به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه خواستار تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن از سوی آمریکا به دلیل اتهامات تکراری حقوق بشری علیه چین که با هدف فشار بر این کشور مطرح میشود، شد و ادعا کرد رهبران جهان در صورت عدم تحریم این بازیها اعتبار اخلاقی خود را از دست میدهند.
پلوسی در جلسه استماع دو حزبی کنگره گفت سران کشورهای جهان باید از این رقابتها که برای ماه فوریه برنامه ریزی شده اجتناب کنند.
وی اظهار داشت: چیزی که من پیشنهاد میکنم—و به کسانی ملحق میشوم که آن را پیشنهاد کردهاند—بایکوت دیپلماتیک است، که در آن کشورهای پیشرو جهان از حضور در المپیک خودداری میکنند.
او در ادامه اظهارات ضد چینی خود با تکرار اتهامات همیشگی گفت: بیایید نگذاریم با رفتن مقامات کشور به چین، دولت این کشور تکریم شود. با رفتن مقامات به چین با توجه به نسل کشی در جریان—در حالی که شما آنجا روی صندلی خود نشستهاید—واقعا این سوال پیش میآید که آیا دیگر اعتبار اخلاقی دارید که دوباره درباره حقوق بشر در جایی در جهان صحبت کنید؟
«لیو پنگیو» سخنگوی سفارت چین به رویترز گفت تلاشهای آمریکا برای مداخله در امور داخلی چین در خصوص المپیک محتوم به شکست است. وی در این خصوص گفت: به این فکر میکنم که چه چیزی باعث می شود سیاستمداران آمریکایی فکر کنند به اصطلاح «اعتبار اخلاقی» دارند؟ در خصوص مسائل حقوق بشری آنها اصلاً در هیچ جایگاهی چه به لحاظ تاریخی و یا وضعیت کنونی نیستند که بتوانند انتقادات بیاساس علیه چین مطرح کنند.
طبق این گزارش، دولت بایدن گفته امیدوار است رویکردی مشترک با متحدان آمریکا در خصوص مشارکت در المپیک پکن اتخاذ کند. این در حالی است که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا چند بار گفته که این موضوع اصلاً مورد بحث قرار نگرفته است.
یک مقام دولت آمریکا در واکنش به اظهارات پلوسی به خبرگزاری رویترز گفت که موضع دولت در خصوص المپیک ۲۰۲۲ تغییر نکرده است.
پیشتر «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری گفته بود که این کشور درباره تحریم مشترک بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در چین با متحدان و شرکایش گفتوگو خواهد کرد.
وی در این خصوص گفت: [بایکوت مشترک] چیزی است که ما قطعاً مایلیم درباره آن بحث کنیم. یک رویکرد هماهنگ نه تنها مطابق با منافع ما خواهد بود بلکه به نفع متحدان و شرکایمان هم هست. بنابراین، این یکی از مسائلی است که در دستورکار قرار دارد، هم در حال حاضر و هم هر چه جلوتر برویم و زمانی که چیزی برای اعلام داشته باشیم، قطعاً آن را اعلام خواهیم کرد.
در صورت تحریم المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در چین، این اولین تحریم المپیک از سوی آمریکا بعد از المپیک تابستانی سال ۱۹۸۰ در مسکو خواهد بود که در میانه فشارها بر پکن از سوی غرب صورت خواهد گرفت.
در سالهای اخیر، تنشها میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین در خصوص طیفی از موضوعات از جمله اتهامزنی دولت ترامپ به پکن درباره منشأ شیوع کرونا، موضوعات تایوان و هنگکنگ و دیگر مسائل تشدید شده؛ روندی که در دولت جدید آمریکا هم تغییر نکرده است.
چین بارها ادعای غرب علیه خود درباره نقض حقوق اقلیت اویغورها در منطقه سین کیانگ را «عاری از واقعیت» توصیف کرده است.
انتهای پیام/م