موشکی که هفته پیش ایستگاه فضایی چین را به فضا برد، به زمین نزدیکتر می شود. این راکت ۲۱ تنی در حال حاضر در مدار نزدیک زمین (Low Earth Orbit) گیر افتاده و هر لحظه میتواند در نقطهای از زمین، مسکونی یا غیر مسکونی، سقوط کند. البته این احتمال هم وجود دارد که بخشی از آن در جو زمین از بین برود. میتوانید مسیر حرکت این موشک را از طریق این صفحه دنبال کنید.
اعداد و ارقام این صفحه به خوبی نشان میدهد که طی ساعات گذشته ارتفاع این موشک از ۳۰۰ کیلومتری مدار نزدیک زمین به کمتر از ۱۹۰ کیلومتری رسیده است و همچنان در حال نزدیکتر شدن به زمین است.
سازمان فضایی چین در صبح پنجشنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ بخش اصلی ایستگاه فضایی خود را سوار بر موشک غولپیکر لانگ مارچ به مدار زمین فرستاد. لانگ مارچ بعد از انجام ماموریت خود در مداری رها شد که در حال حاضر بزرگترین زباله فضایی شناخته شده در مدار زمین است.
موشک لانگ مارچ چین بزرگترین موشکی است که سازمان فضایی این کشور تاکنون ساخته است و حالا با ورود دوباره به جو زمین، بزرگترین زباله فضایی خواهد بود که در ورودی کاملا غیرقابل کنترل به زمین باز میگردد.
چین اعلام کرده است که این موشک ۳۰ متری هر ۹۰ دقیقه با سرعت ۲۷۶۰۰ کیلومتر بر ساعت یک دور کامل در مدار زمین میزند و که مدار آن از شهرهای نیویورک و پکن تا نیوزلند میگذرد. این قطعه بزرگ فضایی در دو هفته آینده به زمین باز میگردد و میتواند در خشکی، دریا یا هر جایی از زمین سقوط کند.
از ۳۰ سال گذشته تا کنون، این اولین فضاپیمای بزرگی است که در مدار رها میشود تا کاملا کنترل نشده به زمین بازگردد. جرم هسته این موشک بدون سوخت حدود ۲۱ تن است. چنین جرمی با چنین ابعادی میتواند بسیار خطرناک باشد و به مناطق زیادی آسیب برساند.
آخرین باری که چین موشک لانگ مارچ خود را در مدار رها کرد تا در یک ورود غیرقابل کنترل به زمین بازگردد، بدنه آن تکه تکه شد و بارشی از قطعات فلزی بزرگ به زمینها و ساختمانهای اطراف ساحل عاج آسیب رساند.