گروه پارلمانی خبرگزاری فارس - علی عباسی مزار: تجربه به ویژه در 40 سال پس از پیروزی انقلاب نشان داده که در مقابل غرب به ویژه آمریکا موضع مقتدرانهای باید اتخاذ کرد و هر گونه نرمش و کرنش در برابر این کشورها باعث جریتر شدن آنها میشود. مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به این موضوع میگوید: آقای روحانی در کتاب خود در باره مذاکرات سعد آباد مینویسد که دستاورد ما از غرب تقریبا صفر بوده است.
به تعبیر این نماینده مجلس «تیم مذاکره کننده ما دست برتر ما را برای خود ابزار مذاکره کردند و این را برای خود افتخار دانستند که برگشتند. این رفتار مثل این است که کسی که مورد ظلم قرار گرفته در جنگ پیشروی میکند و در آن زمان فرمانده میدان عوض شود و بگوید که من هرچه پیشروی است بازمیگردانم به عقب و این کار را با عنوان نقطه قوت خودش و پیروزی برای خود تلقی کند. »
او یادآوری میکند که تجربه 8 ساله دولت روحانی نشان میدهد که اعتماد به غرب و همراهی و تعامل با آنها چه مشکلاتی را در حوزه معیشتی و... برای ما فراهم آورده است و لذا نباید با آنها وارد تعامل شد. «گرگ کارش دریدن است حتی اگر از در دوستی با گله درآید و لذا بر همین اساس نباید به غرب اعتماد داشت؛ چراکه آنها به دنبال سوءاستفادههای خود هستند.»
مشروح گفتگوی خبرگزاری فارس با مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی را در ادامه می خوانید:
فارس: ما در چهل سال و اندی پس از پیروزی انقلاب شاهد مقاومت ملت در برابر آمریکا و غرب هستیم، اما امروز بعضیها سعی دارند تشکیک ایجاد کنند که ثمره بیش از 40 سال مقاومت این مشکلات اقتصادی کنونی است و به دنبال ایجاد تردید در میان مردم هستند. برای ما در مورد این که آیا به قول بعضیها تحریم ثمره مقاومت است و یا مقاومت برای ما چه ثمری داشته توضیح دهید.
یوسفی: یکی از موضوعاتی که ملت ایران در طول تاریخ همیشه همراه خود داشته و جزو خصوصیات ذاتی ملت ایران به شمار میرود، غیورمردی است که هیچ گاه زیر بار حرف زور و حرف ظالمان نرفته است و این یک شعار نیست.
شاید گفته شود در این وضع بد اقتصادی، عزت و این موضوعات به چه درد ما میخورد، در پاسخ به این صحبت و سؤال باید گفت که کشوری که ذلیل شد، ذلت ملت و کشور آغازی برای انحطاط آن ملت است و همه چیزش را از دست میدهد و آن ملت در ادامه به نابودی کشانده میشود.
اگر به سرنوشت حکام برخی از کشورهای عربی نگاه کنیم میبینیم که با امتیاز دادن به کشورهای اروپایی، آمریکا و غرب خودشان را تمام قامت در اختیار آنها قرار دادند و قیمت نفتشان را هم حتی با ناراحتی مقامات اروپایی کم و زیاد کرده و میکنند.
به عنوان مثال دیدیم که پادشاه یکی از کشورهای عربی که 4 حدود سال قبل تغییر کرد و سرنوشت امثال معمر قذافیها، صدامها، همگی نشان دهنده ثمره سرسپردگی به غرب است.
تحریم فقط شامل ملت ایران نمیشود، کشورهای اروپایی و آمریکا تحریمهایی را علیه چین و روسیه اعمال کردند که این دو کشور نه کاری به حزبالله لبنان دارند، نه مسلمانند
کسی که عزتش که برگ برندهاش است را بدهد، باید بداند که خصوصیت گرگ درندگی است و اگر روزی با گله رفیق میشود قطع به یقین این است که میخواهد او را بدرد.
تحریم فقط شامل ملت ایران نمیشود، کشورهای اروپایی و آمریکا تحریمهایی را علیه چین و روسیه اعمال کردند که این دو کشور نه کاری به حزبالله لبنان دارند، نه مسلمانند و...، چه تحریم شرکت هوآوی، یا شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای الکترونیک چین از این جمله است که هیچ ربطی به تروریسم و... ندارد.
آمریکا میخواهد در حوزه نرم افزار و تولید تجهیزات الکترونیکی دست برتر داشته باشد و امروز چین جلوی این کشور ایستاده و آمریکا هم آن را تحریم میکند.
*در سعدآباد اجازه چرخیدن یک سانتریفیوژ را هم به ما نمیدادند
فارس: عملکرد دولت در بحث مذاکرات برجام و مذاکره با غرب و نتایج آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
یوسفی: آقای روحانی در کتاب دیپلماسی هستهای و در صفحه 257 این کتاب که نوشته خودش است مینویسد؛ بسیاری از کارشناسان آژانس جاسوس هستند و در جای دیگری در همین کتاب مینویسد که دستاورد ما از اعتماد به غرب تقریبا صفر بوده است.
آقای روحانی یک بار این تجربه را در قالب مذاکرات هستهای سال در 82 تا 84 و با عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی داشته است.
در مذاکرات سال 82 که با طرفهای غربی در سعدآباد با حضور نمایندگان انگلیس و دیگر کشورهای غربی برگزار میشد که در آنجا گفته میشد اجازه دهند یک سانتریفیوژ تحقیقاتی در ایران کار کند، کشورهای غربی میگفتند که ما حتی اجازه چرخیدن یک سانتریفیوژ را هم نمیدهیم و رفتار متکبرانهای را در خاک ایران با مقامات مسؤول در کشور ما داشتند.
از سال 92 به بعد آقای روحانی در قالب دولت یازدهم تعلیق فعالیتهای هستهای را پذیرفت به شرط این که همه تحریمها برداشته شود. این صحبت آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور کشورمان است که میگفت «در روز اجرای برجام همه تحریمها اعم از تحریمهای بانکی، خرید تسلیحات، هواپیمایی، دارویی، مواد اولیه و امثال آن برداشته میشود» و امروز میبینیم که چه وضعیتی بر کشور حاکم است. تورم بالای 50 درصد، مشکلات معیشتی، کاهش منابع ملی کشور، کاهش ارزش پول ملی که در تاریخ جمهوری اسلامی بی سابقه بوده، رشد 780 درصدی قیمت مسکن و رشد 600 درصدی کالاهای اساسی و رشد 520 درصدی قیمت خودرو، همه اینها رهآورد دولتی است که با خوشباوری گفت من به غرب و امضای جان کری اعتماد دارم.
گفتمان عزتمندانه است که ما را به هدفمان میرساند و دیدیم که از سال 92 تاکنون با وعده و وعید غربیها به ایران روز به روز وضع معیشتی مردم بدتر شد
مصوبه مجلس یازدهم درباره مذاکرات هستهای این بود که در قالب این مصوبه تحت عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دست دولت را برای مذاکره بازتر کنیم و دولت از موضع قدرت در مذاکرات حاضر شود که اگر طرف غربی به تعهداتش در برداشتن تحریمها عمل نکند، ایران نیز به غنی سازی بالای 20 درصد (60 درصد) بازمیگردد.
گفتمان عزتمندانه است که ما را به هدفمان میرساند و دیدیم که از سال 92 تاکنون با وعده و وعید غربیها به ایران روز به روز وضع معیشتی مردم بدتر شد.
ما برجام و امثال آن را پذیرفتیم که تحریمهای دارویی که با جان مردم سروکار دارد، تحریمهای مواد اولیه که با تولید و اشتغال ما و با تولید ناخالص ملی و ارزش پول ملی ما در ارتباط است، تحریمهای مواد اولیه و نهادههای دامی که با تولیدمان در حوزه دامی مرتبط است برداشته شود. نه این که با اعتماد به غرب ما همه درخواستهای آنها را انجام دهیم و نه این که به قول آقایان صالحی، سیف و عراقچی دستارود ما در برجام عملا صفر بود و هیچ اتفاقی نیفتاد و این خوشباوری است که ما باز هم بخواهیم بار دیگر این مسیر رفته شده را مجدد بپیماییم.
آن روزی که آقایان با جان کری قدم میزدند و میگفتند که امضای کری و به تبع آن اوباما و کنگره آنها سند است، مردم ثمری به جز گرانی و مشکلات معیشتی چیزی ندیده و هنوز هم ندیدهاند.
*برخی تصمیمات بایدن در سیاست خارجی از ترامپ هم بدتر است
در مورد بایدن هم باید بگویم که این فرد سیاستش برای خودش هم مشخص نیست و نمیداند چه خط سیری را در مقابل کشورهایی مانند ایران و چین طی کند. او در روزهای گذشته در مورد ترکیه هم این کشور را با توجه به کشتار ارامنه تروریسم نامید و این اظهارنظر وی نشان میدهد که برخی تصمیمات بایدن در حوزه سیاست خارجی از تصمیمات ترامپ قمارباز هم بدتر است. ترامپ به نوعی با ملتها دشمنی میکرد و بایدن به نوعی دیگر و باید گفت که تفاوت چندانی بین سگ زرد و شغال وجود ندارد.
فارس: غنی سازی 60 درصد چه اندازه میتواند بر روند مذاکرات تیم مذاکره کننده ما تأثیر داشته باشد؟
یوسفی: تاثیر غنی سازی 60 درصد در بعد مذاکرات در عرصه بین المللی بیشتر میشود. ما باید در مذاکرات دست برنده داشته باشیم و دست برنده ما این است که باید حتماً در مذاکرات از موضع قدرت و با داشتن پشتوانه قوی حاضر شویم. وقتی ما به همت دانشمندان و شهدای هستهایمان به غنی سازی 20 درصد رسیدیم و غربیها در بحث رآکتور تهران و بیماران سرطانی به ما سوخت 20 درصد نمیدادند، دولت آن روز رفت و با این دستاوردهای دانشمندان در بحث غنی سازی 20 درصد و با رآکتور آب سنگین اراک با غرب معامله کرد و در رآکتور اراک بتن ریخت؛ در واقع دولت با دستاوردهای این بزرگان رفت و معامله کرد.
ما در دوران وادادگی و دوران منزوی شدن چیزی برای معامله و از دست دادن نداشتیم و همه توان ما در اندوختههای دانشمندان و شهدای هستهایمان بود
شهادت سردار سلیمانی و ترور شهید فخریزاده و دو بار انفجار نطنز را دیدیم. ما در دوران وادادگی و دوران منزوی شدن چیزی برای معامله و از دست دادن نداشتیم و همه توان ما در اندوختههای دانشمندان و شهدای هستهایمان بود. اگر غنیسازی 20 درصد نبود دولتمردان و مذاکره کنندگان ما میخواستند بر سر چه چیزی مذاکره کنند، چه چیزی را میخواستند تعلیق کنند.
تیم مذاکره کننده ما دست برتر ما را برای خود ابزار مذاکره کردند و این را برای خود افتخار دانستند که برگشتند. این رفتار مثل این است که کسی که مورد ظلم قرار گرفته در جنگ پیشروی میکند و در آن زمان فرمانده میدان عوض شود و بگوید که من هرچه پیشروی است بازمیگردانم به عقب و این کار را با عنوان نقطه قوت خودش و پیروزی برای خود تلقی کند. این پیروزی نیست، این نشست بر سر سفره افرادی است که تلاش کردند و عزتی را به وجود آوردند و در اینجا با برگشت به عقب، ما سعی کردهایم خودمان را مورد ظلم قرار دهیم. ما ظالم نیستیم اما اجازه هم نمیدهیم کسی ملت ایران را مورد ظلم قرار دهد.
غنی سازی 60 درصد و مصوبه مجلس در مورد اقدام راهبردی برای لغو تحریمها دست برنده را برای دولت ایجاد میکند تا بتواند در مذاکرات پیش دستی کند و طرف غربی را مجاب کند تا تحریمهای ظالمانه را بردارد تا گشایش اقتصادی اتفاق بیفتد.
فارس: رویکرد دولت را در این مورد چطور می بینید؟
یوسفی: من نمیدانم دولت چرا اینقدر عجله میکند، به جای این که غربیها بیایند و راستیآزمایی کنند و ما بتوانیم از نقل و انتقالات بانکی و تحریمهای کشتیرانی و امثال آن که کالاهای اساسی مردم باشد برخوردار شویم و این کار حدود 6 تا 8 ماه به طول میانجامد، دولتمردان ما ظرف 8 ساعت کار میگویند راستیآزمایی انجام شده، ما نمیدانیم چه علاقهای برای این عجله و این نحوه اقدام وجود دارد مگر این که انگیزه سیاسی پشت کار باشد. اگر انگیزه انتخاباتی هم مدنظر باشد، به صورت واقعی مشکلات مردم را حل کنند تا شاید بخشی از کوتاهیهای این 8 سال دولت را بتوانند جبران کنند و کاری کنند که اوضاع روز به روز بدتر نشود.
* انفجار نطنز نتیجه جاسوسیهای بازرسان آژانس بود
فارس: شما انفجار در نطنز را نتیجه چه مسألهای میدانید؟
یوسفی: ما وقتی گفتیم بازرسان آژانس قابل اعتماد نیستند یکی از دلایلش همین است که اطلاعات هستهای ما را در اختیار دشمن قرار میدهند و یکی از ثمراتش انفجار در نطنز است. باید هوشمندانهتر عمل کرد و اجازه ندهیم این تروریسم هستهای جان مردم را به خطر بیندازد.
انتهای پیام/