اختصاصی/ جنگ سخت دولت‌ها برای مهار کرونا؛ واقعی یا ساختگی؟

بهداشت نیوز سه شنبه 07 اردیبهشت 1400 - 07:00

سرویس ترجمه بهداشت نیوز، با تشدید روزانه "ملی‌گرایی واکسن"، تلاش جهانی برای پایان دادن به بیماری همه‌گیر COVID-19 در معرض خطر قرار گرفته است. از اواسط ماه مارس سال ۲۰۱۹ تاکنون، ویروس کرونا تقریباً ۱۲۰  میلیون نفر را در سطح جهان آلوده کرده و باعث مرگ حدود ۲.۶ میلیون نفر شده است. اگرچه این رقم ها سنگین است اما فقط بخشی از جمعیت جهان را نشان می‌دهد؛ بدین معنا که تا مهار همه‌گیری هنوز یک راه طولانی در پیش است.

در این میان، خبر خوب تلاش بی‌سابقه و تاریخی برای مقابله با این بحران است. اگرچه ساخت واکسن جدید با طی مراحل تولید و تأیید، به طور معمول حدود یک دهه طول می‌کشد اما شرکت‌های دارویی این فرآیند را در کمتر از یک سال به پایان رسانده‌اند.  سازمان بهداشت جهانی قبلاً چهار واکسن COVID-19 را برای استفاده اضطراری تائید کرده و به احتمال زیاد سایر واکسن‌ها نیز به زودی قابل‌استفاده خواهند شد. علاوه بر این، مکانیسم‌های بلندپروازانه جدید و جهانی به منظور تسهیل توزیع سریع و عادلانه واکسن‌ها در سراسر جهان نیز ایجاد شده اند.

این در حالی است که یک خطر وجود دارد و آنهم اینکه انواع جدید ویروس، کل تلاش جهانی برای واکسیناسیون را ناامید کرده و یا از بین ببرد. به عنوان مثال، از آوریل سال ۲۰۲۰ ، دسترسی WHO به COVID-19 Tools (ACT) Accelerator  -که شامل تمام جنبه‌های مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر است- یکی از سریعترین تلاش ها و هماهنگی‌های جهانی در حوزه بهداشت عمومی در تاریخ بوده که تا حد زیادی به مبارزه با ویروس کمک کرده است.

و اکنون، تاسیسات COVAX تحویل واکسن‌ها را به حداقل ۵۰ کشور با درآمد کم و متوسط ​​در سراسر جهان آغاز کرده است (اگرچه منابع اولیه تولید واکسن در مراحل اولیه محدود شده است). با توجه به تمایل ویروس کرونا به جهش‌های جدید، رهبران ملی که تحت فشار داخلی قرار گرفته و واکسن‌های COVID-19 خود را ذخیره می‌کنند، در نهایت وضعیت همه‌گیری در کشورهای خود را بدتر می کنند. اکنون نوع بشر در برابر ویروس و جهش های فراوان آن قرار دارد و تنها اتحاد میان تمامی دولت‌ها می‌تواند نتیجه‌ای مفید برای کل دنیا به همراه داشته باشد.

اما جدا از این ابتکارات، اکثر کشورها با توجه به شرایط خود از اتحاد جهانی که همه ما را آسیب ناپذیر می‌کند ، غافل هستند و دقت نمی‌کنند که با این کار ویروس در همه جا خاموش می‌شود.
همانطور که WHO تأکید کرده، تا زمانی که همه در امنیت نباشند هیچ کس در امان نیست. همانطور که اکنون شاهد هستیم خطر زیادی وجود دارد که انواع جدید ویروس کل تلاش واکسیناسیون را ناامید یا حتی بطور کامل از بین ببرد.

ما در حال حاضر با نسخه های جدید انگلیسی (B.1.1.7 ، آفریقای جنوبی (B.1.351) و برزیلی (P.1) سر و کار داریم و هیچ اطمینانی وجود ندارد که موارد بعدی ظهور نکند. هرچه بیماری همه‌گیر ادامه پیدا کند ویروس فرصت بیشتری برای دستیابی به جهش‌های جدید و خطرناک پیدا کرده و این امکان را پیدا میکند که از واکسن‌های تولیدشده فعلی فرار کند.

علاوه بر این، هنگامی که انواع جدیدی ظاهر می‌شود باید پیش بینی کنیم که دیر یا زود این سویه جدید در سراسر جهان گسترش می‌یابد. اکنون باید بدانیم که مرزهای ملی و فاصله فیزیکی فقط محافظت محدود ایجاد کرده و نمی‌تواند به طور دائمی و همیشگی ایمنی‌زا باشد.

یک پاسخ جهانی جامع و هماهنگ، جدای از محافظت از ما در برابر تهدید بیولوژیکی ویروس، توجیه اقتصادی روشنی نیز دارد. در اقتصاد جهانی کاملاً یکپارچه ما، شرایط یک منطقه لزوماً در جاهای دیگر احساس خواهد شد. نتایج یک مطالعه حیرت‌انگیز که اخیرا توسط اتاق بازرگانی بین‌المللی انجام شده هشدار می‌دهد که "اگر دولت‌ها نتوانند دسترسی به توسعه اقتصادی در تولید واکسن‌های
COVID-19 را تضمین کنند، اقتصاد جهانی تا ۹.۲ تریلیون دلار ضرر می کند که بیشترین ضرر را اقتصادهای بزرگ دنیا متحمل خواهند شد.


منبع: MarketWatch/ مارس ۲۰۲۱
مترجم: لیلا فرجی


 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.