زاکانی: روحانی شدیدا علاقه‌مند به ایجاد ‌دوقطبی "انحرا‌فی و نادرست" در جامعه است / برخی می‌خواهند جامعه را شرطی کنند

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 - 11:42
گروه استان‌ها ــ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: آقای روحانی شدیدا علاقه‌مند به ایجاد چنین دوقطبی در جامعه است اما این یک مسیر انحرافی و نادرست و دوقطبی ناراستی است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان، علیرضا زاکانی در نشست تخصصی دولت جوان حزب‌الهی در ارتباط با اهمیت 3موضوع در انتخابات اظهارداشت: ما باید یک سه‌گانه را در انتخابات هدف‌گذاری کنیم که این سه‌گانه بسیار اهمیت دارد، نخستین مورد افزایش مشارکت است که ماحصل مشارکت چیزی جز قوام نظام اسلامی، استحکام وحدت ملی و انسجام ملی نخواهد بود لذا مشارکت بسیار اهمیت دارد چرا که همه تلاش دشمنان بر این است که مشارکت بالا شکل نگیرد.

وی ادامه داد: بعد از مشارکت، موضوع پیروزی جبهه انقلاب مطرح می‌شود و اینکه همه عناصر و فعالان جبهه انقلاب بتوانند دست به دست هم داده و با درکنار هم قرار گرفتن‌شان شرایطی ایجاد کنند که منجر به پیروزی جبهه انقلاب بشود، به اعتقاد من آنچه که در انتخابات بعد از مشارکت، موضوعیت دارد پیروزی جبهه انقلاب درمقابل عناصر غرب‌گرا و عناصری است که مؤید و پشتیبان آن‌ها عناصر ضدانقلابی هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی کارآمدی دولت انقلابی را عامل سوم و دارای اهمیت دانست و تصریح کرد: پس از پیروزی جبهه انقلاب، کارآمدی و خدمت دارای اهمیت بوده و رئیس جمهور و عناصر تیم ایشان باید نظام مسائل و مشکلات متعدد کشور را به‌خوبی شناخته و ظرفیت‌های کشور را بادقت موردعنایت قرار داده و از آن‌ها در مسیر حل مشکلات کشور استفاده بکنند تا در کنار حل مشکلات مردم و خدمت شایسته به آنان کشور نیز در مسیر پیشرفت، آبادانی و تحقق جامعه اسلامی و جامعه الگو قرار بگیرد.

وی افزود: در نهایت با تحقق این 3عامل، تحقق شعارهای انقلاب اسلامی نمایان می‌شود لذا اصول مشارکت، پیروزی جبهه انقلاب و خدمت و کارآمدی از رتبه بالایی در انتخابات 1400 برخوردارند و در طول یکدیگر هستند.

زاکانی با اشاره به ابعاد و وظایف سه‌گانه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بخشی از وظایف سه‌گانه مجلس به نظارت و قانون‌گذاری برمی‌گردد اما جزء سوم که جزو وظایف ذاتی مجلس است، ارتقای آگاهی و عقلانیت جامعه است به این معنا که تریبون مجلس همیشه برای مردم باز است مگر اینکه استثنایی صورت پذیرد، درحالی‌که تریبون سایر دستگاه‌ها و قوا بسته بوده و آنچه بیان می‌کنند به عنوان خبر یا مصاحبه ذکر می‌شود اما تمام گزارشات صحن علنی مجلس به صورت برخط به شنوندگان از ملت می‌رسد.

وی ادامه داد: ویژگی آگاهی‌بخشی، ویژگی خاص مجلس است که باید درکنار دو ویژگی نظارت و قانون‌گذاری مورد دقت واقع شود، برای اینکه بتوانیم این سه خاصیت مجلس را درخدمت مشارکت قرار دهیم باید به ابعاد مختلف و نقش‌های دوگانه نمایندگان توجه کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نقش ممتاز نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نمایندگان دارای دو نقش محلی و ملی هستند که می‌توانیم از این دو نقش برای ایجاد مشارکت بالا استفاده کنیم، هر نماینده صاحب اعتباری در حوزه انتخابی خود بوده و با استفاده از این نقش محلی و نقش‌آفرینی در حوزه انتخابی می‌تواند امکانی را فراهم کند که حضور مردم در حوزه انتخابی او افزایش پیدا بکند اما من نقش ملی را مبنی بر سه‌گانه‌ای می‌دانم که نمایندگان ازطریق این سه‌گانه می‌توانند کارکردهای خود را پیش ببرند.

وی افزود: اگر مجلس بتواند وظیفه ذاتی خود یعنی خدمتگزاری در حوزه قانون‌گذاری و نطارت را عملی بکند، این بهترین محلی است که می‌تواند امید را در جامعه زنده کند، نشاط را برانگیزد و جامعه را به‌سمت حضور پرشور پای صندوق‌های رای و یک انتخاب مطلوب ترغیب کند، مثلا وقتی مجلس در آذرماه سال99 طرح اقدام راهبردی را تصویب کرد، امکانی فراهم شد که ظرفیت‌های کشور به‌سمت انسجام رفته و تمام دشمنان کشور ازجمله آمریکا و اروپا به استیصال بیفتند.

علیرضا زاکانی تصریح کرد: البته معتقدم مجلس نتوانست به‌خوبی خدمتی که با تصویب طرح اقدام راهبردی انجام داد را به جامعه معرفی کرده و کار خود را حتی به‌اندازه بخشی از اصل کار برجسته‌سازی کند، مهم‌ترین کاری‌که مجلس می‌تواند انجام دهد، این است که بر مدار و برخط خدمتگزاری، قاعده‌گذاری درست و نظارت صحیح را در دستور کار گذاشته و گزارش آن را به مدام با مردم درمیان بگذارد.

وی ادامه داد: همچنین مجلس می‌تواند از ظرفیت‌های آگاهی‌بخشی خود استفاده کرده، امید را در جامعه احیا بکند و آن‌را ارتقاء ببخشد چراکه دشمنان ما تماماً تلاش می‌کنند که امید را در جامعه سرکوب کنند و عملا از طریق ناامید کردن مخاطبان و کسانی‌که می‌توانند پای صندوق‌های رای بروند، به اهداف نادرست خودشان دست پیدا کنند لذا جنبه امیدبخشی در مجلس می‌تواند برای مردم یک جنبه برجسته‌ای باشد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور جهت امیدبخشی به مردم گفت: بیان ظرفیت‌های متعدد کشور در عبور از مشکلات و بیان نکات جدی که به عنوان راهکارهایی برای رفع گره‌های کور ذهن جامعه که بعضا در بلندگوهای خارجی تشدید می‌شود در کنار ارائه طریق‌ها و راه‌حل‌ها می‌تواند امکان ایجاد امید بیشتر در جامعه را فراهم کرده و این امید منجر به ایجاد مشارکت بالاتر شود.

وی افزود: ویژگی سوم مجلس یعنی آگاهی‌بخشی نیز در کنار خدمتگزاری، حرکت درست در مسیر قانون‌گذاری، نظارت و امیدبخشی با بیان ظرفیت‌های متعدد می‌تواند در انتخاب افراد موثر باشد، ما می‌توانیم درخصوص انتخابات و مسیری که فراروی منتخبان هست با جامعه صحبت بکنیم و ازطریق بالا بردن آگاهی و بصیرت در جامعه و افزایش قدرت تشخیص و دقت، امکانی را فراهم بکنیم که در کنار سایر قابلیت‌ها مسیر درست ایجاد نشاط، فعالیت و حرکت برای حضور بیشتر پای صندوق‌های رای ضرورتا در جامعه پیاده‌سازی شود.

زاکانی با اشاره به لزوم ایجاد دوقطبی مثبت در جامعه برای فراهم آمدن نشاط و شور انتخاباتی اظهار داشت: من معتقدم جامعه نیاز به یک دوگانه و یک حرکت جدی دارد و دوگانه‌سازی هم نباید به صورت زشت و غلط بلکه باید بصورت ممدوح صورت بگیرد، دوگانه‌سازی ممدوح از طریق قطبی کردن جامعه برمدار نیازهای اصلی، اساسی و رشدیافته انقلاب شکل می‌گیرد یعنی اگر دوگانه‌سازی مبتنی بر تحقق عدالت، ضرورت تحقق عدالت، نفی فقر و فساد و تبعیض ایجاد شود یک دوگانه ممدوح است.

وی ادامه داد: اگر دوگانه‌ای هم داشته‌ باشیم که مبتنی بر کارآمدی، خدمت و حرکت برمدار شایسته خدمت‌گزاری و کارآمدی در جامعه باشد این دوقطبی ممدوح است اما اگر ما دوقطبی ایجاد بکنیم که جامعه را شرطی کنیم برای مثال مبتنی بر مذاکرات وین باشد درست نیست، آقای روحانی شدیدا علاقه‌مند به ایجاد چنین دوقطبی در جامعه است اما این یک مسیر انحرافی و نادرست و دوقطبی ناراستی است.  

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ارتباط با داعیه برخی نمایندگان مجلس برای حضور در انتخابات به عنوان نامزد ریاست جمهوری عنوان کرد: تعدادی از افراد داعیه دارند که این ناظر به هیئت رئیسه نیست بلکه ناظر به کلیت اشتیاق به‌عنوان نامزد انتخاباتی است اما من چنین شرایط و اشتیاق افراد برای شرکت در انتخابات را به 2 جهت به‌عنوان آسیب به مجلس و یک عمل نادرست می‌بینم.

وی افزود: جهت اول اینکه مجلس را از کارآمدی می‌اندازد و فرصت تمرکز بر روی نیازها و دغدغه‌های جامعه که در این ایام باید برروی آن‌ها معطوف باشیم را از ما می‌گیرد و به‌نوعی چرخ مجلس را پنچر می‌کند و این تعدد نامردها از درون مجلس یک آسیب بسیار بزرگی برای ما در مجلس است.

زاکانی بااشاره به کاهش امیدبخشی مجلس درصورت تعدد نامزدهای انتخاباتی از درون مجلس تصریح کرد: نکته دوم اینکه تعدد و ادعا دو آسیب ضمنی ایجاد می‌کند، ابتدا مردم را نسبت به مجلس بدبین کرده و جنبه امیدبخشی، آگاهی‌بخشی و خدمتگزاری در جامعه را کاهش می‌دهد و سپس شرایط را به‌سمتی که دوستان مشتاق برای نامزد انتخاباتی نتوانند ظرفیت‌های خود را به بروز و ظهور رسانده و به شلوغ شدن صحنه کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: در این صحنه شلوغ علاوه‌ بر آسیب رسیدن به مجلس، صحنه مشارکت نیز آسیب دیده و با دوقطبی‌های نامطلوب و نادرست امکانی فراهم می‌شود تا آنچه تحت عنوان مشارکت مطلوب هست رقم نخورد لذا یک آسیب درون‌مجلسی مبتنی بر غفلت نسبت به انتخابات و وظایف مجلس خواهیم داشت.

انتهای پیام/174/ش

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.