ایمپلنت دندان یک روش درمانی مناسب برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. ایمپلنت دندانها از مزایای زیادی برخوردار است اما متاسفانه در کنار این مزایا، عوارضی نیز مشاهده میشود. در این مقاله سعی شده است تا به تمامی عوارض ایمپلنت دندان اشاره کرده و آنها را مورد بررسی قرار دهیم. عوارض ایمپلنت دندان ممکن است در دراز مدت و در کوتاه مدت با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشند.
موارد زیر از جمله عوارض ایمپلنت دندان است:
از آنجایی که گاهی اوقات در برخی مناطق رو دندانها فشار زیادی وجود دارد ممکن است روکش ایمپلنت شل شده و حالت لقی پیدا کند، دلایلی وجود دارند که سبب بروز این مشکل میشود که از جملهی آنها عبارتند از:
· در برخی از اوقات پیچی که پروتز را به پایه متصل میکند کوتاه بوده و همین کوتاهی پیچ سبب بروز لق شدن روکش ایمپلنت میشود.
· اگر در حین جاگذاری پایه، متخصص ایمپلنت زاویهی مناسبی را انتخاب نکرده باشد در حین جویدن به آن فشار وارد شده و در نهایت ایمپلنت شل میشود.
· گاهی اوقات نیز هنگامی که دندان پزشک پایه را درون فک قرار میدهد این امکان وجود دارد که پایه در داخل فک به درستی جوش نخورده باشد. در چنین مواقعی هنگامی که پروتز بر روی آن جاگذاری می شود ممکن است در ابتدا سفت باشد اما به مرور زمان و با انجام اموری همچون آدامس جویدن، غذا خوردن و... به صورت لق درمیآید.
· همچنین یکی از دلایل دیگری که میتواند به لق شدن روکش ایمپلنت منجر شود زمانی است که پروتز به شیوهی صحیحی بر روی ایمپلنت نچسبیده باشد.
شکسته شدن بدنهی ایمپلنت نیز میتواند یکی از بدترین عوارض ایمپلنت دندانها محسوب شده و اتفاقی جبران ناپذیر است چرا که در صورت بروز چنین مشکلی تنها راه چاره خارج کردن ایمپلنت از طرف دندان پزشک و جراح مخصوص و سپس کاشت دوبارهی ایمپلنت است. عواملی همچون فشار بیش از اندازه بر روی دندان و یا پروتز نامناسب آنها سبب شکستگی بدنهی ایمپلنتها میشوند.
در ابتدا و در سال نخستین ایمپلنت روکشها را با استفاده از چسبهای موقت بر روی دندانهای فرد قرار میدهند که همین موضوع سبب شل شدن و در نهایت افتادن روکشهای فرد میشود. در صورت بروز چنین مشکلی فرد میتواند به دندان پزشک یا متخصص ایمپلنت خود مراجعه کرده و دوباره روکش را بر روی دندانهای خود قرار دهد.
زمانی شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت و شکستگی پروتز اتفاق میافتد که به روکش دندام فشار بیش از حد وارد شده و یا اینکه در غذای وی به طور ناگهان سنگ یا مواد سفتی روی ایمپلنت فرد قرار گیرد. اگر چنین اتفاقی افتاد در کنار اتفاقاتی که میافتد دندان فرد نیز دچار درد میشود.
عوارض ایمپلنت دندان به طور موقتی پس از اتمام جراحی ممکن است عوارضی رخ دهند که به طور موقتی بوده و پس از گذشت حدود سه الی شش هفته درمان میشوند، از جملهی این عوارض عبارتند از:
گاهی اوقات پس از کاشت دندان این امکان وجود دارد که گوشهی لب فرد بیمار گزگز کرده و دچار بیحسی شود، در صورت بروز چنین اتفاقی اصلا نباید هول شد چرا که امری طبیعی بوده و به مرور زمان این بیحسی از بین خواهد رفت. برای مثال اگر ارتفاع استخوان فک پایین بیش از حد کم باشد، گوشهی لب بیمار گزگز شده و بیحس میشود.
در برخی از بیماران پس از آنکه ایمپلنتها گذاشته شد تورم وجود دارد که پس از گذشت چند روز از جراحی شروع شده و حدودا هفت الی هشت روز بعد از بین میرود.
پس از اتمام جراحی فرد دچار خونریزی خفیفی میشود که این امر کاملا طبیعی بوده جای هیچگونه نگرانی ندارد. این خون روزی خفیف ممکن است سه الی هفت روز ادامه یابد که در این شرایط اغلب پزشکان استفاده از تکهای یخ را برای بهبود توصیه میکنند. همچنین برای جلوگیری از خونریزی میتوان از بستنی، نوشیدنیهای خنک و... نیز استفاده کرد.
عوارض ایمپلنت دندان توسط افراد غیر متخصص
در صورتی که فرد برای ایمپلنت دندانهای خود نزد شخصی مراجعه کند که تخصص کافی را نداشته باشد مشکلات زیر به وجود میآیند:
بنابراین همیشه سعی کنید برای درمان ایمپلنت نزد متخصص ایمپلنت بروید. جهت مشاوره و درمان توسط دکتر بزرگ متخصص ایمپلنت از آلمان با شماره تلفن ۲۲۰۲۳۶۵۸ تماس حاصل نمایید.