پرستاران در مقابله با ویروس کرونا حماسه‌ساز شدند

ایرنا دوشنبه 01 دی 1399 - 09:00
یزد - ایرنا - رییس شورای فرهنگ عمومی ابرکوه با اشاره به شیوع ویروس کرونا در اسفندماه ۱۳۹۸ ،گفت: پرستاران حوزه بهداشت و درمان بار دیگر همانند هشت سال دفاع مقدس حماسه عظیمی را خلق کردند و با وجود تمامی مشکلات حتی بیشتر از وظیفه سازمانی همچنان به خدمات رسانی ادامه می دهند.
پرستاران در مقابله با ویروس کرونا حماسه‌ساز شدند

حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی یکشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تبریک پنجم جمادی الثانی سالروز میلاد حضرت زینب کبری (س)  و روز پرستار( ۳۰ آذر ماه) ، افزود: در زمان شیوع این بیماری تاکنون پرستاران به ویژه شاغلان بخش درمان نشان دادند که نماد مقاومت و ایثار هستند.

امام جمعه ابرکوه تصریح کرد: آنها با تاسی از حضرت زینب (س) ، در کمال ایثار و فداکاری به مبتلایان به کرونا و سایر بیماران خدمت می کنند، این روحیه خدمات رسانی را با هیچ قیمتی نمی توان معامله کرد الا با خدا، که این قشر در کمتر از یکسال خدمت صادقانه را به خلق خدا از خود نشان دادند.

خدمت ایثار و فداکاری به بیماران 

حسینی خاطرنشان کرد: پرستاران توانستند با عزمی راسخ و با روحیه ایثار و فداکاری و از خود گذشتگی ،صحنه‌های ماندگاری را در رسیدگی به بیماران و پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹  خلق کنند.

وی با بیان اینکه رشادت ها و از خودگذشتگی را می توان به تمامی معنا در آنها یافت ، اظهار کرد: پرستار متعهد باتوجه به شرایط سخت کرونایی ،با صبر و حوصله، خدمت جهادی را برای درمان بیماران با جان دل خریدند.

امام جمعه ابرکوه بیان کرد: پرستاری از بیمار یکی از کوچکترین وظایف و مسوولیت ‏های حضرت زینب(س) در واقعه کربلا در محرم سال ۶۱  قمری بود، هرچند پرستاری وظیفه ای سنگین و ارزشمندی است .

وی اظهار کرد: مقام حضرت زینب (س) در رسالت پرستاری سنگین است ، زیرا این نوع خدمت به‌مراتب مهمتر و سرنوشت ‏سازتر از پرستاری بود.

حضرت زینب (س) الگویی به تمام معنا در همه اعصار است

رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان ابرکوه تصریح کرد: یکی از چهره ‏های برجسته جهان اسلام، به دلیل برخورداری از ویژگی ‏های منحصر به‌ فرد در تمامی زمینه ‏ها که می‏ تواند الگویی به تمامی معنا در همه اعصار باشد، حضرت زینب(س) است.

حسینی یادآور شد: این بانوی گرانقدر اسلام در یکی از حساس‏ ترین برهه‌های تاریخ اسلام، از طریق تدبیر و فداکاری و شهامت، خطری را که متوجه کیان اسلام بود، رفع کرد و امروز نیز بانوان جامعه اسلامی می‏ توانند با پیروی از سیره، عملکرد و فضایل شیرین حضرت زینب کبری (س) در کربلا همه دسیسه‏ های ناجوانمردانه استکبارجهانی را خنثی کنند.

حسینی تصریح کرد: آن حضرت رسالت مهمی در نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی داشت و پیام خونین امام حسین(ع) را به تمامی نسل ‏ها و عصرها رساند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

همچنین محمدحسن لطفی مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی (ره) عصر یکشنبه در آیین تجلیل پرستاران استان یزد گفته بود که  ۱۰ ماه از شیوع کرونا می گذرد و در این مدت، پرستاران زحمت مضاعفی را متحمل شدند، امید می رود با اجرا طرح محله محور و مردم محور شهید سلیمانی بیماری کووید ۱۹ کاهش یابد و با کاهش تعداد افراد مبتلا به کرونا فرصتی برای استراحت پرستاران نیز فراهم آید.

به گفته علی اکبر جراحی مدیر اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پرستاران استان سه هزار و ۶۰۰ نفر هستند که  ۲۸ درصد مرد و بقیه زن هستند در حالیکه در کشور ۱۹ درصد را پرستاران مرد و ۸۱ درصد را زنان تشکیل می دهند.

وی  با بیان اینکه ۷۶۰ نفر( ۲۵ درصد) از مجموع کادر پرستاری استان از اسنفد ماه ۹۸ تاکنون به کرونا مبتلا شده اند، افزود: به طور میانگین روزانه ۷۰ تا ۸۰ نفر آنها در مرخصی استعلاجی یا در قرنطینه خانگی به سر می برند که این موضوع موجب شد، کمبود نیرو  در استان بیشتر احساس شود.

 پنجم جمادی الاولی زاد روز حضرت زینب(س) روز پرستار نامگذاری و امسال شعار هفته پرستار «نبض سلامت جامعه، ضربان قلب پرستار» انتخاب شد.

استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۰ شهرستان دارد که ۸۷ درصد آن در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد. 

این ویروس  دی ماه سال ۹۸ در شهر ووهان چین برای نخستین بار شناسایی و در ایران نیز اوایل اسفند ماه سال قبل گزارش شد. 

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.