میرهاشم سیداحمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت صادرات استان در ماههای گذشته، اظهار کرد: در ماههای ابتدایی سال با توجه به شرایط پیشآمده به خاطر بیماری کرونا برخی از مرزهایی که کالاهای استان از آن خارج میشد، بسته بود به طوری که در فروردین و اردیبهشت ماه صادرات استان به لحاظ وزنی ۶۹ و ۳۲ و به لحاظ دلاری به ترتیب ۷۸ و ۵۳ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشت.
وی افزود: این روند کاهش صادرات استان پس از باز شدن مرزها و حل مشکل بازگشت ارز صادرات از محل ورود موقت بهبود یافت؛ به طوریکه در هشت ماهه امسال صادرات استان به لحاظ دلاری ۶ و به لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه داشته است.
این مسئول با بیان اینکه ۹۷ درصد کالاهای صادر شده از استان به مقصد کشورهای همسایه بوده است، ادامه داد: عمده کالاهای صادراتی استان شمش روی، ترانسفورماتور، پروفیل، پلیمر پروپیلن، کشمش و خرما، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، محصولات لبنی، مخلوط آب میوه و سبزیجات و پارچههای نبافته بوده که در این بین ترکیه و عراق بیشترین مقصد کالاهای صادراتی استان است.
سیداحمدی با اشاره به میانگین بالای ارزش کالاهای صادراتی استان به لحاظ ارزش، تصریح کرد: میانگین هر تن صادرات استان در ۸ ماهه امسال، ۱۶۹۵ دلار بوده که این مهم برای کل کشور ۲۸۶ دلار است که نشان از آن دارد ارزش میانگین هر تن صادرات استان تقریبا ۵.۹۲ برابر میانگین کشوری است.
مدیرکل گمرک استان زنجان در رابطه با واردات از محل گمرک استان، یادآور شد: در فروردین ماه امسال واردات استان با کاهش ۵۸ درصدی دلاری و ۷۰ درصدی وزنی مواجه بود که رفع مشکلات موجود، در هشت ماهه واردات ۲۳ به لحاظ دلاری و ۱۳ درصد وزنی نسبت کاهش داشته است و در حال حاضر ۹۲ درصد واردات انجام از محل گمرک استان مواد اولیه خط تولید است.
وی با اشاره به ورود موقت، عنوان کرد: ۳۷ میلیون دلار از واردات استان زنجان به صورت ورود موقت انجام میشود که از نظر وزنی ۱۲۶ هزار تن است که به علت کرونا و مسدود شدن مرزها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش دارد. در حال حاضر واردات ورود موقت زنجان بیش از ۹۰ درصد خاک روی و بعد آخال و ضایعات کارتن به دو شرکت تولیدی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: گمرک ایران به همه واحدهای تولیدی، مجوز ورود موقت بدون پرداخت هزینه را ارائه کرده است و هیچیک از اقلام صادراتی استان از گمرک زنجان ممنوعیت صادرات ندارد.
انتهای پیام