جواد یوسفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تحلیل آمارهای سوانح جادهای نشان میدهد نقش جاده در بروز تصادفات بیش از ۱۰ یا ۱۵ درصد نبوده و شاید سهم خودرو نیز حداکثر تا ۱۵ درصد باشد اما در عین حال عامل انسانی ۷۰ درصد در وقوع تصادف نقش داشته است و باید در ارتقای فرهنگ رانندگی و پایبندی به قوانین بیشتر تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین عامل تصادف در آزادراههای استان خوابآلودگی، خستگی و رعایت نکردن نکات ایمنی توسط راننده است، عنوان کرد: در سایر محورها نیز علاوه بر خوابآلودگی، سرعت زیاد، فاصله نامناسب با خودروی جلویی و نداشتن توان کنترل وسیله نقلیه موثر بوده و شوکهای رانندگی ناشی از وقوع سانحه بر شدت تصادف افزوده است.
معاون راهداری ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان با تاکید بر اینکه مردم نباید در جادههای فرعی با سرعتی معادل یک بزرگراه رانندگی کنند، تصریح کرد: تقاطع محورهای اصلی و فرعی نیز از نقاط پرتصادف بهشمار میرود اما همین موضوع با کم کردن تصادف با نزدیک شدن به تقاطع و رعایت نکات ایمنی احتمال وقوع تصادف را به صفر میرساند.
وی در مورد نامناسب بودن محور ارمغانخانه یادآور شد: این جاده از لحاظ هندسی استاندارد نیست و وظیفه راننده است که با سرعت مطمئنه در این راه تردد کند. همچنین ارتقای هندسی محور ارمغانخانه به راه اصلی و بهسازی آن از سالها پیش مطرح شده اما تاکنون موفق به اخذ موافقتنامه برای اختصاص ردیف اعتباری نشدیم؛ چراکه اصلاح آن حداقل به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و محدودیتهای مالی آن را از اولویت پروژهها خارج کرده است.
این مسئول به ایمنسازی آزادراهها اشاره کرد و گفت: نصب نیوجرسی در آزادراه زنجان - قزوین ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دارد که این کار در دست اقدام است. نصب نیوجرسی و تامین روشنایی برای ۳۰ کیلومتر از آزادراه زنجان - تبریز نیز در دستور کار بوده و در مرحله برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار است.
یوسفی، تعداد پروژههای در دست اجرا برای رفع نقاط پرحادثه را ۱۱ مورد عنوان کرد و افزود: بیش از ۳۰ میلیارد تومان در این بخش قرارداد داریم اما سالانه این رقم تخصیص نمییابد. همچنین مهمترین پروژههای بهسازی به تقاطع ماهنشان در آزادراه زنجان - تبریز، خروجی همدان - قیدار تعریض و ساماندهی تقاطع حصار، ورودی شهر صائینقلعه، پل مرشون، پل ورودی جمالالدین در خرمدره، پل امیرآباد و سهراهی طارم و نیماور مربوط میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای ایمنسازی راهها به طور مستمر خطکشی، نصب چراغ چشمکزن، لکهگیری دورهای، نصب علائم هشداردهنده و تابلوهای راهنمایی انجام میشود و در این بین رانندگان و کاربران جادهای باید نسبت به رعایت نکات ایمنی در هنگام رانندگی حساس باشند.
انتهای پیام