لزوم همکاری همه اقشار در پیشگیری از اعتیاد

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 26 آذر 1399 - 13:18
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان گفت: برای مقابله و پیشگیری از اعتیاد، نیازمند مشارکت عمومی مردم هستیم.
لزوم همکاری همه اقشار در پیشگیری از اعتیاد

خدابخش مرادی‌نافچی پیش از ظهر امروز (۲۷ آذرماه) در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر که در محل استانداری زنجان برگزار شد، افزود: پیشگیری از مصرف موادمخدر فقط وظیفه ارگان‌های انتظامی نیست و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز باید در این خصوص وارد کار شوند، به همین خاطر برای مقابله و پیشگیری از اعتیاد به موادمخدر نیازمند مشارکت عمومی هستیم.

وی با بیان اینکه برای نتیجه گرفتن در امر مقابله و پیشگیری از اعتیاد همه اقشار جامعه باید پای کار باشند و نقش خود را ایفا کنند، تصریح کرد: خدمات سازمان‌های مردم‌نهادی که در حوزه پیشگیری از موادمخدر وظایفی دارند، به خوبی تبیین نمی‌شود و دراین میان، نیاز است تا این خدمات به خوبی به مردم تبیین شود تا مردم بدانند در هنگام نیاز به کدام بخش مراجعه کنند.

این مسئول تاکید کرد: باید خدمات در مناطق آسیب‌پذیر استان توسط سازمان‌های مردم‌نهاد به خوبی مستندسازی و با اطلاع‌رسانی‌های جامع، این خدمات به ساکنان آن مناطق به خوبی شناسانده شود.

مرادی‌نافچی با تاکید بر اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد باید در خصوص توانمندسازی خانواده‌ها در مناطق آسیب‌پذیر وارد شده و این مهم به خوبی مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: طرح و برنامه‌ای که توسط سازمان‌های مردم‌نهاد تهیه می‌شود باید در فرهنگ و اقلیم زنجان تعریف شود.

وی با تاکید بر عملیاتی شدن فرآیند ارزیابی و سطح‌بندی سمن‌ها در استان زنجان، خاطرنشان کرد: اگر ارزیابی و سطح‌بندی اتفاق نیفتد، حمایت‌ها به صورت هدفمند اتفاق نمی‌افتد و برای اینکه حمایت‌ها هدفمند باشد باید سطح بندی‌ها انجام شود.

در ادامه این جلسه، رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان نیز با بیان اینکه در وهله اول سطح‌بندی سمن‌های مبارزه با موادمخدر استان انجام می‌شود، اظهار کرد: این سطح‌بندی نیز توسط موسسه‌ای که در کار پژوهشی فعالیت دارد، صورت می‌گیرد.

فاطمه رضایی ادامه داد: سطح‌بندی سمن‌ها بر اساس شاخص‌هایی تعریف شده انجام و در قالب گزارش پژوهشی بیش از ۵۰ سمن که در حوزه فرهنگی و پیشگیری فعالیت دارند، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بعد از بررسی، سمن‌ها به سطح یک، ۲ و ۳ تقسیم‌بندی ‌شده و سپس تعیین سطح‌بندی مساعدت مالی و طرح‌های ارائه شده هر سطح متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه پارسال به خاطر شرایط بودجه‌ای، فقط حمایت‌های بیمه‌ای از کارگاه‌های اشتغال بهبودیافتگان انجام شد، افزود: از سال ۹۴ حمایت بیمه‌ای از کارگاه‌های بهبودیافتگان انجام می‌شود؛ به طوری که از سال ۹۴ بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با صندوق کارآفرینی امید منعقد شد، افراد بهبودیافته برای راه‌اندازی کسب و کار (تک نفره یا گروهی) برای دریافت تسهیلات ۲ درصدی به صندوق کارآفرینی امید معرفی می‌شوند.

رضایی تصریح کرد: تعداد زیادی از بهبودیافتگان از این تسهیلات برخوردار شدند و  برای ادامه فعالیت و فعالیت بهبودیافتگان در کارگاه‌های مختلف، حمایت بیمه‌ای انجام شده و سالانه ۸۰ درصد هزینه بیمه‌ای بهبودیافتگان به کارفرما برگردانده می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان با اشاره به اینکه جزئیات طرح سطح‌بندی به همه سمن‌ها ابلاغ می‌شود، یادآور شد: از مهرماه پارسال طرح یاری‌گران زندگی سرلوحه حوزه فرهنگی و پیشگیری ستاد قرار گرفته و این طرح به منظور آموزش و آگاه‌سازی عامه مردم انجام شده و در بخش‌های مختلف این طرح اجرا می‌شود که فاز نخست این طرح در مدارس استان اجرا شد.

این مسئول با بیان اینکه ۲۰ مدرسه تحت پوشش این طرح قرار گرفت، خاطرنشان کرد: امسال این طرح برخلاف سال گذشته که حضوری بود، در بستر اینترنت و به صورت غیرحضوری در ۳۰ درصد مدارس اجرا می‌شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.