به گزارش ایرنا، «مهرداد اکبریان» روز سه شنبه در نشست هم اندیشی اطفای حریق که با حضور مدیران منابع طبیعی استان های همدان، چهارمحال بختیاری و لرستان در همدان برگزار شد، افزود: مطابق استانداردهای جهانی حریق، امکان مهار و کنترل آتش سوزی بدون همراهی و همکاری مردم وجود ندارد و دراین میان کوهنوردان بهترین افراد برای کمک به حوزه مدیریت حریق هستند.
وی با تاکید بر ضرورت آموزش گروه های مختلف در زمینه مهار حریق، اظهار داشت: جان باختن افراد در جریان تلاش برای مهار حریق ناشی از ضعف آموزش و نبود هماهنگی است چراکه نداشتن شناخت کافی از رفتار آتش و خطرات احتمالی آن، مدیریت و مهار حریق را با چالش و مشکل جدی مواجه می کند.
اکبریان افزود: مولفه آموزش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به گونه ای که کوهنوردان باید بدانند نوع آتش سوزی در یال شمالی با یال جنوبی منطقه زاگرس متفاوت است و مهار هر یک از آنها نیازمند روش ها و اقدامات خاصی است.
وی تاکید کرد: بروز آتشسوزی در عرصه های منابع طبیعی یک امر طبیعی و اجتناب ناپذیر است و هیچگاه ضعف تلقی نمی شود، اما کشف و مهار دیر هنگام آتش با وسایل موجود به واقع یک ضعف جدی محسوب می شود.
رییس اداره مدیریت حریق سازمان جنگل ها، راه اندازی سامانه همیار طبیعت را زمینه ای برای ساماندهی دوستداران منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: تجهیزات مورد نیاز برای حریق را به جای انبار باید در محل های نزدیک به مناطق آسیب پذیر واقع در روستاها نگهداری کرد تا در صورت نیاز دسترسی به تجهیزات آسان باشد.
اکبریان گفت: کنترل حریق همیشه نیازمند رفتار تهاجمی نیست بلکه این اقدام بیشتر مواقع احتمال آسیب به فرد را افزایش می دهد و بنابراین باید با در پیش گرفتن رویکرد آموزشی، راهبرد را از تهاجمی به تدافعی و پیشگیرانه هدایت کرد و با انجام کوچکترین کار از جمله ایجاد «آتش بُر» دامنه حریق را محدود کنیم.
وی تاکید کرد: وسعت اراضی منابع طبیعی و سخت گذر بودن این مناطق از جمله چالش های منابع طبیعی است و ورود به عرصه مهار آتش بدون توجه به مولفه آموزش یک ضعف محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، جلسه هم اندیشی پیشگیری از حریق در عرصه های منابع طبیعی با حضور مدیران سازمان جنگل ها، یگان حفاظت منابع طبیعی ، مدیریت بحران و هیات های کوهنوردی استان های چهارمحال و بختیاری، همدان و لرستان به مدت ۲ روز در شهر همدان برگزار می شود.