شروع فصل دروی محصولات پاییزه/ کشاورزان نای برداشت ندارند

خبرگزاری مهر چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 - 12:52
ساری- فصل دروی محصولات پاییزه رسید اما قیمت‌های پایین و غیرکارشناسی و قاچاق برخی مزارع را آغل دام‌ها و یا جولانگاه دلالان کرده است.
شروع فصل دروی محصولات پاییزه/ کشاورزان نای برداشت ندارند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: پاییز پارسال ۱۶۵ هزار هکتار از مزارع مازندران قرار بود به زیرکشت محصولات پاییزه از جمله گندم و جو، کلزا، شبدار و سبزیجات رود و با گذشت حدود هفت ماه، موسم برداشت برخی از محصولات رسیده است.

از مجموع مزارع تحت کشت پاییزی، طبق برنامه قرار بود ۲۷ هزار هکتار از اراضی مازندران کلزا کاری شود و سپس به دلیل کم آبی و بارش‌های کم، در هشت هزار و ۴۰۰ هکتار قرارداد کشت انجام شد و اکنون که نوبت برداشت رسیده، سطح زرد کمتر از میزان قرارداد است.

ریشه یابی آب رفتن مزارع کلزا در مازندران، سرنخ‌ها را به تصمیمات پشت میزی بهار پارسال شورای اقتصاد و مصوبه قیمت گذاری محصولات کشاورزی می‌رساند، کلزا پارسال ۴۶ هزار ریال خرید تضمینی می‌شد و قیمت پایین آن از جمله دلایل استقبال ضعیف کشاورزان برای کلزاکاری بوده است.

بالابودن هزینه‌ها و گرانی نهاده‌ها از یکسو و قیمت‌های پایین محصول دانه‌های روغنی کلزا در سال قبل سبب شد تا در پی کم آبی و بارش‌ها، بسیاری از کلزاکاران مازندران عطای کلزکاری را به لقایش ببخشند و بخشی از مزارع کشت شده را رها کنند و یا به کشت دیگر محصولات بپردازند.

سال قبل به دلیل بارندگی‌های اندک در فصل کشت شش هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع به زیر کشت کلزا رفت

عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال قبل به دلیل بارندگی‌های اندک در فصل کشت شش هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع به زیر کشت کلزا رفت، افزود: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۱ هزار تن دانه روغنی کلزا در استان خریداری شود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه بیش از شش هزار هکتار از مزارع کلزا در دشت و بقیه در مناطق کوهستانی واقع شده است، افزود: امسال خوشبختانه قیمت خرید دانه‌های روغنی کلزا نسبت به سال قبل رشد ۴۰ درصدی دارد و پیش بینی می‌شود میزان سطح کشت در سال زراعی جدید افزایش یابد.

شروع فصل دروی محصولات پاییزه/ کشاورزان نای برداشت ندارند

وی با اشاره به دایرشدن مراکز خرید تضمینی از کشاورزان خواست تا محصولات را به این مراکز تحویل دهند.

همزمان با فصل برداشت کلزا، خرید تضمینی این محصول در استان مازندران آغاز شد و در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم کلزا ۱۱ هزار تومان تعیین شده استف عباسعلی وفایی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با اشاره به اینکه خرید تضمینی از نیمه اردیبهشت در استان آغاز شده است، افزود: ۱۴ مرکز در مناطق مختلف، محصول کلزا را از کشاورزان خریداری می‌کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اظهار اینکه مراکز خرید در شهرستان‌های شرقی و مرکزی و نور واقع شده است، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گرم کلزا را با دو درصد ناخالصی و ۹ درصد رطوبت ۱۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: به ازای هر درصد افت رطوبتی بالای ۹ درصد و افت ناخالص بالای ۲ درصد به نسبت از وزن محصول کلزا تحویلی کسر و بهای آن محاسبه و پرداخت خواهد شد.

کشاورزان در سامانه جامع ثبت نام کنند

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران تاکید کرد: کشاورزان سطح زیر کشت کلزای خود را در سامانه جامع پهنه بندی سازمان جهاد کشاورزی ثبت کنند زیرا خرید تضمینی کلزا از کشاورزانی که در سامانه مذکور ثبت نام نکرده‌اند انجام نخواهد شد.

عباسعلی وفایی نژاد در پایان گفت: کشاورزان در زمان تحویل محصول، کارت ملی و شماره حساب بانک کشاورزی خود را به همراه داشته باشند.

از مزارع زردرنگ کلزا که عبور کنیم آن سوتر به مزارع گندم می رسیم که آرام آرام رنگ سبزشان در حال طلایی شدن است اما گندمکاران امسال بیش از هر سال دیگر برای درو بی انگیزه هستند و دلیل این بی رغبتی را در پایین بودن نرخ خرید تضمینی باید جستجو کرد.

نرخ خرید تضمینی گندم امسال توسط شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی چهار هزار تومان تعیین شد و در نهایت رئیس جمهور هزار تومان جایزه تحویل گندم اضافه کرد و به پنج هزار تومان رسید و با این حال کشاورزان تمایلی به برداشت ندارند.

خطر خروج گندم از مصرف انسانی

پایین بودن نرخ خرید گندم و افزایش نهاده‌های دام وطیور از چندی پیش پای مرغداران و دامداران را به گندمزارهای استان مازندران کشاند و خطر خروج این کالای استراتژیک از مصرف انسانی و هدایت به سمت مصارف دامی وجود دارد.

شروع فصل دروی محصولات پاییزه/ کشاورزان نای برداشت ندارند

حسین اکبری دبیرخانه کشاورز مازندران اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر خواستار ورود کمیته بحران برای حمایت از کشاورزان و گندمکاران شد و با اشاره به قیمت پنج هزار تومانی برای خرید تضمینی گندم، اظهار داشت: قیمت محصول نسبت به سال‌های قبل رشد یافته است.

دبیر خانه کشاورز مازندران با عنوان اینکه قیمت چهار هزار تومان خرید تضمینی گندم پاسخگوی نیازها نبود، افزود: همچنین مقرر شد به ازای هر تن تحویل گندم به مراکز خرید، ۵۰۰ هزار تومان وام ۱۲ درصدی به گندمکاران ارائه شود.

وی گفت: تمام تلاش بر این است که گندم و سایر محصولات استراتژیک مطابق تورم قیمت گذاری شود زیرا هزینه‌های تولید و ادوات کشاورزی بسیار بالا است.

وی گفت: قیمت گندم چند سال راکد بود و افزایش نیافته بود و آن سال‌ها تلاش شده بود تا قیمت گندم براساس تورم تعیین شود اما امسال با تصویب شورای سیاست گذاری تا حدودی قیمت گندم منطقی شده است.

بیش از ۵۵ هزار هکتار از مزارع مازندران به کشت گندم اختصاص دارد و خرید تضمینی آن همزمان با برداشت در خردادماه آغاز می‌شود و مسئولان امر پیش بینی کرده‌اند ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد مصرف را از گندمکاران خریداری کنند و این پیش بینی‌ها در حالی است که برخی دلالان از مدت‌ها قبل خود را به مزارع گندم رسانده‌اند و نسبت به پیش خرید محصولات اقدام کرده‌اند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.