مناظره سوم| رئیسی: دولت جای کسانی که آلوده به رانت و فساد باشد نیست/ رضایی: باید اصلاحات را از درون قدرت آغاز کنیم/ قاضی‌زاده: در پنجره طلایی هستیم اما دچار انسداد شده‌ایم

خبرگزاری فارس شنبه 22 خرداد 1400 - 17:59
مناظره سوم| رئیسی: دولت جای کسانی که آلوده به رانت و فساد باشد نیست/ رضایی: باید اصلاحات را از درون قدرت آغاز کنیم/ قاضی‌زاده: در پنجره طلایی هستیم اما دچار انسداد شده‌ایم

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، سومین مناظره انتخاباتی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع دغدغه‌های مردم آغاز شد.

در مناظره امروز سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی، امیر حسین قاضی‌زاده نایب رئیس سابق مجلس یازدهم، علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و محسن مهرعلیزاده معاون تربیت بدنی رئیس دولت اصلاحات نظرات و برنامه‌‌های خود را مورد طرح و نقد یکدیگر قرار می‌دهند.

هر هفت نامزد حاضر در این دوره از انتخابات، در این مناظره به پرسش هایی با موضوع «دغدغه‌های مردم» پاسخ می‌دهند.

گزارش کامل مناظره اول نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع اقتصاد

گزارش کامل مناظره دوم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع فرهنگ، اجتماع و سیاست

*** این خبر تکمیل می‌شود ***

** پاسخ رئیس به دغدغه‌های مردم؛ جای کسانی که آلوده به رانت و فساد باشند در دولت نیست

آیت الله سیدابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه) در سومین مناظره انتخاباتی میان نامزدها به بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود پرداخت.

محورهای اظهارات رئیسی به شرح ذیل است:

- در دورانی که در دستگاه قضایی و آستان قدس بودم از نزدیک در ارتباط با مردم بودم و برای مهمترین دغدغه های مردم راهکار پیدا کردم.

- برنامه اقتصادی ما سه بخش اصلاح دولت و مبارزه با فساد و ناکارآمدی و تبعیض و بخش دوم حمایت از خانواده‌ها و اقشار محروم و بخش سوم حمایت از کسب و کار و تولید است.

- برخورد با فساد جایش در دولت است و کسانی که آلوده باشند یا زمینه رانت و فساد داشته باشند جایشان در دولت نیست.

** پاسخ رضایی به دغدغه‌های مردم؛ دغدغه‌های مردم یک منظومه به هم پیوسته است

محسن رضایی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر امروز  (شنبه 22 خرداد) در سومین و آخرین مناظره نامزدهای این دوره از انتخابات به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت که مهم‌ترین محورهای آن به شرح ذیل است: 

- هفت دغدغه‌ای که صداوسیما تهیه کرده است را قبول دارم اما دغدغه‌های مردم بسیار بیشتر از این‌ها است ضمن اینکه این دغدغه‌ها یک منظومه به هم پیوسته هستند که ما بایستی چرایی عدم حل آن را بررسی کنیم.

- 50 سال است که در کشورمان گرانی، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی، معیوب بودن رشد اقتصادی کشور، نوسان در رشد اقتصادی و رو به پایین بودن رشد اقتصادی در 50 سال اخیر را داریم. ما در این مدت می‌بینیم که ایران اقتدار از دست رفته خودش را بعداز 300 سال به دست آورد و در برخی زمینه‌های دفاعی و امنیتی پیشرفت‌های خارق‌العاده‌ای کرده است.

- وقتی مردم این موارد را دیده و با هم مقایسه می‌کنند احساس می‌کنند یک جای کار، گیر دارد.

- رهبر معظم انقلاب فرمودند که راه حل‌ها مشخص است؛ نمی‌دانید؟ چرا حل نمی‌شود؟

- وقتی بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که چادر مشکی و ذرت در اختیار یک عده است و گوشت در اختیار دیگر؛ وقتی جلوتر می‌رویم به آقازاده‌ها برمی‌خوریم و حتی مافیاها را مشاهده می‌کنیم. 

- مشخص نیست دولت‌ها چه می‌کنند و مدیران چگونه کار می‌کنند؛ گویا مدیران کشور جای دیگری مشغول هستند، زیرا آنها در جنگ زرگری که بین جناح‌های سیاسی که در ایران رخ داده است مدیران هم درگیر آن هستند به یک باره موضوع حجاب در جامعه مطرح می‌شود و عده‌ای دیگر موضوع فیلترینگ را مطرح می‌کنند و یا اینکه روزگاری می‌گویند چرا ایران در سوریه است؟ روز دیگر موضوع موشک و دیوارکشی و کنسرت را مطرح می‌کنند و به نظر می‌رسد که هر چند وقت یکبار یک موضوع به وجود می‌آید و عده‌ای موافق ان بوده و عده‌ای دیگر مخالف آن.

- عده‌ای جنگ زرگری راه انداختند تا همه انرژی‌ها و افکار را به آن سمت ببرند و وقتی امام جامعه و رهبر جامعه وارد میدان می‌شود به آن پایان می‌دهند و بعد از مدتی دوباره یک غائله دیگر راه می‌افتد؛ تاخت و تازی که در عرصه سیاست راه افتاده است و میدان‌های انحرافی که به وجود آمده است اجازه نمی دهد که انرژی ملت ایران و دولت‌ها متمرکز بر گرانی، عدالت، رکود اقتصادی و یارانه‌های پنهان شود و به نظر می‌رسد که بایستی در ابتدا آن را حل کنیم.

- آیا بایستی رئیس جمهور بعدی هم مانند رئیس جمهوری گذشته همان کارها را انجام دهد و قصه دولت‌ها تکرار شود؛ لذا باید به این موضوع پایان دهیم.

- ما نیازمند دو جراحی بزرگ در کشور هستیم که جراحی اول اصلاح از درون قدرت است و بایستی هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهیم و به موضوع حکمرانی، مدیریت، ساختارها، قوانین، قواعد و رفتارها برسیم و جراحی اساسی از درون قدرت عملیاتی شود؛ مسئله دوم معماری نوین اقتصاد ایران است و بایستی این کار را انجام دهیم و گرنه اگر پیشنهادی برای رفع گرانی و کاهش تورم داده شود وقتی زمین اقتصاد زمینی گرم است که هرچه برف بر روی آن ببارد بخار می‌شود و به هوا می‌رود برنامه‌ها خنثی می‌شود.

- برنامه دولت من هم آن است که با به کارگیری همه اقوام ایرانی و شایستگان اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب و به کارگیری تمام بانوان کشور و به کارگیری تمام ظرفیت‌ها در اهل تسنن و اقلیت‌ها بایستی یک حرکتی شبیه انقلاب و بسیج در دفاع مقدس درست کنیم و همگی با یکدیگر یک دولت قوی و کارآمد و پاسخگو و مسئولیت‌پذیر را ایجاد کنیم.

- بایستی از درون قدرت، اصلاحاتی را انجام دهیم و وضعیت نهادهای درون قدرت و حتی نهادهایی که منتسب به رهبر معظم انقلاب هستند و همگی آنها برای دولت کار می‌کنند و حتی خود دولت و رابطه سه قوه با یکدیگر که معمولاً در نزاع و درگیری با یکدیگر دست به یقه شده و مشکل مردم را فراموش می‌کنند و حتی موضوع دیوان‌سالاری و وزارتخانه‌ها را اصلاح کنیم و نیازمند آن هستیم که از بالا تا پایین اصلاح شود.

- در موضوع  اقتصاد در سه سطح در دولتم برنامه‌ریزی کردیم که اقتصاد زندگی، اقتصاد استانی و اقتصاد ملی این سطوح‌ هستند.

- در  اقتصاد زندگی طرح کفایت زندگی را اجرایی خواهیم کرد که یارانه 450 هزار تومانی در دولتم پرداخت خواهد شد و هیچکس نباید نگران شود که منابع آن از کجا می‌آید؛ اگر شما دزدی نکرده‌اید ناراحت نشوید و آنقدر دزدی هست که ما آنها را اصلاح خواهیم کرد. آنقدر رانت هستند که مافیا می‌خورند ولی ما آنها را حل و فصل خواهیم کرد؛ مشکل ما در تهیه منابع یارانه 450 هزار تومانی نخواهیم داشت و من در دولتم به بانوان خانه‌دار حقوق خواهم داد ضمن اینکه موضوع مسکن سهل و ارزان را با اقساط 40 و 50 ساله اجرا خواهم کرد همچنین کسب و کارهای خانگی را فعال خواهم کرد.

- 30درصد سهام صنعت ملی نفت را به مردم خواهیم داد. در  تمامی استان‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ام. این در حالی  است که من برنامه همه استان‌ها را تدوین کرده‌ام که بخشی از آنها را  همراه خود آورده‌ام ضمن اینکه در سطح ملی هم اقتصاد ملی را شکوفا خواهم کرد و بر همین اساس 14 مگاپروژه که یکی از آنها موضوع مسکن و انرژی‌های نو است را برنامه‌ریزی کرده‌ام که بتوانم اقتصاد ایران را بازمعماری کنیم تا بتوانیم مشکلاتی است که 50 سال ا ست در کشورمان وجود داشته و ادامه یافته را از بین برده و در یک بسته آنها را حل و فصل کنیم.

** پاسخ قاضی‌زاده به دغدغه‌های مردم؛ در پنجره طلایی هستیم اما دچار انسداد شده‌ایم

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در مناظره تلویزیونی در سومین مناظره تلویزیونی درباره راهکارهای دولتش برای مقابله با تورم، عدالت، رکورد، مقابله با فساد، یارانه ها و اشتغال توضیحاتی ارائه داد که محورهای آن به شرح زیر است:

- لازم است این دغدغه‌ها ریشه یابی شود و روش اصلاح آن بیان شود.

-عدم توازن تراز و نمودار بیکاری و روندهایی است که از سال ۸۵ تاکنون بر اساس شاخص آماری همچنان در حال تکرار است.

- وضعیت افزایش نرخ بیکاری در سراسر کشور و همچنین وضعیتی که در حوزه اشتغال و بخش‌های مختلف‌های تولیدی وجود دارد همچنان به روال قبل باقی مانده است.

- بخش خدمات و به خصوص کارمندی در حال افزایش است اما نرخ بیکاری در بین استان‌ها نیز مشخص است که افزایش می‌یابد و از این موضوعاتی که نشان دهنده عدم توازن در بخش آموزش و غیره است؛ به طور مثال ما با اینکه افزایش تولید مسکن پیدا کردیم اما محصول آن فقط در چند استان است و این باعث شده کم کم یک مهاجرت سراسری شکل بگیرد و وضعیت ترکیب جمعیتی کشور تغییر پیدا کند.

- این مهاجرت سراسری که اتفاق افتاده آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق را افزایش می‌دهد. آنهم به خاطر هویت اجتماعی که از بین می‌رود و وضعیت سرمایه اجتماعی مشخص است به دلیل اینکه منابع کشور به صورت نادرست در حال توزیع است و منابع به صورت نادرست توزیع می‌شود اتفاق می‌افتد.  مردم این‌ها را از نحوه مدیریت ناکارآمد و کار نابلدی مسئولان می‌بینند.

- آن چیزی که امروز در  زندگی مردم مطرح است این است که می‌گویند ما در پنجره‌های طلایی هستیم اما متاسفانه وضعیت کشور به جای اینکه رشد پیدا کند دچار یک قفل و انسداد شده است.

- کارنامه این دولت ها هم در این زمینه روشن‌ است. همه دولت‌ها نقاط قوت و ضعفی داشتند اما موضوعات اساسی حل و فصل نشده است؛ مشکلاتی که در گذشته وجود داشت و در مناظرات دوره قبل هم  ذکر شد اکنون هم مطرح است.

- این اختلالات اجتماعی و نحوه مدیریتی که مردم می‌بینند بی‌اعتمادی به دولت‌ها را شکل داده است.

- در فقره کرونا ببینید مردم چقدر گرفتار شده‌اند، خانواده‌هایی را می‌شناسم که مادر یا پدر سرپرست خانوار فوت کرده و دو فرزند یتیم به جا گذاشته است اما مردم یک نوع اختلال رفتار و سوء مدیریت در تصمیم‌گیری‌ها می‌بینند و بعد هم تقصیرها گردن مردم می‌افتد!

- مردم یک سال است که از بین نان و جان مانده‌اند و ۶۰ درصد مشاغل ما به صورت روزمزد است، حال به آنها می‌گوییم کار نکنید. بنابراین مجبورند سنگین فعالیت کنند.

- خطاب به مسئولان مربوطه به ویژه آقای روحانی که مناظرات را مورد تفقد قرار داده است، عرض می‌کنم که در این جمع کسی حاضر نیست عملکرد دولت را گردن بگیرد لذا اعلام آمادگی می‌کنم و شما از دفتر خود خارج و در در صدا و سیما حاضر تشریف بیاورید تا درباره موضوع کرونا و سایر موضوعات با شما مناظره کنم.

- در موضوع بنزین مشخص نشد که چه کسی مسئول است، ستادهایی درست کردیم که همه پشت آن پنهان می‌شوند و در نهایت مقام معظم رهبری مجبور است که وسط کار بیاید چرا که از مسئولان مربوطه کسی حاضر نشد اظهار تاسف کرده و استعفا دهد و عذرخواهی کند.

- مسئله اصلی نظام دیوان‌سالاری کشور است که ۸۰ سال است تغییر پیدا نکرده و باعث شده است روز به روز مردم مستضعف تر شوند و عده خاصی که به رانت و سیاست و قدرت وصل هستند برخوردار شوند و مردم ضعیف‌تر شوند.

- لازم است که ساز و کارهای اداری کشور و طرز تفکر مدیریت تغییر پیدا کند و نوع نگاه به مردم تغییر یابد.

- در قانون اساسی نحوه حاکمیت را ذکر کردیم اما امروز مردم را از گردونه خارج کرده‌ایم. حاج قاسم سلیمانی گفته است هر کجا مردم بودند آنجا موفقیت بود و هر کجا مردم نبودند با شکست مواجه شدیم.

-  پیش‌بینی کردیم که دولت را به مردم واگذار کنیم، منظومه‌ای به نام دولت و مردم تشکیل خواهیم داد که این واگذاری اختیارات اجرایی طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به فرمانداران و بودجه‌ها تجمیع شده به صورت برنامه‌ریزی شهرستان و فرمانداران در اختیار از آنها قرار گیرد که از مدیران به مردم داده خواهد شد.

- اگر یک سوم مردم شهرستان از مدیری ناراحت شوند و آن را استیضاح کنند، دولت موظف است آن را اجرا کند اما در حال حاضر تمام اختیارات را از مردم گرفته و فقط در اختیار دولت مرکزی قرار داده شده بنابراین ما آن را در سراسر کشور توزیع می‌کنیم و همه شهرستان ها از نظر ما پایتخت خواهد بود و اختیارات هیئت وزیران را دارند.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.