مسئولان استان سمنان چه تمهیداتی برای تداوم کاهش خاموشی‌ها دارند؟

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 09 خرداد 1400 - 05:29
گروه استان‌ها ــ شهروندان استان سمنان با تحقق بخشی از وعده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق این استان، در یکی دو روز اخیر کاهش نسبی در میزان خاموشی‌ها را تجربه کردند؛ اما سؤال اینجاست که چگونه این کاهش خاموشی‌ها اتفاق افتاد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، قطعی‌های برق مستمر در استان سمنان این روزها مانند هر نقطه دیگر از کشور امان از مردم این استان بریده و یکی از بحث‌های ثابت در فضای مجازی به همین موضوع اختصاص دارد؛ این روزها کاربران شبکه‌های اجتماعی در بستر فضای اینستاگرام، تلگرام و واتساپ با جملات کوتاه و بلند کنایه‌آمیز و طنزگونه‌ای به آن می‌پردازند.

اگرچه در یکی دو روز اخیر میزان خاموشی‌های اعمال شده کاهش قابل توجهی داشته و مردم خاموشی‌های کمتری را نسبت به هفته قبل تحمل کردند؛ اما باید دید که علت اعمال این خاموشی‌ها در هفته‌های اخیر چیست و سؤال اینجاست که چرا هنوز فصل گرم تابستان آغاز نشده است؛ زودتر از سال گذشته مسئولان امر اقدام به قطعی برق در ساعات مختلف شبانه‌روز کرده‌اند.

سید محمد موسوی زاده، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان درباره علت اعمال خاموشی‌ها در این استان، افزایش مصرف و کاهش تولید برق را محور این علت‌ها برشمرد و اظهار داشت: متوسط رشد مصرف انرژی برق در دنیا حدود 3 درصد است؛ این در حالی است که مصرف برق در کشور 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی با اشاره به کاهش نزولات جوی در کشور و استان سمنان نسبت به مدت مشابه سال قبل و تأثیر آن در تولید برق حاصل از فعالیت نیروگاه‌های برق‌آبی تصریح کرد: کاهش بیش از 36 درصدی بارندگی در کشور شرایط نامناسبی را در سال آبی جاری رقم زده و کم شدن حدود 40 درصدی ورودی آب به مخازن سدها، محدودیت تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل کاهش بارندگی‌ها را باعث شده است.

سهم نیروگاه‌های برق‌آبی در تأمین برق کشور در زمان پیک مصرف، 17 درصد و در تأمین انرژی کشور 10 درصد است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان اضافه کرد: کاهش نزولات جوی به‌ویژه بارش‌های بهاری، حداقل تا نیمه اردیبهشت‌ماه سبب شد تا کشاورزان پمپ‌های آب در اراضی کشاورزی خود را زودتر روشن کنند و همین موضوع یکی از علل افزایش بیش از 20 درصدی مصرف برق در استان سمنان بوده است.

موسوی زاده بیان کرد: کم‌آبی و خشک‌سالی که امسال در استان سمنان در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است و این موضوع سبب افزایش مصرف برق در بخش کشاورزی شده است؛ چراکه کشاورزان کشت بهاره خود را بر اساس نزولات جوی انجام می‌دهند که امسال به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها مجبور به استفاده از آب چاه‌های کشاورزی شدند و همین امر منجر به افزایش مصرف میزان برق شده است.

به گفته وی، افزایش دمای ماه‌های ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، یکی دیگر از علت‌های افزایش مصرف برق در کشور بوده و استان سمنان نیز از این قاعده مستثنی نبود؛ به‌طوری‌که تنها در افزایش دما در استان سمنان در فروردین‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درجه سانتی‌گراد بوده و این مهم سبب شد تا استفاده از وسایل سرمایشی در استان سمنان زودتر آغاز شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان افزایش سطح رفاه و تغییر رفتار مصرفی مشترکان و تغییر سبک زندگی مردم را یکی دیگر از علت‌های افزایش جهشی مصرف برق در استان سمنان عنوان و خاطرنشان کرد: از طرفی استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج ارزهای دیجیتال یکی دیگر از علت‌های افزایش مصرف انرژی الکتریکی در استان سمنان بوده است.

موسوی زاده به اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری چندگانه با بخش صنعت و کشاورزی استان سمنان برای صرفه‌جویی و مدیریت مصرف برق گفت: صنایع بزرگ این استان از در ساعت برگزاری آزمون دانش آموزان از مدار خارج شدند تا برق مشترکان خانگی در ساعات صبح قطع نشده و دانش آموزان دچار مشکلی نشوند.

وی با اشاره به راهکارهای شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان برای کاهش خاموشی و مشکلات ناشی از آن تصریح کرد: با رایزنی‌های انجام‌شده با توانیر و تصمیمات ویژه اتخاذشده از سوی وزارت نیرو و توانیر در این زمینه، با همکاری صنایع بزرگ و پرمصرف استان سمنان، چند روزی است که روند خاموشی‌ها در استان سمنان رو به کاهش رفته و سعی بر این است تا این روند همچنان ادامه یابد.

موسوی زاده خاطرنشان کرد: زمان دقیقی را نمی‌توان برای اعمال خاموشی‌ها عنوان کرد و اما بر اساس صحبت‌های مدیرعامل توانیر این خاموشی‌ها تا یک ماه آینده ادامه دارد.

به‌هرروی موضوع کمبود برق در فصول گرم سال، مشکلی است که در چند سال اخیر رخ نمایانده و مردم را دچار مشکلات زیادی کرده است.

کارشناسان بر این باورند که در کنار افزایش مصرف برق، عواملی مانند زمان‌بندی نادرست تعمیر اساسی نیروگاه‌های تولید برق به‌ویژه نیروگاه‌های برق‌آبی و خارج شدن این نیروگاه‌ها از مدار در هنگام افزایش مصرف و عدم ایجاد توازن میان مصرف برق در بخش‌های مختلف و به‌ویژه برخورد خفیف با متخلفان استخراج رمز ارزهای غیرمجاز از علت‌های دیگر خاموشی‌های اخیر است و مسئولان باید برای این مهم چاره‌اندیشی و برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام/363/س

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.