستند که یک پزشک، سرپرستی هر تیم را بر عهده دارد و ۴ نفر از متخصصان مدیریت بیماریهای واگیر و ۱۰ نفر از کادر پرستاری و پیراپزشکی، این تیم را همراهی میکنند که تقریباً هر نفر ۵۰ نفر را پشتیبانی میکند.
وی اضافه کرد: برای بیمارانی که امکان جداسازی آنها در منازلشان وجود ندارد از فضاهایی مانند هتل ها، مهمان پذیرها، زائرسراها و خوابگاههای خوب استفاده میکنیم.
رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه تا کنون ۱۸۰۰ مرکز مراقبت سلامتی شامل حدود ۱۲۰ هزار تخت را آماده کردیم، گفت: سازمانهای مختلف از جمله وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، وزارت ورزش، جمعیت هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) , بنیاد مستضعفان، سازمان اوقاف و امور خیریه و ستاد کل نیروهای مسلح امکانات خود را برای اجرای این طرح در اختیار گذشته اند.
آقای کولیوند افزود: بیماران مبتلا به کرونا در این طرح، هزینهای پرداخت نمیکنند و دولت همه هزینهها را بر عهده داردو مراقبت ها، هدفمند است و حتی بیمارانی که در منازل خود هستند توسط این تیمها مراقبت میشوند.
وی اضافه کرد: اکنون روند مبتلایان به بیماری کرونا رو به کاهش است.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با حضور در این برنامه گفت: اکنون سه شرکت ایرانی بر روی ویروس کشته شده کرونا کار میکنند که یکی از آنها موفق شده است تا مجوز انسانی آن را دریافت کند.
دکتر مصطفی قانعی افزود: این واکسن از آنجایی که بر پایه ویروس کشته شده، ساخته میشود، دانش آن پیچیده نیست و قیمت آن مناسب است و زنجیره انتقال آن هم در کشورمان وجود دارد.
وی اضافه کرد: برخی شرکتهای ایرانی هم در حال ساخت انواع دیگر واکسنهای کووید ۱۹ هستند.
آقای قانعی گفت: پیش از ساخت واکسن ایرانی، تعدادی واکسن را برای استفادههای ضروری وارد میکنیم و در برخی موارد هم با کشور دیگر به طور مشترک واکسن تولید خواهیم کرد.
او افزود: واکسن «فایزر» به علت نیاز به زنجیره سرد انتقال در دمای ۷۰ درجه زیر صفر و به علت اینکه چنین امکانات انتقال از جمله هواپیمای تخصصی مورد نیاز را نداریم، چنین واکسنی را سفارش ندادیم و خواهان انواع دیگر واکسن از سازمان جهانی بهداشت شدیم.
دکتر قانعی اضافه کرد: شرایط اضطراری موجب شده است که شرکتهای خارجی تولید کننده واکسن، قبول مسئولیت و بیمه نمیکنند و خسارتی هم نمیپردازند و دولتها مجبورند خودشان مسئولیتها را بپذیرند.