حمایت از حوزه پژوهشی بیش‌تر شود

خبرگزاری ایسنا پنج شنبه 27 آذر 1399 - 10:55
پژوهشگر برگزیده گروه علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا در سال۹۹ گفت: پژوهشگران با وجود کمبود امکانات در سطح بالایی فعالیت می‌کنند بنابراین بایدحمایت‌ از حوزه پژوهش توسط وزارت علوم و دانشگاه‌ها بیشتر شود.
حمایت از حوزه پژوهشی بیش‌تر شود

دکتر بابک ژاله در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که حیطه فعالیت من پژوهش‌های بین رشته‌ای لیزر و نانو است، اظهار کرد: بنده در حوزه ساخت نانوژنراتورها، نانو کاتالیست‌ها و هرچیزی که بشود با استفاده از لیزر به صورت نانوذره تولید کرد، فعالیت می‌کنم.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین فعالیت‌های پژوهشی من در حیطه نانو تولید و ذخیره‌سازی هیدروژن،پیزوالکتریک‌ها و بخش دیگری از فعالیت‌های مهم من که با استفاده از لیزر و نانو انجام می‌دهم در حیطه ساخت نانو کامپوزیت‌ها برای تخریب آلاینده‌ها و مواد سمی است. 

ژاله در رابطه با معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر سال، توضیح داد: فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی پژوهشگران مانند تألیف کتاب یا مقاله، حضور در کنفرانس و یا ارائه و انجام یک طرح تحقیقاتی در سال امتیاز دهی می‌شود و از بین افراد واجد شرایط یک تعدادی بر اساس آئین نامه‌ها به عنوان پژوهشگر برتر سال انتخاب می‌شوند.

 عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا با بیان این که سخت‌کوشی مهم‌ترین ویژگی یک پژوهشگر است،اظهار کرد: دانشجویان برای این که بتوانند یک پژوهشگر موفق شوند باید سخت‌کوش و پیگیر باشند، از خدا کمک بخواهند و ارتباط خوبی در همکاری با اساتید داشته باشند زیرا یک استاد خوب، می‌تواند در رشد و پیشرفت دانشجو به آن کمک کند.

وی با بیان این که حمایت‌ها باید از حوزه پژوهش بیشتر شود، مطرح کرد: یک استاد دانشگاه، حقوق خود را دریافت می‌کند اما جا دارد سیستمی وجود داشته باشد تا به دانشجویانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند کمک‌ مالی شود تا با خیال راحت کار خود را انجام دهند.

این استاد تمام گروه فیزیک دانشگاه بوعلی‌سینا افزود: پروژه‌های تحقیقاتی نتیجه صددرصدی ندارد و به نتیجه مثبت رسیدن یک پروژه مستلزم زمان است بنابراین اگر محقق حمایت شود می‌تواند با آرامش کار خود را انجام دهد تا زودتر به نتیجه برسد.

 ژاله در رابطه با وضعیت پژوهش در ایران، بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد افرادی هستند که با وجود کمبود امکانات در سطح بالایی فعالیت می‌کنند بنابراین در صورت حمایت، وضعیت پژوهشی خیلی بهتر می‌شود.

وی با بیان این که مشکلاتی در حوزه پژوهش وجود دارد، گفت: حمایت‌ها باید از جانب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه‌ها و صنعت از حوزه پژوهشی بیشتر شود.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: ۱۶ سال پیش که من به دانشگاه بوعلی‌سینا آمدم، آزمایشگاهی وجود نداشت تا بتوانیم فعالیت خود را انجام دهیم و دانشگاه فقط یک فضا در اختیار ما قرار داد اما در این سال‌ها به صورت تدریجی از گرنت پژوهشی که از دانشگاه دریافت کردیم توانستیم آزمایشگاه را تجهیز کنیم تا بتوانیم نیازهای اولیه برای آزمایشات دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی را فراهم کنیم.
  
ژاله در پایان یادآوری کرد: مهم‌ترین امر در حوزه پژوهش، حمایت از دانشجو و انگیزه دادن به آنهاست تا این افراد نیز تلاش کنند و بتوانند رزومه خوبی برای مراحل آتی زندگی تحصیلی و شغلی خود داشته باشند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.