حمید مُلاحسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با محوریت چگونگی تحقق شعار سال افزود: کمبود و ضعف صنایع تبدیلی یکی از اصلیترین معضلات صنعت کشاورزی در کشور و استان اصفهان است و این سبب میشود که در برخی بخشهای زیرمجموعه این صنعت، رونق و پیشرفت مطلوبی حاصل نشود.
وی ادامه داد: برای مثال تولید گیاهان دارویی و فرآوری و فروش محصول نهایی یکی از اصلیترین درآمدهای کشاورزی در کشورهای دیگر است اما در ایران، خام فروشی بیشتر رونق دارد و به صنایع تبدیلی آن کمتر توجه شده است.
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان اضافه کرد: گیاهان دارویی محصولاتی کم آب بَر هستند و میتوان برای افزایش کشت آنها در استان برنامه ریزی کرد اما باید صنایع فرآوری و تبدیلیشان را نیز توسعه داد.
مُلاحسینی با بیان اینکه ارتقای صنایع تبدیلی، میزان تولید، درآمد و اشتغال را بیشتر میکند اظهارداشت: تولید بیشتر از طریق صنایع تبدیلی سبب ایجاد بازارهای جدید خواهد شد و تنوع مشتریان را در پی دارد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه صادرات در کنار گسترش صنایع تبدیلی ضروری است خاطرنشان کرد: بهبود فروش محصولات بهویژه به مشتریان خارجی انگیزه تولید افزونتر را به دنبال دارد که به توسعه صنعت کشاورزی و جهش تولید منجر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، ارتقای هرچه بیشتر صنایع تبدیلی و اضافه شدن واحدهای جدید برای فرآوری، تبدیل و بهرهبرداری صحیح و بهینه از محصولات خام کشاورزی از جمله مباحثی است که امروزه در موضوع کشاورزی و در این صنعت مهم بیش از گذشته مطرح میشود.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار،به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.